Tüketici Hakem Heyeti İçin Bilgi Lazım

firatness

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
137
Dostlar senet imzalayarak bir avm den 2 taksitle klima aldım, il taksiti ödedim 20 bin 20 kalmıştı, neyse klima 2.-3. aydan arızalandı avm ye bildirdim, avm de bana servisi aramam gerektiğini söyledi aradım fakat servis biraz geç geldi, sözde geldi yaptılar 5 gün sonra aynı arıza devam etti ben de tüketici hakem heyetine başvurdum, geçenler de yani olaydan 4 ay sonra bilir kişi geldi daha yeni şimdi başvuru sorgula dediğimde bilir kişi görüşü geldi yazıyor karara bağlanacak sanırım. başvuru notum aşağıda ek de mevcut, aklımda ki tek soru şu ben kaç ay geçmesine rağmen 2. ve son taksiti ödemedim arızalı diye, tüketici hakem heyetıne basvurdugumu söyledim avmye fakat geçen avm aradı 40 bin liralık klima alımında 20 ödedim 20 kalması gerekirken borç 30 olmuş, artmış yani faiz maiz, söylemek istediğim heyet beni haklı bulursa ne olacak? ödeme nasıl olacak? ürünün güncel fiyatı 50 dan 60 bin olduysa ne olacak?

Ekler

• Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    276.4 KB · Hit: 52
Bildiğim kadarıyla ürünün kategorisi ne olursa olsun fatura tarihinden itibaren 6 ay içine arıza veya bozulursa ayıplı mal olarak geçiyor ürünü satan mağaza yenisini vermekle sorumlu tutuluyor

Dostlar senet imzalayarak bir avm den 2 taksitle klima aldım, il taksiti ödedim 20 bin 20 kalmıştı, neyse klima 2.-3. aydan arızalandı avm ye bildirdim, avm de bana servisi aramam gerektiğini söyledi aradım fakat servis biraz geç geldi, sözde geldi yaptılar 5 gün sonra aynı arıza devam etti ben de tüketici hakem heyetine başvurdum, geçenler de yani olaydan 4 ay sonra bilir kişi geldi daha yeni şimdi başvuru sorgula dediğimde bilir kişi görüşü geldi yazıyor karara bağlanacak sanırım. başvuru notum aşağıda ek de mevcut, aklımda ki tek soru şu ben kaç ay geçmesine rağmen 2. ve son taksiti ödemedim arızalı diye, tüketici hakem heyetıne basvurdugumu söyledim avmye fakat geçen avm aradı 40 bin liralık klima alımında 20 ödedim 20 kalması gerekirken borç 30 olmuş, artmış yani faiz maiz, söylemek istediğim heyet beni haklı bulursa ne olacak? ödeme nasıl olacak? ürünün güncel fiyatı 50 dan 60 bin olduysa ne olacak?
Bildiğim kadarıyla ödemen gerekiyordu borcu haklı çıkarsan iadede zaten ödediğin kısmını iadesine karar verilirdi

Bildiğim kadarıyla ödemen gerekiyordu borcu haklı çıkarsan iadede zaten ödediğin kısmını iadesine karar verilirdi
Bilgili arkadaşa ihtiyaç var işte, sonuçta 20 bin ödedim ve ürünün şimdiki değeri 60 k

Eğer imzaladığın senette gecikme kaynaklı bir metin var ise koyduğu 10.000₺ da hak talep edebilir. THH sonucunu bekleyene kadar ödemen gerekirdi. Bilirkişi raporuna istinaden işlem sağlanır. Ancak 1 veya 2. işlemden sonra devam ediyor hala sıkıntın diyorsun. Burada misli ile değişim sağlanmaz ürünün tamiri mümkün ise destek sağlanır.

Eğer imzaladığın senette gecikme kaynaklı bir metin var ise koyduğu 10.000₺ da hak talep edebilir. THH sonucunu bekleyene kadar ödemen gerekirdi. Bilirkişi raporuna istinaden işlem sağlanır. Ancak 1 veya 2. işlemden sonra devam ediyor hala sıkıntın diyorsun. Burada misli ile değişim sağlanmaz ürünün tamiri mümkün ise destek sağlanır.
Ben bedel iadesi diye başvurdumm

Ben bedel iadesi diye başvurdumm
Sanmıyorum. Ürünün tamiri mümkün ise bedel iadesi onaylanmaz. Tabii ki THH her zaman müşteri odaklı cevap verir onaylamaz dediğime bakma haksız olsan bile onaylayabilir. Firma servis ile görüşür tamiri mümkün ise senden para almadan tamirini yaptırır. Ha tabi para almaz dediğim arada çıkan 10.000₺ faiz den düşer onu :D

Ürünün fatura bedeli iade edilirse 40k iade alırsın. 10k mağazaya ödeme yapmadığın için mağazaya ödeyeceğin faize gider. Eline 30k geçer. 20k da borç. Kaldı eline 10k. En iyi sonuç bu. Mağaza savunmasında ödeme yapmadığını söylerse muhtemelen bu sonuç bile çıkmayabilir davayı kaybedip bozuk ürün ve ödemen gereken 30 bin lira borç ile kalırsın. Ürün satın alıp ödemeyi eksik yapmak nedir ürün bozuksa muhatabın mağaza değil ki. Sözleşme yükümlülüğünü yerine getirmeden adamın malını gaspetmiş oluyorsun. Ödemeni mağazaya yaparsın. Servisten doa raporu alıp iade değişim istersin. Bu da olmazsa thhye verirsin. Haklıyken haksız duruma düşmüşsün.

Son düzenleme:
Ürünün fatura bedeli iade edilirse 40k iade alırsın. 10k mağazaya ödeme yapmadığın için mağazaya ödeyeceğin faize gider. Eline 30k geçer. En iyi sonuç bu. Mağaza savunmasında ödeme yapmadığını söylerse muhtemelen bu sonuç bile çıkmayabilir davayı kaybedip bozuk ürün ve ödemen gereken 30 bin lira borç ile kalırsın. Ürün satın alıp ödemeyi eksik yapmak nedir ürün bozuksa muhatabın mağaza değil ki. Sözleşme yükümlülüğünü yerine getirmeden adamın malını gaspetmiş oluyorsun. Ödemeni mağazaya yaparsın. Servisten doa raporu alıp iade değişim istersin. Bu da olmazsa thhye verirsin. Haklıyken haksız duruma düşmüşsün.
hocam avm ye ödemem gereken 20 bin kalmıştı o faizle 30 bin olmuş, şuan normalde 20 bin ödemem gerek fakat 30 bin faizle, yani ben borçluyum ama ürün ayıplı,

hocam avm ye ödemem gereken 20 bin kalmıştı o faizle 30 bin olmuş, şuan normalde 20 bin ödemem gerek fakat 30 bin faizle, yani ben borçluyum ama ürün ayıplı,
Farketmez. Satış sözleşmesini yerine getirmemişsin bana göre. 30 bin ödemen gerekecek. Fatura bedelini de iade alırsan en iyi senaryoda eline 10k geçecek bence. (tam emin değilim hukuki bir dayanağım yok.)

genelde iade fatura tutarından oluyor. bedeli değerinde iade istersen icraya verip bilirkişinin değerini belirlemesi gerekiyor

Geri