Neler Yeni

Çözüldü✓ Türknet VALORANT ping sorunu

aykup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
aykup
merhaba. türknet müşterisiyim

75mbps download 15mbps upload hizmeti aliyorum.
valorant oynarken pingim normalde 7ms olmasi gerekiyor fakat her 20 saniyede bir pingim ani olarak yukseliyor ve 250ms oluyor 3 saniyeligine.
bu durumda ben ağ hatasi aldigim icin asla oyun oynayamiyorum.

kendi modemimi 2 kez resetledim. yeni Wi-fi USB adaptor aldim duzelmedi. yeni wifi router aldim duzelmedi. yeni bir VDSL Modem satin aldim kurulum yaptim duzelmedi. artik kafayi yemek uzereyim. turkneti aradim internet hizimi 50mbpsye dusurduler biseyler yaptilar ama yine duzelmedi. kablolu baglanti yapmayi deneyecegim fakat ping yukselisinin duzelecegini sanmiyorum.

turknete destek kaydi actim. turktelekomdan aradilar ve modemi geceleri kapatmami soylediler. saka gibi cevaplar aliyorum. tek istedigim oyun oynamak hocam turknet bu basit problemi bile cozemiyor.

problem neyden kaynakli olabilir arkadaslar biri beni aydinlatsin lutfen. problemi cozemezsem internet saglayicimi degistiricem. ISS önerisi verir misiniz.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Burhan Bey
Epeyce yöntem denemişsiniz, kabloyla bir deneyin bence, faydası olabilir. Sisteminizde ağ bağdaştırıcılarını kaldırıp geri yükleyin, daha güncel ve sorunsuz sürücüler mevcut olabilir, kontrol edip güncelleştirmeyi deneyin. Bunlar, sorunun sizde ki sitemden kaynaklı olup olmadığını netleştirme açısından sağlıklı olabilir.
Diğer türlü sorun ISS kaynaklıysa, sizin bireysel olarak yapabileceğiniz fazla bir şey yok, operatörün iş ahlakı ve vicdanına kalıyor artık.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
kablolu cok fark yaratabilir denemekte fayda var ha olmassa da ıss değişirsin zaten anlaşma yok diye biliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

kablo olrak cat6 ugreen marka öneririm

The Semih

80+ Gold
kablolu cok fark yaratabilir denemekte fayda var ha olmassa da ıss değişirsin zaten anlaşma yok diye biliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

kablo olrak cat6 ugreen marka öneririm
Turknetten çıkması saçma olur sırf bu sebepten. diğerleri daha beter.

Palo DAYI 👑

80+ Gold

aykup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
aykup
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşlar modemden bilgisayarıma ethernet kablosuyla interneti bağladım, sabit 5 ms ile ping yükselişi olmadan oyunumu oynayabiliyorum şu an. Kablolu bağlantıyla bu problemi çözdüm fakat kablosuz bağlantıyla oyun oynayamamak da üzücü ve bu çağda saçma bir şey gibi geliyor.

Bartuu

80+ Silver
Kablosuzda bendede aynı sorun oluyodu kablo rekabetçi oyunlar için şart

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
662
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
arkadaşlar modemden bilgisayarıma ethernet kablosuyla interneti bağladım, sabit 5 ms ile ping yükselişi olmadan oyunumu oynayabiliyorum şu an. Kablolu bağlantıyla bu problemi çözdüm fakat kablosuz bağlantıyla oyun oynayamamak da üzücü ve bu çağda saçma bir şey gibi geliyor.
2.4 ghz de ping ve hız garantisi olmaz bağlansın yeter mantığı vardır. Sabit bağlantı için çok antenli ve 5ghz bağlantıya ihtiyacınız var. Ayrıca evde sizden başka interneti kullanan var ise onların internetini sınırlamanız gerekir. Burada iss nin bir suçu yok.

Nezha

80+ Bronze
Wifi kullanıyorsanız jitter, paket kaybı ve dengesiz pingi göze almışsınız demektir. Boşa masraf yapmışsınız. Yine de cloudflaredan test edin jitter 30ms paket kaybı %0.5 üstüyse hala sıkıntınız az da olsa vardır.

aykup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
aykup
hocam bu konularda bilgim yok ve tecrübesizim her yolu denedim olmadı normal bir insan olarak problemin turknetten kaynaklandığını düşündüm ama kablo çözdü işimi, ayrıca dükkanda interneti tek başıma yalnız kullanıyorum başka biri kullanıp yavaşlatamaz. sıkıntı yok çözdüm problemi

ilginiz için teşekkürler iyi forumlar dilerim <3

Son düzenleme:
Top Bottom