- Konu Sahibi Konu Sahibi
24g42e. Bütçe yetmezse h25t7.1080p uygun fiyatlı monitör öneriniz var mıdır?
24g42e. Bütçe yetmezse h25t7.1080p uygun fiyatlı monitör öneriniz var mıdır?
180hz fps için yeter ama tatmin edici olmaz. 240 ideal. 25g4sre muadillerine göre daha iyi Parlaklık ve kontrast oranı sunuyor fakat 300hz'yi dolduracak kadar hızlı değil. Benim ips panelde istisna modeller hariç sweet spot değer önerdiğim 240hz. Pg27aqn gibi 360hz hissettirecek modeller hariç bu böyle. 2.secenek strobe'u iyi calısan modeller de keza cok iyi. Üçüncü bir seçenek ise oled almak.@Tayfunns merhabalar hocam, bütçem max 11.000tl ama 4-5 binlik monitör de alabilirim. Şu anda asus tuf vg249q 144hz kullanıyorum ve memnun değilim flick atarken crossu kaybediyorum veya koşan adamlara odaklanamıyorum. Fps oyunları oynuyorum ve yüksek elolarda oynuyorum bu yüzden gecikme değeri ve hz önemli. Aklımda birkaç monitör var.
-Baya önerilen 25G4SRE modeli var.
-Bütçe arttırabilirim ve fps odaklı olursa AW2525HM modeli var. Fakat gecikme değerinin incelemesini bulamadım yeni bir monitör.
-Hem ileriye dönük hemde fps için iyi olan böyle bir monitör gördüm. Bu da 2k 260hz olması çok avantajlı geldi. Ayrıca gecikme değeri 240hz overshoot olmadan iyi gibi geldi.
-Veya bu kadar para vermeden 144hzden geçmek fark ettirirse 24G42E modelini de alabilirim.
Sizce tercihim hangisi olmalı yorum yapabilir misiniz rica etsem. Hangisi en mantıklısı?
Philips 2k 240hzde test sonucu :
Alıntıyı görüntüle
Anladım çok teşekkürler. Philips'e yöneliyorum. Benim için tek eksisi taksit olmamasıydı onu da bir şekilde halletmeye çalışacağım. Tekrardan teşekkür ederim yanıtınız için.180hz fps için yeter ama tatmin edici olmaz. 240 ideal. 25g4sre muadillerine göre daha iyi Parlaklık ve kontrast oranı sunuyor fakat 300hz'yi dolduracak kadar hızlı değil. Benim ips panelde istisna modeller hariç sweet spot değer önerdiğim 240hz. Pg27aqn gibi 360hz hissettirecek modeller hariç bu böyle. 2.secenek strobe'u iyi calısan modeller de keza cok iyi. Üçüncü bir seçenek ise oled almak.
Kısaca oled değilse, strobe'u iyi çalışmıyorsa veya çok iyi tepki süresine sahip değilse 360hz almanın bir manası yok. Getirisi çok az. Hatta profesyonel incelemeci 25g4sxu için 300hz değil 240hz performansı var diyor. Yani durumun vehametini siz anlayın. İPS paneller 5-7ms olduğu için hakkını veremiyor. Bu yüzden bu bahsettiğim 3 seçenek ile bu özelliklere sahip olmayan monitörleri yan yana koyunca hareket performansında gözle görülür fark oluyor. 240-280hz monitörleri 360hz diye satıyorlar.
Geriye seçenek olarak 300-320hz 1080p veya 2k 240hz kalıyor. O bahsettiğiniz philips de 260hz'yi dolduracak kadar hızlı değil. Baktıgınız incelemeci de 240hz de kullanılmasını öneriyor.
Şahsen ekstradan 60-80hz için 2k ve 27inç'den vazgeçmezdim. Zira dell'in tepki süresi tablosu veya ghosting testi yok ve çoğu monitör 300-320hz'yi sağlayacak kadar hızlı değil. Genelde o kadar hızlı İPS paneller pahalı oluyor. PG27AQN gibi mesela, fiyatı 35k. Bu yüzden benim şahsi tercihim philips olurdu. Dediğim gibi 240hz'yi LCD için sweet spot olarak görüyorum. Bazı çok hızlı İPS veya TN monitörler hariç 360hz'nin hakkını veremiyorlar. O tarz bir monitör alacaksanız eyvallah 360hz al. En azından amacladıgı şeyi yerine getirebiliyor. Ama şunu da unutmamak lazım bu saydıgım 3 secenekte cok pahalı modellerde mevcut. E sporcu olmak gibi bir hedefin yoksa veya para kazanmayacaksan 240hz cidden kâfi. 180hz ise yetmiyor bence. AM5 sokette 6000mhz cl30 ramler sweet spot diyoruz ya aynı hesap. Benim içinde bu tarz monitörler (istisnalar kaideyi bozmaz) 240hz sweet spot.
Bu arada 360hz için yeterli değiller diyorum ya, 240hz için yeterli İPS paneller. O kadar hızlı olabiliyorlar yani. Bu yüzden değer diyorum. Eğer 320-360hz gibi değerleri de sağlayabilecek modeller yaygınlaşırsa o zaman ''tercihlere bağlı olarak'' değerlendirilebilir. Benim kişisel tercihim yine 2k olurdu.
Bu modelle alakalı hareket performansına dair yeterli bir bilgi bulabilirsem rehberini yapabilirim. Görüntü kalitesi bakımından bilgi var ama hız açısından detaylı bilgi yok.Asus ROG Strix XG259QNS bekliyoruz
Müsait olduğum bir vakit de incelemesini yapmaya çalışacağım.