Neler Yeni

Türkiye'de Britanya modeli başarılı olabilir miydi?

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Başlık biraz saçma olabilir. Britanya modeli derken biliyorsunuz ki İngiltere de hem kraliçe hemde seçilmiş başkan var ve İngiltere'de laiklik yok fakat sekülerlik var. Bazen keşke bizde laik değil de seküler olsaydık ve Osmanlı hanedanını surgun edilmeseydi diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
Olmazdik

3.George

80+ Bronze
Başlık biraz saçma olabilir. Britanya modeli derken biliyorsunuz ki İngiltere de hem kraliçe hemde seçilmiş başkan var ve İngiltere'de laiklik yok fakat sekülerlik var. Bazen keşke bizde laik değil de seküler olsaydık ve Osmanlı hanedanını surgun edilmeseydi diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Türkiye bir de osmanoğullarıyla uğraşamazdı. Cumhuriyetin ilk yıllarında aileye fon ayırmak çok zor olurdu. Birde tarihi eserler bizim diye tuttururlardı. Müze olmazdı anlayacağın. Sonrasında bunlar yönetimi ele geçirirdi geri osmanlı yönetimine dönerdik. Bu iyi bir şey olmazdı. Sürgün edilmelerinin temel amacı da bu zaten.

rech

80+ Bronze
Türkiye'de bu iş zor. Muhtemelen aralarında kavga olurdu.

Şimdi düşünelim mi ? Yoksa yaşayalım mı ? Ben karar veremiyorum artık .

Gençler rica ediyorum , dünyayı tanıyarak görerek .. fikirlerinizi geliştirerek , görüşlerinizi oluşturun .

Osmanlı hanedanı dediğin hanedan zaten Londra'da , Zaten Londra'ya kaçtı . Zaten İngiltere destekçisiydi ve Türkiye düşmanıydı .

Ben sana sadece ve sadece aklını yerinden oynatacak şu soruları sormak isterim ?

1 = Osmanlı İslamiyet İngiltere Hristiyan . Osmanlı diyor ki biz İngilizlerle din kardeşiyiz . Onlara karşı çıkan vatan hainidir kafirdir dinden çıkar .
2 = Osmanlı ; İngilizler için Hindistan'dan adam topluyor ve İngilizlerin emrine veriyor . Hindistan'daki Müslüman alayları
3 = Her şey bittiğinde İngiltere'ye kaçıyor .
4 = Gittiği İngiltere'den yeni kurulan cumhuriyette Kürt ayaklanmaları ve dini isyanlar çıkarıyorlar .

Şimdi düşüncen nedir .

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Gençler rica ediyorum , dünyayı tanıyarak görerek .. fikirlerinizi geliştirerek , görüşlerinizi oluşturun .

Osmanlı hanedanı dediğin hanedan zaten Londra'da , Zaten Londra'ya kaçtı . Zaten İngiltere destekçisiydi ve Türkiye düşmanıydı .

Ben sana sadece ve sadece aklını yerinden oynatacak şu soruları sormak isterim ?

1 = Osmanlı İslamiyet İngiltere Hristiyan . Osmanlı diyor ki biz İngilizlerle din kardeşiyiz . Onlara karşı çıkan vatan hainidir kafirdir dinden çıkar .
2 = Osmanlı ; İngilizler için Hindistan'dan adam topluyor ve İngilizlerin emrine veriyor . Hindistan'daki Müslüman alayları
4 = Gittiği İngiltere'den yeni kurulan cumhuriyette Kürt ayaklanmaları ve dini isyanlar çıkarıyorlar .

Şimdi düşüncen nedir .
Hocam sekülerlik konusunda ne düşünüyorsunuz?

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak

Şimdi düşüncen nedir .
bunlar sizin görüşünüz mü asıl olan bu mu bu ise kaynak belirtelim

bunlar sizin görüşünüz mü asıl olan bu mu bu ise kaynak belirtelim

Düşünün ki ! Bu hususta bile bilgi sahibi değilken ? Nasıl bu soruya cevap bulalım değil mi ?

Düşün ki ! Kaynak soruyorsun hem de bu konuda ! Sofistike bir şey mi söyledim ki ?

Dünya düzeninin sebebi olan ve kıyamet gününe kadar Ulu Tanrı’nın daim eyleyeceği İslam Halifesi Hazretleri’nin veliliği altında bulunan İslam memleketlerinde bazı kötü kimseler anlaşarak ve birleşerek ve kendilerine elebaşılar seçerek padişahın sadık uyruklarını hile ve yalanlarla aldatmakta, yoldan çıkarmaktadırlar. Padişahın yüksek buyrukları olmaksızın asker toplamaktadırlar. Görünüşte asker beslemek ve donatmak bahaneleriyle, gerçekte ise mal toplamak sevdasıyla, şeriata uymayan ve yüksek emirlere aykırı bir takım haksız ödemeler ve vergiler koymakta ve çeşitli baskı ve işkencelerle halkın mal ve eşyalarını zorla almakta ve yağmalamaktadırlar. Böylece insanlara zulmetmekte, suçlamakta ve padişahın ülkesinin bazı köy ve şehirlerine saldırmak suretiyle tahrip ve yerle bir etmektedirler. Padişahın sadık tebasından nice suçsuz insanları öldürmekte ve kan döktürmektedirler. Padişah tarafından atanmış bazı dini, askeri ve sivil memurları istedikleri gibi memuriyetten çıkarmakta ve kendi yardakçılarını atamaktadırlar. Hilafet merkezi ile padişah ülkesi arasındaki ulaştırmayı ve haberleşmeyi kesmekte ve devletin emirlerinin yayılmasına engel olmaktadırlar.

Böylece, hükümet merkezini tek başına bırakmak, Halifenin yüceliğini zedelemek ve zayıflatmak suretiyle yüksek hilafet katına ihanet etmektedirler. Ayrıca padişaha itaatsizlik suretiyle devletin düzeni ve asayişini bozmak için düzme yayınlar ve yalan söylentiler yayarak halkı azdırmaya çalıştıkları da açık bir gerçektir. Bu işleri yapan yukarıda söylenmiş elebaşılar ve yardımcıları ile bunların peşine takılanların dağılmaları için çıkarılan yüksek emirlerden sonra bunlar, hala kötülüklerine inatla devam ettikleri takdirde işledikleri kötülüklerden memleketi temizlemek ve kulları fenalıklardan kurtarmak, dince yapılması gerekli olup, Allah’ın ‘Öldürünüz’ emri gereğince öldürülmeleri şeriata uygun ve farz mıdır? Beyan buyrula…

İşbu fetvalar , İngiliz Yunan uçakları ve zibilyon tane personeliyle ortaklaşa Anadolu'da dağıtılmıştır .

Bu işler böyledir . Sizleri öyle kandırırlar ki ! Kendinizi bir bakarsınız .. Afganistan da bir pedofili cemaatini desteklerken görürsünüz . Bir bakarsınız Pakistan'da bir seri tecavüzcü amputeci grubu desteklerken görürsünüz . Bir bakarsınız .. Aşırı Beyaz ırkçı hristiyan .. Bir radikal terör örgütünü desteklerken görürsünüz .

Sonra da ; sizin başınıza geldiğiniz de ise ; onlar sizi aşağılarken .. Siz acıklı tablo çizersiniz .

Not Bu acıklı tabloyu çizerlerken ben .. Doğuda vatani görevimi yapıyordum . İŞİD ile mücadele de ?

Anlayan anlar . Anlamayanın o seviyeye gelecek kadar bir yakın tarih deneyimi yoktur .

Projeksiyon becerisi derler buna bu arada .

Daha da açığı .. Ben vatani görevimi doğuda yaparken , Fırat kalkanı harekatı .. oldu . Sur olayları falan tam o sıralar muhabbeti .
Kilis falan roketlerle vuruldu . O zaman İŞİD devletliğini ilan etti .

O sıra İŞİD'İN HRİSTİYAN olan versiyonu Ukrayna'da terör estiriyordu ve ele geçiriyordu .

Fetö falan da hep Ukrayna'ya kapaklandı zaten sonra .

İŞİD yıkıldı , ama bu Ukrayna versiyonu Hristiyan olanı ele geçirdi Ukrayna'yı .

Sonra da bütün Türkiye bunları destekledi .

Kafaya bak yani .

Son düzenleme:

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Çok güzel bir yere parmak basmışsınız. Tam olarak istediğim şey. Anayasal monarşi. Osmanlı Hanedanı tam mutlak monarşi ile yönetiliyordu. Yani Osmanlı yönetimi şuan var olsaydı Britanya yönetimine pek yanaşacaklarını düşünmüyorum. Zira tüm güç ellerindeyken bir anda kısıtlanmak istemezlerdi. Açıkçası şuan Türkiye'de anayasal monarşiyi teslim edebileceğimiz kimse yok. Zaten demokrasiyi emanet edeceğimiz kimse de yok. Demokrasi çok sıkontılı bir yönetim biçimidir. Uygulanması zor bir yönetimdir. Sokrates demokrasi ile idam edildi diye hatırlıyorum. Anlayacağın Tr'de her yönetim sıkıntı. Önce kafa yapılarını düzeltmek lazım..

@Besim Tibuk seversin bu konuyu bi bak derim.

Top Bottom