kablolu mu deniyorsun wifi ile miTürk Telekom'da 50Mbps ev interneti aboneliği olmasında rağmen son 2 gündür 10Mbps download ve 0.60 upload veriyor. Fatura da 123TL. Altyapıyı TurkNet'in sitesinden sorgulattığımda 72Mbps desteği var olarak gözüküyor. Ne yapmalıyım?
Bende 70 mbs kullanıyorum kablolu wifi ile 30-35 lerde geziyor.Türk Telekom'da 50Mbps ev interneti aboneliği olmasında rağmen son 2 gündür 10Mbps download ve 0.60 upload veriyor. Fatura da 123TL. Altyapıyı TurkNet'in sitesinden sorgulattığımda 72Mbps desteği var olarak gözüküyor. Ne yapmalıyım?
Hocam birkaç gün önce hatırlıyorum kablosuz internetim ortalama 40mbps hızındaydı. Bir anda düştü.Bende 70 mbs kullanıyorum kablolu wifi ile 30-35 lerde geziyor.
Wifi ile değil kablolu dene vaad edilen hızı alıyorsan sıkıntı yok almıyorsan sıkıntı var.
Moden 2.4gHZ ve 5gHZ destekliyor, telefonumda aynı şekilde. Ancak 2.4gHZ ile 5gHZ internetin hızı birebir aynı. Ve burkaç gün öncesine kadar internet hızı 40mbps hızındaydı.modeme gelen hız alt yapının desteklediği seviyede ise Wifi cihazlarını modem dahil en az wifi 5 sürümüne yükseltmen gerekiyorki alt yapının sunmuş olduğu hızları alabil. Ancak Modeme alt yapının sunmuş olduğu hız gelmiyorsa ozaman Turktelekom kaynaklı bir problemdir.
5 GHZ yayın yapan modem ve bağlandığın cihazın 5 ghz desteklemesi gerekiyorki Kablolu gibi hız düşmeden bağlabilesin. Aksi taktirde 2.4 ghz ile Mesafe arttıkça hızda ciddi düşüş olacaktır.