Neler Yeni

İnceleme Türk yapımı olan Erzurum oyunu ve incelemesi

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Selamlar. Bugün Türk yapımı bir oyun olan Erzurum'u oynamadan izlediğim videolardan edindiğim bilgiler ile inceleyeceğim. Kısa kısa, net bilgiler verip geçeceğim.

Fiyat
25.00 TL'den 21,25 TL'ye düşmüş. Birazdan fiyatını hak eder mi etmez mi göreceğiz.

Sistem gereksinimleri
Minimum 4 GB RAM, i5 2500K veya FX 6300, GTX 780 veya R9 290 istiyor.

Grafikler
Hazır modüller kullanılarak yapılmış. Tatmin edici gibi duruyor, biraz daha geliştirilebilir bence.

Oynanış ve göze çarpan özellikler
1)-Hikaye, Hayatta Kalma ve mücadeleler olmak üzere 3 mod bulunuyor.

2)-Şimdi oyunun iyice içine girme vakti. Gözüme çarpan ilk noktalar zıplayabilme ve thirdperson özelliği. Thirdperson ile oyun oynamayı pek sevmem ama zıplayabilme özelliği TLD'den sonra iyi geldi.

3)-Fall damagenin ayarı. Çok ama çok yüksek bölgelerden düşmediğiniz sürece fall damage etkisiz.

4)-Eşyayı yere attığımızda onu tekrar alamamak. Bu hiç iyi olmamış. Umarım düzeltirler. Ağırlık yüzünden yere attığınız bir şey yok olup gidiyor. Eşyaları depo sandıklarına bırakmanız gerek tekrar alabilmek için.

5)-Bıçak, nacak gibi aletler ile düz etkileşime girememek. The Long Dark'da da bu özellik vardı. Ah be The Forest. Kurban olsun bu ikisi sana. Özledim o her şey ile saldırmamızı sağlayan özelliği.

6)-Küçük bir harita ve az mekan. Haritaların sayısı çoğaltılmalı veya haritanın kendisi büyütülmeli. Çünkü küçük bir haritası var. Bence birden fazla harita daha iyi olur. Bir seferde hepsi yüklenmek zorunda kalmaz ve uzaktan kötü görünen, yanına gelince güzelleşen grafikler olmaz. Ya da harita aynı kalacak, sığınaklar çoğaltılacak ama nereye kadar, bir süre sonra tıkanırsınız.

7)-Yüksek yerlerde ki meteorlar. Meteoru aldığınızda herhangi bir özelliğinizin sınırını belli bir miktarda artırır.

8)-Kuzey Işıkları özelliği bana göre abes kaçmış.

9)- Kıyafet şeması, pişirme şeması ve eşya yapım şeması geliştirilebilir. Baya bir yavan duruyor.

Sonuç
Türk yapımı diye bu halinde çok şişirilen, çok abartılan bir oyun. Bi bağlama sesi, cami var diye oyunu dünyanın en iyi oyunu yapıyorlar.
Bırakın adam akıllı bir güncellensin, sorunlar azaltılsın ve yeni şeyler gelsin. Sonrasında alıp oynarsınız istediğiniz kadar. Ama şu an alınmaz.
Umarım Erzurum da The Long Dark gibi sürekli geliştirilen, sağlam ve kaderine terk edilmeyen bir oyun olur.

Okuduğunuz için teşekkürler, görüşürüz.

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Obi erzurum oynadın mı obi?

Recep_Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
Recep
Erzurum çok kötü bence ama potentia yı beğendim

Rich Kedy

80+ Bronze
Rambo ab Long Dark'ın aynısı bence.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
türkler malesef ki pek bir şey beceremiyor araba desen yok bilgisayar desen yok telefon desen yok hadi oyun desen oda yok sadece hazıra konmayı biliyoruz armut piş ağzıma düş (bu benim kendi görüşlerimdir lütfen kırıcı laflar etmeyin)

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Rambo ab Long Dark'ın aynısı bence.
olur mu bilader türk bayrağı var cami var bağlama sesi var (!)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Paeatı bulur bulmaz sana nvidiayı alıcağım.
paea diye bir şey varsa söyle paradan daha değerli galiba.
Mesaj otomatik birleştirildi:

türkler malesef ki pek bir şey beceremiyor araba desen yok bilgisayar desen yok telefon desen yok hadi oyun desen oda yok sadece hazıra konmayı biliyoruz armut piş ağzıma düş (bu benim kendi görüşlerimdir lütfen kırıcı laflar etmeyin)
haklısın katılıyorum

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2

_Hakk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,385