Türkiye sıfırdan inşa edilse Avrupa mimarisi yapmacık mı olur?

svjzib

80+
Reaksiyon skoru
19
Arkadaşlar demek istediğim şu;

Deprem vs yüzünden Türkiye sıfırdan inşa edilmeye başlansa ve modern binalar yerine avrupa tasarımı uygulansa, bu yeni yapıldığı için yapmacık ve saçma mı olur?

Avrupa değil bence Japonya gibi depreme hazırlıklı ülkeleri örnek almamız lazım şuan kentsel dönüşüm oluyor ama bence oldu bittiye getiriliyor

Deprem vs yüzünden Türkiye sıfırdan inşa edilmeye başlansa ve modern binalar yerine avrupa tasarımı uygulansa, bu yeni yapıldığı için yapmacık ve saçma mı olur?

Kimin inşaa edeceğine göre değişir. Yurt dışından, vizyon sahibi gelirse olabilir. Ama bizimkiler yaparsa, aynı *okun laciverti olur.

öyle bir şeyin olması için nüfusun düşmesi lazım istanbulda 30m insan varken avrupa tasarımı gibi 2 katlı evler yeterli olmayacaktır ki zaten ülkenin alım gücünün olmayışı bu tür çarpık kentleşme ve ucuz binaların yapılmasına neden oluyor,yani dediğin şey pek mümkün değil

Kısa özet Japon mütahit yaparsa 15 ton ben yaparsam 13 ton normal birisi yaparsa 10 ton torpilli biri gelirse max 5 ton demir gider üstüne daha pahalıya satılır

Bak mesela ben bile düz hesap kendimden kısıyorum bu genetik bizim Türk milleti yeter kafasında sonra önce 3/5 ten kaçar sonra binlerden olur ve asla ders almaz . Mütahitin suçu dış güçlere bağlı olur yada yönetemeyen kişi yüzünden zamları -|-anrının yaptığını açıklayacak kadar ve ona inanacak kadar koyun varken bizden hiçbirşey olmaz

Avrupa mimarisi güzel değilki, ABD daha iyi geniş yollar bahçeli evler olsa keşke. Adamların ev kartondan biz ısrarla beton.

Kısa özet Japon mütahit yaparsa 15 ton ben yaparsam 13 ton normal birisi yaparsa 10 ton torpilli biri gelirse max 5 ton demir gider üstüne daha pahalıya satılır

Bak mesela ben bile düz hesap kendimden kısıyorum bu genetik bizim Türk milleti yeter kafasında sonra önce 3/5 ten kaçar sonra binlerden olur ve asla ders almaz . Mütahitin suçu dış güçlere bağlı olur yada yönetemeyen kişi yüzünden zamları -|-anrının yaptığını açıklayacak kadar ve ona inanacak kadar koyun varken bizden hiçbirşey olmaz
Aslında demek istediğim insanın canını düşünen bir iktidar ve her şeyin iyi gittigi bir seneryo da tasarım olarak olur mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

öyle bir şeyin olması için nüfusun düşmesi lazım istanbulda 30m insan varken avrupa tasarımı gibi 2 katlı evler yeterli olmayacaktır ki zaten ülkenin alım gücünün olmayışı bu tür çarpık kentleşme ve ucuz binaların yapılmasına neden oluyor,yani dediğin şey pek mümkün değil
Zaten demek istediğim bu saçma sayının azaldığı diğer köy gibi bırakılan şehirlerimizin geliştiği ve otamatik olarak nüfusun azaldığı senaryo sadece İstanbul degil diger illerimiz için de geçerli mesela sehir merkezleri bu şekilde yapılacak ama onun dışında yatay mimari olan mahallaerimiz ise Amerika gibi bol yeşilikli cetvelle çizilmiş gibi yapılacak

Geri