Neler Yeni

Türknet ''NeHızAlırım?'' da gösterilen hız değeri...

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yusuf Selim A
Yaklaşık 3 yıldır vdsl, 2 yıldır fiber internetini kullanıyorum. Paket değişikliği kısmında fiyat farkı olmadığını sizde biliyorsunuz. Altyapınız için 75mbps önermesi sizin illa 75mbps lik paketi almanızı gerektirmiyor. Ben zaten 100TLye alabildiğiniz en iyi hızı alırsınız dedim.
Türknet belirli paketler uygulamakta; tek bir paket sisteme tanımlanmış durumda değil. Birden çok paketi var ve 100 mbps lik paketi online işlemler üzerinden alamayabiliyorsun. Daha doğrusu ''Ne hız alırım'' dan hızımı sorguladığımda 70 mbps altyapım olduğunu ve benim için 75 mbps lik paketi önerdiğini gördüm ve online işlemlerden paket değişikliğinde bulunmak istediğimde de 75mbps lik paketten başka bir şey önermediğini fark ettim. Ben de bu pakette sınırlı kalmamak ileride hatta güncelleme vb ihtimallerine karşı 100 mbps lik pakete geçmek için online destek ile bire bir iletişime geçtim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türknet belirli paketler uygulamakta; tek bir paket sisteme tanımlanmış durumda değil. Birden çok paketi var ve 100 mbps lik paketi online işlemler üzerinden alamayabiliyorsun. Daha doğrusu ''Ne hız alırım'' dan hızımı sorguladığımda 70 mbps altyapım olduğunu ve benim için 75 mbps lik paketi önerdiğini gördüm ve online işlemlerden paket değişikliğinde bulunmak istediğimde de 75mbps lik paketten başka bir şey önermediğini fark ettim. Ben de bu pakette sınırlı kalmamak ileride hatta güncelleme vb ihtimallerine karşı 100 mbps lik pakete geçmek için online destek ile bire bir iletişime geçtim.
ve sonunda aldığım hız yalnızca 2-3 mbps lik bir yükselişten ibaretti. ''Ne Hız Alırım'' dan sorgulamış olduğum ne? Altyapım değil mi? 192,168,,, den baktığımda bu çıktıyı almaktayım.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    5.6 KB · Hit: 36

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Türk telekom adamdır. Altyapısı olmayanlar TT'ye sövüyorlar altyapı yoksa binanda adamlar ne yapsınlar :D.
60 MBPS altyapı var verdikleri hız 20 MBPS ping sürekli dalgalı üstüne 110-130 TL arası fatura kesiyorlar bazen 200 civarına çıktığı oluyor.

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Tamam da anlamadığım şey sizi 100mbps ye geçirmediler mi ? Yok kardeşim senin orası 100mbps desteklemiyor sana vermiyoruz mu dediler ? Yani destek ekibi ile iletişime geçince sorununu çözmüşler. Bence hat değerlerinizi kontrol edin. Bir sıkıntı yoksa e devlet üzerinden direk aboneliğinizi sonlandırabiliyorsunuz. Farklı bir iss ye geçtiğinizde aynı sorun ile karşılaşırsanız eğer sizlere böyle bir hak sunacaklarını hiç sanmıyorum. Ne benim ne senin ne de başkasının boş yere "cayma bedeli" adı altında soyguna uğramasını istemiyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,412
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Türk telekom adamdır. Altyapısı olmayanlar TT'ye sövüyorlar altyapı yoksa binanda adamlar ne yapsınlar :D.
Altyapı sahibi olan Türk Telekom olduğuna göre kime dert yanacaklardı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Yusuf Selim A

ve sonunda aldığım hız yalnızca 2-3 mbps lik bir yükselişten ibaretti. ''Ne Hız Alırım'' dan sorgulamış olduğum ne? Altyapım değil mi? 192,168,,, den baktığımda bu çıktıyı almaktayım.
Bu ifade benim altyapı değerlerimi yansıtmıyor bana ne kadar hız sunulduğunu yansıtıyor diye düşünmekteyim. Altyapı değerlerimi kontrol edebileceğim herhangi bir yer var mı?

Tamam da anlamadığım şey sizi 100mbps ye geçirmediler mi ? Yok kardeşim senin orası 100mbps desteklemiyor sana vermiyoruz mu dediler ? Yani destek ekibi ile iletişime geçince sorununu çözmüşler. Bence hat değerlerinizi kontrol edin. Bir sıkıntı yoksa e devlet üzerinden direk aboneliğinizi sonlandırabiliyorsunuz. Farklı bir iss ye geçtiğinizde aynı sorun ile karşılaşırsanız eğer sizlere böyle bir hak sunacaklarını hiç sanmıyorum. Ne benim ne senin ne de başkasının boş yere "cayma bedeli" adı altında soyguna uğramasını istemiyorum.
Her şey için çok teşekkürler sanırım seni çok yordum. Üslubum biraz aşırıya kaçtıysa affola...

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Bu ifade benim altyapı değerlerimi yansıtmıyor bana ne kadar hız sunulduğunu yansıtıyor diye düşünmekteyim. Altyapı değerlerimi kontrol edebileceğim herhangi bir yer var mı?

Her şey için çok teşekkürler sanırım seni çok yordum. Üslubum biraz aşırıya kaçtıysa affola...
Estağfurullah. Güzel sohbetti :) inşallah sorunun en yakın zamanda çözülür.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Zorla türk telekomlu olmak zorunda değilsin adamların her yerde altyapıları var neredeyse bir en iyi müşteri hizmetleri ve saha elemanları tartışmasız Türk Telekom'a ait.
Ben zaten kullanmıyorum. Ama tavsiyem herhangi bir firmanın bu kadar fanı olmaman.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Alper Çalışkan
Bende de şöyel bir durum oluştu.
Altyapımın 75 mpbs'e kadar desteklediğini görünce talep açtım ve hız değeri sorgulama ekranına yaklaşık 70 mpbs hız geldiği görülüyor fakat sık sık internet hattımda kopmalar yaşıyordum. Yetkili biri ile görüştüğümde bakır kablo altyapısı olduğu için her ne kadar belirtilen hızı desteklese de bakır kablo olduğu için önerilenin 50 mpbs olduğunu öğrendim ve hızımı talep ile düşürdüm. Şimdi pek sıkıntı yaşamıyorum.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
İşte bu yüzden Türk Telekom. 2 gün önce hipernete çekmek için başvuru yaptım ertesi gün gelip aktif ettiler 16mbps hızım vardı şuan 50-55 arası geziyor benim tarifem 50mbps
her şey Altyapıyla ilgili internet konusunda asla marka önemli olmamıştır.

Deadlifter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
850
İsim
Cenk
Altyapı var ama turktelekom izin vermediği için diğer sağlayıcılar 50mpbs i veremiyor. Yani diyor ki Daha fazla ücret+ yıllık sözleşmeler ile gel benden al sana o hızı vereyim.

Jack321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
287
İsim
Selçuk
Neye göre kime göre kendimi bildim bileli Türk Telekom ttnet kullanıyorum daha bir gün internetimin kesildiğini kopmalar olduğunu görmedim dün de hipernete geçtim 50 mbps
2 kişi bağlanınca 16 mb internet düşüyor 0.30 a ne diyorsun sen ??

Filipinli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
cc ds
2 kişi bağlanınca 16 mb internet düşüyor 0.30 a ne diyorsun sen ??
Bende her hangi bir düşüş söz konusu değil senin bağlantılarında modeminde vs vs sorunlar varsa Türk Telekom ile alakası yok 20 yıllık adsl kablolariyla internete bağlanmaya çalışıyorsunuz sonra Türk Telekom şöyle böyle

Top Bottom