Neler Yeni

Türk Telekom ekipleri "vadedilen hızı alamazsınız" dedi

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Merhaba, bugün evime Türk Telekom ekibi geldi. Comnet'ten 500Mbps / 20Mbps paket alacağımı söyledim, onlar da bu hızları alamayabilirsiniz her ne kadar altyapı fiber olsa da kapasite olur dedi. Alma şansınız var almama şansınız var bölgedeki yoğunluğa göre değişir dedi. İsterseniz bu paketi Türk Telekom'dan alın yine de alamayabilirsiniz dedi. Comnet arıza kaydı açar hızlar düşük diye yine biz geliriz düzelmez dedi. Böyle saçma bir olayı var dedi.

1675552642422-png.1657760

(Bu görsel adresimde fiber olduğunun kanıtı bazı arkadaşlar VDSL sanmasın diye görsel ekledim.)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,732
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bugün konuşmamış mıydık bu olayı biz?

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bugün konuşmamış mıydık bu olayı biz?
Konuştuk fakat bazı araştırmalar yaptığımda birkaç kişi böyle demiş;
''Şimdilik paket olarak 100/8 ama ne kadar alabileceğinizin cevabını uç cihazlar verebilir mesela OLT 2488/1244 destekliyorsa bağlı abone sayısına göre bölüştürülüyor aynı zamanda ONT cihazının da portlarının gigabit desteklemesi 1000, 10 gigabit desteklemesi 10000 mbps desteklediği anlamına gelir.

Tabii OLT düzgün koşulları sağlarsa.''

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,732
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Konuştuk fakat bazı araştırmalar yaptığımda birkaç kişi böyle demiş;
''Şimdilik paket olarak 100/8 ama ne kadar alabileceğinizin cevabını uç cihazlar verebilir mesela OLT 2488/1244 destekliyorsa bağlı abone sayısına göre bölüştürülüyor aynı zamanda ONT cihazının da portlarının gigabit desteklemesi 1000, 10 gigabit desteklemesi 10000 mbps desteklediği anlamına gelir.

Tabii OLT düzgün koşulları sağlarsa.''
Söyledimya, sağlayamazsalar iptal hakkın var dert etme :)

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Söyledimya, sağlayamazsalar iptal hakkın var dert etme :)
Yani saçma geliyor hocam kasıtlı olarak hız kısıtlıyorlar ise bi hemen geçsem de test etsem zamlar yolda fazla zaman kaybetmemeye çalışıyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,732
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yani saçma geliyor hocam kasıtlı olarak hız kısıtlıyorlar ise bi hemen geçsem de test etsem zamlar yolda fazla zaman kaybetmemeye çalışıyorum.
Çok bir alternatifin yoksa deneyeceksin yani ne diyeyim :D

SadeceSeyf

80+ Gold
Merhaba, bugün evime Türk Telekom ekibi geldi. Comnet'ten 500Mbps / 20Mbps paket alacağımı söyledim, onlar da bu hızları alamayabilirsiniz her ne kadar altyapı fiber olsa da kapasite olur dedi. Alma şansınız var almama şansınız var bölgedeki yoğunluğa göre değişir dedi. İsterseniz bu paketi Türk Telekom'dan alın yine de alamayabilirsiniz dedi. Comnet arıza kaydı açar hızlar düşük diye yine biz geliriz düzelmez dedi. Böyle saçma bir olayı var dedi.

1675552642422-png.1657760

(Bu görsel adresimde fiber olduğunun kanıtı bazı arkadaşlar VDSL sanmasın diye görsel ekledim.)
Hayatımda duyduğum en büyük yalanlardan biri bu! Neden mi ? Adamlar o hızı alamazsın abi ya diyor ama neye dayanarak söylüyor anlamıyorum. 40 Metre kablo ile 2 kat aşağıya internet çektiğim halde 200/10 olan pakette 203/20 alıyorum TT de ki arkadaş imkansız ya alıyorsan çok iyi diyor. Türk Telekom interneti kullanan arkadaşım 200/20 olan paketinde 210/52 hız alıyor. Ya bunlar işi bilmiyor ya da geçiştiriyorlar. Gerçi bana 24 Mbps internet senin için yeter nasıl olsa sınırsız diye söyleyen biriyle muhatap oluyorum.Ne anlatabilirim ki

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Hayatımda duyduğum en büyük yalanlardan biri bu! Neden mi ? Adamlar o hızı alamazsın abi ya diyor ama neye dayanarak söylüyor anlamıyorum. 40 Metre kablo ile 2 kat aşağıya internet çektiğim halde 200/10 olan pakette 203/20 alıyorum TT de ki arkadaş imkansız ya alıyorsan çok iyi diyor. Türk Telekom interneti kullanan arkadaşım 200/20 olan paketinde 210/52 hız alıyor. Ya bunlar işi bilmiyor ya da geçiştiriyorlar. Gerçi bana 24 Mbps internet senin için yeter nasıl olsa sınırsız diye söyleyen biriyle muhatap oluyorum.Ne anlatabilirim ki
Yani başta altyapı sorgulamasında bana 1000MBPS alabilirsiniz dememeleri lazım, tamamen zaman kaybı ama yine de ben şansımı deniyeceğim.

SadeceSeyf

80+ Gold
Yani başta altyapı sorgulamasında bana 1000MBPS alabilirsiniz dememeleri lazım, tamamen zaman kaybı ama yine de ben şansımı deniyeceğim.
Bunlar işin içinden çıkamıyor kanka.Biri biliyor biri bilmiyor biri yarım yamalak biliyor konuları. Bu türk telekomda da ayrı bir problem var. Paket değiştiriyorsun 1 saat 200 Mbps veriyor 1 saat sonra 95 Mbps hızlara düşüyor. Ya kablonuz desteklemiyor ya altyapınız diyor.Adama 1 saat önce bu hızı alıyordum diyorum. Bilemiyorum yanılabilirsiniz diyor.

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Bunlar işin içinden çıkamıyor kanka.Biri biliyor biri bilmiyor biri yarım yamalak biliyor konuları. Bu türk telekomda da ayrı bir problem var. Paket değiştiriyorsun 1 saat 200 Mbps veriyor 1 saat sonra 95 Mbps hızlara düşüyor. Ya kablonuz desteklemiyor ya altyapınız diyor.Adama 1 saat önce bu hızı alıyordum diyorum. Bilemiyorum yanılabilirsiniz diyor.
Şu iğrenç firmadan kurtulsak'da rahatlasak.

AlpacinoTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Celal Güzel
ttnet ten santralden bile aradılar 75 alamazsın dediler ben iptal ettirmedim şimdi 70-75 arası hız alıyorum :D

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
ttnet ten santralden bile aradılar 75 alamazsın dediler ben iptal ettirmedim şimdi 70-75 arası hız alıyorum :D
VDSL için demiştir onu teknik ekip fiber üstüne konuştu ne bileyim sınır falan var dedi tüm mahalle kullanıyor dedi saçma bir olay hocam ya tüm sinirim bozuldu gelen ekipte buna saçmalık dedi ama yapcak bişey yok dedi ilerde düzeltirler falan dedi.

Shamshiel

80+
Gpon üzerinden alırsın telekomun ekipleri dahil bilgileri 0 adamları işe alıyorlar bakma onlara.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,424
Üyeler
160,092
Son üye
umutkoksal1
Top Bottom