TÜİK ANKET MESAJI PARA TEHDİTİ

Furkan53

80+
Reaksiyon skoru
3
Öncelikle selamlar bugün bana bir mesaj geldi TÜİK ten gelen mesaj şöyle:
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin derlenmesini, gerekli
istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktadır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden
araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplamaktadır. Bu çalışmalardan “Zaman Kullanım Araştırması” kapsamında
cevaplayıcı olarak seçilmiş bulunmaktasınız.
Çalışma kapsamında, personelimiz hanenizi ziyaret ederek yüz yüze görüşme yöntemiyle ya da hanenizi Alo 124
TÜİK Çağrı Merkezi veya diğer kurumsal hatlarımızdan arayarak anket uygulayacaktır.
Sizlerden alınan bilgiler yalnızca istatistiki çalışmalarda kullanılmak amacıyla derlenmektedir. Bu bilgilerin
gizliliği, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ile teminat altına alınmıştır. Kanun uyarınca, bu bilgiler idari, adli ve
askeri hiçbir organ, makam, merci veya kişiye verilemez, istatistik amacı dışında kullanılamaz. 5429 sayılı Türkiye
İstatistik Kanununun 54. maddesi uyarınca, istenilen bilgilerin belirlenen şekilde, zamanında, eksiksiz ve doğru bir
biçimde verilmemesi durumunda 2025 yılı için 15.134 (onbeşbinyüzotuzdört) TL idari para cezası uygulanmaktadır.
İdari para cezası ve diğer cezaların uygulanması, istatistiki birimin bilgi verme yükümlülüğünü ortadan
kaldırmamaktadır.
Çalışma ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için aşağıda iletişim bilgileri yer alan Bölge Müdürlüğümüz yetkililerine
ulaşabilir veya “www.tuik.gov.tr” adresinin alt kısmında yer alan “Cevaplayıcı Bilgilendirme” bölümünü ziyaret
edebilirsiniz.
Çalışma kapsamında vereceğiniz bilgiler ve ilginiz için teşekkür eder, saygılar sunarız.

Ben ne ankete katılmak istiyorum nede yüz yüze görüşmek istiyorum kişisel verilerini ne yapacaklar birde para cezası var ne kadar saçma bir şey ya bu bilgili arkadaşlar var ise yardım edebilir mi

Önce mesajın dolandırıcı olduğunu düşündüm. Sonra internetten kontrol ettim, gerçekten de böyle bir şey varmış. Kafayı mı yedi bunlar?

Önce mesajın dolandırıcı olduğunu düşündüm. Sonra internetten kontrol ettim, gerçekten de böyle bir şey varmış. Kafayı mı yedi bunlar?
Milletten para almak için elinden geleni yapıyorlar böyle bir kanun bile varmı bu nasıl bir mantık benim kişisel verilerini niye paylaşıyorum e devlette zaten var anket yapıp ne olcak Türkiye geleceği mi parlayacak ne olcak anlamadım

Milletten para almak için elinden geleni yapıyorlar böyle bir kanun bile varmı bu nasıl bir mantık benim kişisel verilerini niye paylaşıyorum e devlette zaten var anket yapıp ne olcak Türkiye geleceği mi parlayacak ne olcak anlamadım

Bir vatandaşa 3 sene üst üste gitmişler. Herif darlanmış artık.

Zenginler doymuyor ondandır

bize de geldiler. tamamen rastgele evlere geliyorlar hiç beklemediğin kişilere ama evdeki her haneye anket yapıyorlar eğer evde değilse iletişim numarası bırakıyorlar belli bir saat içerisinde 15-45 dk süren anket oluyor

devletimiz için 3 5 kuruşu çok gerenler var ya yazıklar olsun (!)

banada 2 sene önce oldu 1 sene boyunca 3 ay aralıklarla arandım sorularda 17 yaşımdayken bana evli misiniz diye 3 kere sordular
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

devletimiz için 3 5 kuruşu çok gerenler var ya yazıklar olsun (!)
yapmadıkça ceza sürekli geliyor bide :ROFLMAO: cezayı ödeyip gene yapmazsan gene ceza ödemen gerekiyor demişlerdi bana

banada 2 sene önce oldu 1 sene boyunca 3 ay aralıklarla arandım sorularda 17 yaşımdayken bana evli misiniz diye 3 kere sordular

yapmadıkça ceza sürekli geliyor bide :ROFLMAO: cezayı ödeyip gene yapmazsan gene ceza ödemen gerekiyor demişlerdi bana
o neymiş öyle ya hiç gelmediler bize ya şanslıyız :D

Bizi her yıl arıyorlar 2 gün öncede aradılar zaten telefondaki kadın çok acemiydi bu bilgileri niye alıyorlar anlamış değilim. Rastgele olsa 3-4 yıl üst üste aynı aileleri aramazlar ve evet cevap vermezsen ceza kesiyorlar

Hala Bekliyorum Aramalarını inşallah aramazlar da kurtulurum ama yüz yüze görüşme ne alaka bir anket için

YARIN GELİYORLAR YÜZ YÜZE GÖRÜŞME RANDEVUSU VERDİLER GELİŞMELERİ AKTARIRIM

Arkadaşlar bugün geldiler öğlen sıralarında bi kaç tane kitapçık bıraktılar hafta içi ve hafta sonu olmak üzere zaman harcadığın şeyleri dolduruyorsunuz pek bir olayı yok bu tuik ankara dan çekiliyormuş hane darie no bizim eve çıkmış o ikametgahta oturan kişiler kimse hepsinin katılması zorunluymuş yani isim önemli değil oturduğunuz ikametgah önemli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,063
Üyeler
184,726
Son üye
beratvarvar
Geri