İnceleme Tüm monitör rehber, inceleme ve modlama konularım (18.11.2025 güncellendi)

Vg279ql3a nın incelemesi karşıma hiç çıkmadı. Bunun 23.8inç versiyonunu gördüm sadece. O modelin de renk gamutu ve kontrast oranı düşük, parlaklık değeri ise yüksekti. Muhtemelen bu model de benzer sonuçlar veriyordur. Düşük dedim diye dibin dibi olarak düşünmeyin. Bir ihtimal Asus 27inç model de arka aydınlatmayı daha iyi kullanıp bir sürpriz yapmış da olabilir.
renkler çok iyiydi panelde çizgiler çıktı garantide şuan

Hocam bu nasıl Photoshop render için kullanacağım ara sırada oyun için
Bilgim yok hocam. Sadece oyuncu monitörlerine bakıyorum ben. Eğer renk doğruluğu önemliyse 1<dE sertifikalı bir model almaya çalışın. Eğer geniş renk gamutu önemliyse DCI-P3 ve Adobe RGB gamut değerleri yüksek bir model alın. H27e6 nın DCI-P3 ve Adobe RGB değerleri yüksek ama renk doğruluğu profesyonel işler için kurtarmayabilir. Ne de olsa oyuncu monitörü size gelen modelin dE değeri 2 de olabilir 4 de olabilir şansınıza kalmıs.

Bilgim yok hocam. Sadece oyuncu monitörlerine bakıyorum ben. Eğer renk doğruluğu önemliyse 1<dE sertifikalı bir model almaya çalışın. Eğer geniş renk gamutu önemliyse DCI-P3 ve Adobe RGB gamut değerleri yüksek bir model alın. H27e6 nın DCI-P3 ve Adobe RGB değerleri yüksek ama renk doğruluğu profesyonel işler için kurtarmayabilir. Ne de olsa oyuncu monitörü size gelen modelin dE değeri 2 de olabilir 4 de olabilir şansınıza kalmıs.
Baya karışık 😁

@Tayfunns AOC 24G42e için ayar rehberi var mı bulamadım yeni aldım monitörü
Monitör bende yok ve incelemelesinde deginilmemis. Gördüğüm kadarıyla overdrive Fast ayarı en dengeli sonucu veriyor. Düşük yenileme hızlarında bile kabul edilebilir.

Oyun modu srandart

Gamma 2.2 veya gamma 2.0
Renk sıcaklığı normal. Mümkünse kullanıcı seçerek Manuel yapılmalı.
Parlaklık isteğinize göre
Diğer ayarlar default halde kalmalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,117
Üyeler
185,222
Son üye
Ayazz1
Geri