Bütün sistemin nedir hocam?Win 11 e yükselttim bilgisayarı, TPM ayarı için secure boot açtım ve bilgisayarım açılmıyor. Fanlar hızlıca dönüp susuyor ve döngü tekrarlanıyor.
BIOS ekranı geliyor mu?Ryzen 5 5600
GTX 1650 phoneix Asus
2x8 3200 MHz ram
Gigabyte B450M H anakart
Tahminim şu.Hayır, bilgisayar açılmıyor.
Win 11 kurdum bugün. update yaptımTahminim şu.
Ultra fast boot veya benzeri bir ayar açıktır, Windows da MBR kurulmuştur (MBR secure boot desteklemez) bu yüzden de sistem sürekli yeniden başlıyordur. Windows ne zaman kurulmuştu?
Secure boot Windows 11 kurulumundan önce mi açılmıştı? Yoksa Windows kurulduktan sonra mı açıldı?Win 11 kurdum bugün. update yaptım
İki ihtimal var: (Benim fikrim Secure Boot'un sorun çıkardığı yönünde.)Ryzen 5 5600
GTX 1650 phoneix Asus
2x8 3200 MHz ram
Gigabyte B450M H anakart
SonraSecure boot Windows 11 kurulumundan önce mi açılmıştı? Yoksa Windows kurulduktan sonra mı açıldı?
Bios pili takılı olacak mı?İki ihtimal var: (Benim fikrim Secure Boot'un sorun çıkardığı yönünde.)
1) Ya Secure Boot sorun çıkardı. Çıkardıysa eğer ya UEFI destekli başka ekran kartı bulup onla açmayı deneyeceksin eğer gene açılmazsa bu sefer anakartın garantiye gidip yeniden BIOS atılacak.
2) Ya da BIOS'unu sıfırladıktan sonra düzelecek. BIOS sıfırlama işlemi:
- Öncelikle sistemi kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Kasanın kapağını aç. RAM ve ekran kartını çıkar, çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida ile 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Değdirdikten sonra RAM ve ekran kartını yerini takıp sistemi çalıştır. Alıntıyı görüntüle
Evet, sadece orada yazdığımı uygula.Sonra
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bios pili takılı olacak mı?
Hayır işaretlediğim en öndeki 2 pinli yer sadece.4 tane olan yerin dördünü de mi temas edecek yani, yanlış anlamadım.