Neler Yeni

TurkNet Anlık Ping Sorunu

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
ASUS DSL-AC51C ile VDSL kullanıcısıyım. Anlık ping çıkma olayı çok arttı hatta bazen çıkıp sabit 200 bile kalabiliyor. Speedtestlerde sıkıntı yok 20 ping ve istediğim hız değerini alıyorum ama oyunlarda durum böyle. Modem resetleme hariç ne önerirsiniz? Arayüzden ayar yapmam lazım mı sadece kurulum yaptım çünkü.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
ASUS DSL-AC51C ile VDSL kullanıcısıyım. Anlık ping çıkma olayı çok arttı hatta bazen çıkıp sabit 200 bile kalabiliyor. Speedtestlerde sıkıntı yok 20 ping ve istediğim hız değerini alıyorum ama oyunlarda durum böyle. Modem resetleme hariç ne önerirsiniz? Arayüzden ayar yapmam lazım mı sadece kurulum yaptım çünkü.
2.4GHz Kablosuz Bağlantı Mı Sağlıyorsunuz?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
2.4-5 GHz aynı sonucu veriyor pingde
Pingde aynı sonucu vermesi önemli değil, 2.4GHz'de tek router (bağlantı noktası) varsa WI-FI 4 teknolojisi olduğu için tıkanmalar olabiliyor. Tek tek paket gönderimi oluyor.
5GHz'de ise AC-AX gibi teknolojiler fark etmeksizin aynı anda birden fazla istemciye veri iletimi sağlanabiliyor. WI-FI 4 ile 5'i ayıran en belirgin şey ise bu zaten.

Önce biraz 5GHz ile oyun oynamayı deneyin, eğer aynı sorun devam ederse bir de kablolu bağlantıyı deneyin. Onda da devam ederse alternatif çözümlere bakılır elbet :)

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pingde aynı sonucu vermesi önemli değil, 2.4GHz'de tek router (bağlantı noktası) varsa WI-FI 4 teknolojisi olduğu için tıkanmalar olabiliyor. Tek tek paket gönderimi oluyor.
5GHz'de ise AC-AX gibi teknolojiler fark etmeksizin aynı anda birden fazla istemciye veri iletimi sağlanabiliyor. WI-FI 4 ile 5'i ayıran en belirgin şey ise bu zaten.

Önce biraz 5GHz ile oyun oynamayı deneyin, eğer aynı sorun devam ederse bir de kablolu bağlantıyı deneyin. Onda da devam ederse alternatif çözümlere bakılır elbet :)
ben anlatamadım galiba ikisi ile de denedim ancak aynı sonucu aldım ping değerlerinde :D
kablolu ihtimalim maalesef yok modem koridorda duruyor.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
ben anlatamadım galiba ikisi ile de denedim ancak aynı sonucu aldım ping değerlerinde :D
kablolu ihtimalim maalesef yok modem koridorda duruyor.
Kablo çekebilirsiniz :)
Veya modem arayüzünü internetten araştırıp Tanılama gibi bir menüsü varsa oradan sorun yaşadığınız oyunun IP adresine test yapabilirsiniz.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Veya modem arayüzünü internetten araştırıp Tanılama gibi bir menüsü varsa oradan sorun yaşadığınız oyunun IP adresine test yapabilirsiniz.
teşekkür ederim haberdar ederim sizi de.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
3 modem reseti ile çözdüm şimdi iyi durumda :D
teşekkürler yardımın için.

Top Bottom