Neler Yeni

Rehber Türkiye'nin Sorunları ve Çözümleri!

T.P.G.

80+ Titanium
Ah yazık ya.
Erdoğanın 2023 planlarına inanan varmıydı ya?
Bu adam bize yıllardır aynısını deyip bizi fakirleştirmedi mi?
Neden hala akıllanmıyor insanlar anlamıyorum ya.
Allah aşkına dini sömüren birine nadıl güvenebiliyorsunuz?
Din gibi kutsal bir şeyi sömüren insanın ne değeri olabilir?
Kısacası ülkenim mevcut geleceği hiç parlak değil.
Reformdan ziyade halkına önem veren bir yönetim lazım.
Halkına soyup soğana çeviren değil.
Bu da ülkemizin akıllı insabları varken çok zor.
Adam ülkeyi yoksullaştırdıkça yoksullaştırıyor.
Hala bazıları 2023 diyor
Ve ciddi ciddi seçimde ona oy veren ciddi sayıda insan var.
Yazık...
Hem gençlik hem vatanım için...
Dediğim gibi bazı şeyler için adil ve doğrudan vergilendirme sistemi şart. Asgari ücret alandan da %50 100 bin tl alandan da %50 değil. Bu sayede bir sermaye oluşabilir üretim için.

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Ah yazık ya.
Erdoğanın 2023 planlarına inanan varmıydı ya?
Bu adam bize yıllardır aynısını deyip bizi fakirleştirmedi mi?
Neden hala akıllanmıyor insanlar anlamıyorum ya.
Allah aşkına dini sömüren birine nadıl güvenebiliyorsunuz?
Din gibi kutsal bir şeyi sömüren insanın ne değeri olabilir?
Kısacası ülkenim mevcut geleceği hiç parlak değil.
Reformdan ziyade halkına önem veren bir yönetim lazım.
Halkına soyup soğana çeviren değil.
Bu da ülkemizin akıllı insabları varken çok zor.
Adam ülkeyi yoksullaştırdıkça yoksullaştırıyor.
Hala bazıları 2023 diyor
Ve ciddi ciddi seçimde ona oy veren ciddi sayıda insan var.
Yazık...
Hem gençlik hem vatanım için...
bir yorumun alnı olsa da öpsem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Saray harcamalarına tüm cumhurbaşkanlığına bağlı olan kurumlar da dahildir. Bunların içerisinde Varlık Fonu, Genelkurmah Başkanlığı, MİT gibi yüksek giderli şeyler de var.
gerek varmı 1000 odalı saraya

T.P.G.

80+ Titanium
Dolar ve Euro nun artmasının nedeni TL nin değer kaybetmesi arkadaşlar.

Ülkede üretim olmayıp her şeyi dışardan aldığımız sürece TL sürünmeye devam eder.
Şuan elimizde kullandığımız bilgisayarların içindeki bileşenlerin neredeyse hepsi yabancı markaların üretimi, telefonlar, çevre birimleri, TV ler, daha çok şey sayarım.

İlk önce eğitim sistemini oturtup öğrencilere okulu sevdirtmek gerek, ülkede zekası çok iyi olan insanlar çok var bişeyler yapmak isteyen insan çok var, önemli olan devletin o insanın elinden tutup destek olması. E bu da bizde yok, bu yüzden de üretim yapamıyoruz.

Bir ülkede devlet insanlar için çalışır, Türkiye de malesef biz devlet için çalışıyoruz.
Üretim var hocam. Hatta artıyor ama çok yetersiz gerçekten. Somut bir üretim henüz yok. Sadece TOGG var o da 2022..

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Üretim var hocam. Hatta artıyor ama çok yetersiz gerçekten. Somut bir üretim henüz yok. Sadece TOGG var o da 2022..
Tabii var yok değil ama yani var diyebileceğimiz kadar yok, sorun da orada. :(
Ben TOGG un tutacağını düşünmüyorum ama hayırlısı.

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Devlet niye yapsın? Çin gibi olsak, hepsini devlet yapsın deriz. Sosyal bir ülkeyiz, şirketler yapmalı ve devlette destek vermeli. Ve, destek vermediğini söylemek nasıl bir işgüzarlıktır yahu? Allah aşkına, sahne anakart üretimi bile araştırılmasa destek alıyordu. TRT'de haber oldu. Adam akıllı iş yapmak isteyen kime destek vermemiş devlet? Üniversite öğrencisi iken şirket kuranlara ayrı destek veriyor, kadın girişimcilere ayrı destek veriyor. Bir yatırımcı ülkede işlemci, ekran kartı vs. üretmek istediğini söylese, devlet her türlü desteği verir. Bu hükümet Crytek kardeşlere bile destek verecekti... Teknofest yarışmalarını, Deneyap Atölyelerini görmüyor musunuz Allah aşkına? CHP'nin İstanbul'da Deneyap Atölyelerine yapılan yardıma nasıl engel olduğundan habersiz misiniz?
koyu akplisin lütfen tarafsız şelide olalım bu konuşmada devlet kime yardım etmiş kime söyle bana tekil kişileri demiyorum bir üretkenliğe yardım etmiştir hala togg umudunuz var 200 bin tllik aracı 100 ay çalışarak alacak millet sen hala ne diyorsun

T.P.G.

80+ Titanium
bir yorumun alnı olsa da öpsem

gerek varmı 1000 odalı saraya
Al bak 2016 yılında Külliyede çalışan sayısı;
"Bütün Cumhurbaşkanlığı birimleri, İstanbul'daki birimlerimiz dahil, bize bağlı müzeler, kütüphaneler, bize bağlı birimler dahil olmak üzere çalışan memur statüsündeki kişi sayısı 702. 246 sözleşmeli personelimiz var, toplam 948 kişi hizmet etmektedir, çalışmaktadır.

koyu akplisin lütfen tarafsız şelide olalım bu konuşmada devlet kime yardım etmiş kime söyle bana tekil kişileri demiyorum bir üretkenliğe yardım etmiştir hala togg umudunuz var 200 bin tllik aracı 100 ay çalışarak alacak millet sen hala ne diyorsun
Üslubumu bozmak istemiyorum...

200 bin TL'lik kaç tane araç satılıyor ülkede bir günde haberin var mı? Ne saçmalıyorsunuz ya?

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Orada sadece kendisi mi kalıyor ne kadar dar görüşlüsünüz ya..
dar görüş kardeşim adama kinim yok hatta hemşerim adam geldiğinde küçükken onu görmek için neler yapardık ama bu onun yanlışlarını örtmez

T.P.G.

80+ Titanium
dar görüş kardeşim adama kinim yok hatta hemşerim adam geldiğinde küçükken onu görmek için neler yapardık ama bu onun yanlışlarını örtmez
Ben adamın yanlışı yok demiyorum. Adam akıllı gerçek şeylerle eleştirirsen sıkıntı yok.

Ne gerek var 1000 odalı saraya diyorsun al bu gerek var
"Bütün Cumhurbaşkanlığı birimleri, İstanbul'daki birimlerimiz dahil, bize bağlı müzeler, kütüphaneler, bize bağlı birimler dahil olmak üzere çalışan memur statüsündeki kişi sayısı 702. 246 sözleşmeli personelimiz var, toplam 948 kişi hizmet etmektedir, çalışmaktadır.

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Al bak 2016 yılında Külliyede çalışan sayısı;

Üslubumu bozmak istemiyorum...

200 bin TL'lik kaç tane araç satılıyor ülkede bir günde haberin var mı? Ne saçmalıyorsunuz ya?
allahım 200 bin tllik araç ülkede normalleşmiş neeeee ben gidiyorum abi gençlikte umut kalmamiş 200 bin az geliyor bize

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Keşke karşındakine haklısın demeyi öğrenebilsek.
Keşke fanatiklerimizden kurtulup ya kardeşim bu yanlış değişmesi gerek diyebilsek.
Ama maalesef ülkemizde her alanda fanatiklik var.
Ben ülke fakirleşti diyorum bana haklısın ülkenin yönetiminin artık değişmesi gerekiyor diyeceğine hala savunmaya geçiyor.

T.P.G.

80+ Titanium
allahım 200 bin tllik araç ülkede normalleşmiş neeeee ben gidiyorum abi gençlikte umut kalmamiş 200 bin az geliyor bize
200 bin az geliyor mu dedim? Kaç tane araba satılıyor bırak 200 bini 300 400 bin tl'lik arabalardan yüzlerce satılıyor günde. Saçma sapan şeyler tutturup gidiyorsunuz dediğinizin altını dolduramıyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,136
Üyeler
161,225
Son üye
Maviş Alkan
Top Bottom