Toplamış olduğum sistem nasıl?

TunaKAZE

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba, ileriye dönük bir beyaz sistem topluyorum, uyum ve F/P açısından değerlendirirseniz sevinirim.

Ekran kartı: Galax Ex Gamer 1-Click 5070 Ti beyaz / Gigabyte Aero OC.

İşlemci: 7800x3D.

Anakart: Gigabyte X870 Aorus Elite ice / ASUS ROG STRIX B850-A (İncehesap'ta önce indirime gireni alacağım)

RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL36 beyaz.

SSD var zaten.

Kasa: Lian Li O11 vision compact.

PSU: Gigabyte Aorus Elite GP-AE850pm PG5 ıce 850W Power Supply.

İşlemci soğutucu:
Lian Li Hydro-Shift LCD 360 beyaz işlemci sıvı soğutma (fansız)

Fan: 2X Lian Li Uni TL Wireless (egzoz arka panel), 6X Lian Li Uni TL reversed Wireless (üçü yan paneldeki intake işlemci soğutucu için, kalan üçü alt paneldeki intake üçlüsü için)

öncelikle hayırlı olsun hocam toplam kaça mal oldu

öncelikle hayırlı olsun hocam toplam kaça mal oldu
118 civarı fakat parçaları tek tek toplayacağım ve incehesap cuma indirimlerini kovalayacağım. 100k civarına geliyor fakat ben zaten bir anda almayacağım. 1 yılda tek tel alarak toplayacağım. Bunun sebebi bütçemin aylık yenileniyor olması ve tekte almaya çalışırsam zamlarla çok ödeyecek olmam.

Merhaba, ileriye dönük bir beyaz sistem topluyorum, uyum ve F/P açısından değerlendirirseniz sevinirim.

Ekran kartı: Galax Ex Gamer 1-Click 5070 Ti beyaz / Gigabyte Aero OC.

İşlemci: 7800x3D.

Anakart: Gigabyte X870 Aorus Elite ice / ASUS ROG STRIX B850-A (İncehesap'ta önce indirime gireni alacağım)

RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL36 beyaz.

SSD var zaten.

Kasa: Lian Li O11 vision compact.

PSU: Gigabyte Aorus Elite GP-AE850pm PG5 ıce 850W Power Supply.

İşlemci soğutucu:
Lian Li Hydro-Shift LCD 360 beyaz işlemci sıvı soğutma (fansız)

Fan: 2X Lian Li Uni TL Wireless (egzoz arka panel), 6X Lian Li Uni TL reversed Wireless (üçü yan paneldeki intake işlemci soğutucu için, kalan üçü alt paneldeki intake üçlüsü için)
İşlemci ve Ekran kartı sanırım ki darboğaz yapacaktır. Almayı düşündüğünüz/kullanacağınız ekranın çözünürlüğünü belirtir misiniz?
FHD kalitede bir monitör kullanacaksanız Ryzen 9 9900X daha sağlam bir tercih olacaktır darboğaz açısını değerlendirirsek

İşlemci ve Ekran kartı sanırım ki darboğaz yapacaktır. Almayı düşündüğünüz/kullanacağınız ekranın çözünürlüğünü belirtir misiniz?
FHD kalitede bir monitör kullanacaksanız Ryzen 9 9900X daha sağlam bir tercih olacaktır darboğaz açısını değerlendirirsek
Hocam fps oynayacağım FHD fakat aynı zamanda 4k şeklinde de kullanacağım hikayeli oyunlar için. 9900x biraz fazla pahalı alamayabilirim, planımda o vardı aslında ama pahalı geldi.

Hocam fps oynayacağım FHD fakat aynı zamanda 4k şeklinde de kullanacağım hikayeli oyunlar için. 9900x biraz fazla pahalı alamayabilirim, planımda o vardı aslında ama pahalı geldi.
4K ekran kullanacaksanız sorun yok gibi duruyor ama onun yerine Ryzen 9 7900X koyabilirsiniz, neredeyse aynı fiyattalar. (

Oyun performansı olarak farkı nasıldır hocam?
Oyun performansı konusunda Ryzen 9 7900x'in hiç bir oyun testi verisini bulamadım. Fakat 5070 TI & Ryzen 7 7800x3D'nin yer aldığı bir oyun testi bulabildim.

9 7900x'in 5070 ile olan bir testini bulabildim sadece.

Verilerin tam doğruluğundan emin değilim fakat kaynağıma göre 7800x3D daha güçlüymüş. Ryzen 7 işlemci alabilirsiniz hocam ama darboğaz meselesi beni biraz ürküttü.

Oyun performansı konusunda Ryzen 9 7900x'in hiç bir oyun testi verisini bulamadım. Fakat 5070 TI & Ryzen 7 7800x3D'nin yer aldığı bir oyun testi bulabildim.

9 7900x'in 5070 ile olan bir testini bulabildim sadece.

Verilerin tam doğruluğundan emin değilim fakat kaynağıma göre 7800x3D daha güçlüymüş. Ryzen 7 işlemci alabilirsiniz hocam ama darboğaz meselesi beni biraz ürküttü.
Hocam darboğaz sorunu olmaz bence, soğutucum sağlam çünkü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,014
Üyeler
183,044
Son üye
cag00
Geri