Neler Yeni

Türk oyunu dediğiniz hiç bir oyunun türk olmaması...

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,109
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
iyi ozaman yapın daha iyisini bize vaad değil icraat gerek
Bu ülke kadar milliyetçi ülkemi var yabancı filmlerde "turkey" duyduk mu çıldırıyoruz
Bak güzel arkadaşım sana çok basit bir şekilde anlatıyorum.
Bir filme gitmişsindir, parasını vermişsindir ve sonuç olarak eğlenmek, zevk almak istersin değil mi?
Filmi beğenmediğin zaman eleştirirsin. "Olmamış, 2002 yılından kalma animasyonları kullanıyorlar berbat olmuş." gibi.
Yapımcı sana çıkıp da "Daha iyisini yap." demez. Oturur eleştirisini yer.
Oyuna para verenler de gidip "Kim yapmış, nasıl yapmış?" demez, verdiği paraya ve aldığı eğlenceye bakar.
Bu oyun da eğlenceli değil.

Senin mantığınla yola çıkarsak iyi yapamadığımız hiçbir şeyi eleştiremeyiz. :)

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Yani?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapılır, oyun motorları nasıl yapıldı? Epic nasıl yaptı bunu?
Epic Gamesin aldığı yatırımlar ile 5-10 kişilik bağımsız bir ekibin bütçesi bir mi? Hangi bağımsız yapım kendi oyun motorunu yazmış? Sırf oyun motorundan dolayı oyuna laf atılır mı, o zaman Star Wars: Jedi Fallen Order da Çalıntı bir oyun, sonuçta motor kendilerinin değil.

lerensavasl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Eren Savaş
Halka açık birşeyi neden "çalmak" gözüyle yargılıyorsunuz bilmiyorum. Sanki oyun motorunu crackliyip yapıyorlar :D Sen böyle düşünürsen Türkiye'deki her şey çalıntı o zaman. Topraktaki gübreden tut, çikolatayı yapan fabrikanın aletlerine kadar. ÇÇÇÇOOOKK SAÇMA bir bakış açısı.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,504
İsim
ArtiAnius
En basit örnek, oyun motoru bizim değil.
Kodlar, içerik çalıntı vb.
Evet abi şimdi şöyle söyliyim 2 yıl içinde hadi 3 yıl içinse şuanda geliştirdiğim oyunu sürücem piyasaya inşallah güzel olur oyun adı çal off dity

Komando41.

80+ Silver
warband bannerlord uruz er

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Bak güzel arkadaşım sana çok basit bir şekilde anlatıyorum.
Bir filme gitmişsindir, parasını vermişsindir ve sonuç olarak eğlenmek, zevk almak istersin değil mi?
Filmi beğenmediğin zaman eleştirirsin. "Olmamış, 2002 yılından kalma animasyonları kullanıyorlar berbat olmuş." gibi.
Yapımcı sana çıkıp da "Daha iyisini yap." demez. Oturur eleştirisini yer.
Oyuna para verenler de gidip "Kim yapmış, nasıl yapmış?" demez, verdiği paraya ve aldığı eğlenceye bakar.
Bu oyun da eğlenceli değil.

Senin mantığınla yola çıkarsak iyi yapamadığımız hiçbir şeyi eleştiremeyiz. :)
Kardeşim oyun savunmuyorum hele ZuLa ErZuRuM hiç savunmuyorum size madem beğenmiyorsunuz daha iyisini yapın diyorum bu ülkede bu oyunları bayrak var diye oynuyorlar zaten üstteki arkadaşın dediği gibi her ülkenin oyunu yok ve biz her oyunda bir yere bayrak koyma zorunluluğu hissediyoruz. amerikalıların hiç yerli ve milli diye reklam yaptıklarını görmedim call of duty ve battlefieldi saymazsak.

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal
En basit örnek, oyun motoru bizim değil.
Kodlar, içerik çalıntı vb.
bu düşünce çok saçma senin bildiğin büyük oyunların da benzer oyun motorları oluyor. Unreal engine kullanan bir çok oyun görürsün farklı firmaya ait. O zaman onlarda kendi oyunu değil çalıntı. Hocam oyun Türk diyince siz ne bekliyorsunuz anlamıyorum. Yapılmayan bir şeyi yapmak için adamlar milyon dolarlar döküyor siz afedersiniz 3 5 tane üniversite öğrencisinden ubisoft, rockstar olmasını mı bekliyorsunuz ? Bizden bir yol olmaz.

Mahir Ertuğrul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,066
İsim
Mahir Ertuğrul
Oyunlar Türk değildir. Herhangi bir kökeni yoktur.

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,109
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
Kardeşim oyun savunmuyorum hele ZuLa ErZuRuM hiç savunmuyorum size madem beğenmiyorsunuz daha iyisini yapın diyorum bu ülkede bu oyunları bayrak var diye oynuyorlar zaten üstteki arkadaşın dediği gibi her ülkenin oyunu yok ve biz her oyunda bir yere bayrak koyma zorunluluğu hissediyoruz. amerikalıların hiç yerli ve milli diye reklam yaptıklarını görmedim call of duty ve battlefieldi saymazsak.
Ya beğenmediğim bir şeyin neden daha iyisini yapmaya çalışayım?
Hala neden bu mantıkta yürüyorsun? Sen yapamadığın, başka birinin yaptığı hiçbir şeyi eleştirmiyor musun?
Bu nasıl bir mantık Allah aşkına? Senle daha fazla münazaraya girmek istemiyorum.

Komando41.

80+ Silver
oyunlarda motolar gelişirsek olur eğer hiç oyun yapmazsan hiç gelişemezsi piyasada adın olmadığı için motor üretemezsin erzurumu bende sevmedim ama bannerlord rurz er gibi oyunlar ilerde bunu başarabilir

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yaklaşımında bence yanlış olduğun kısımlar var. Birebir çalmak tabi ki geliştirmez ama oyundan ziyade dünyadaki çoğu işler esinlenerek ortaya çıkıyor. Düzgün yapılmayan bir iş, daha sonra o işi geliştirip daha iyisini sunanlar tarafından tutunabilir. Oyun motoru konusuna gelince de ortada iyi bir motor varken kimse yeniden motor yapmaya kalkmaz çünkü bu süreci daha da uzatır. Yakın tarihten bir örnek vermek gerekirse yerli elektrikli araç.. Çoğu parçası bizim değil ama fikir bize ait. Oyun veya başka bir şey. Her şeyin sana ait olmasını istiyorsan buna uygun altyapın da olmalı. Altyapın yoksa vakit kaybetmektense o altyapıyı en sağlam yapanlardan temin edersin. Milli ve yerli olmak o işin tüm içeriğinin bize ait olması demek değildir. Bunu bir anlamadınız gitti. Yaşadığın yüzyıla ayak uydurmak istiyorsan bunları da yapmak zorundasın. Bu kadar basit.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
oyunlarda motolar gelişirsek olur eğer hiç oyun yapmazsan hiç gelişemezsi piyasada adın olmadığı için motor üretemezsin erzurumu bende sevmedim ama bannerlord rurz er gibi oyunlar ilerde bunu başarabilir
kardeşim senin arkanda devlet varmı veya bir sponsorun ?? bağımsız yapımcıların 10 yıllık pc lerine kalmış oyunlarımız siz burda ne diyorsunuz bütçe olmadan nereye motor yapıyorsun ?

Komando41.

80+ Silver
kardeşim senin arkanda devlet varmı veya bir sponsorun ?? bağımsız yapımcıların 10 yıllık pc lerine kalmış oyunlarımız siz burda ne diyorsunuz bütçe olmadan nereye motor yapıyorsun ?
onu diyırum anlasan amadlar oyun yapıpsınki gelişsin bannerlord gibi oyunları sadece motor yabancı olduğu için türk oyunu değil diyorsan diyecek pek bişey yok sana zaten

Top Bottom