Neler Yeni

Twitch Twicht kara para.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
+Kullandım ama bir sor niye?
-Niye?
+Arkadaşım dedi

majorw0w

80+ Silver
Valla ülkece sıkıntılar çekiyoruz da vatandaşlar da birbirine fiyatları dayatmada sıkıntı çekmiyor herkes de masum ne hikmetse :D

UzunKing

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,035
İsim
Burak

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Videoyu izledim olay çok fenaymış, ama bazı yayıncılar cidden bu para nerden geliyor diye sorgulamadan bilmeden tuzağa düşmüş de olabilir
Geçim kaynağı para olan bir insan cebine para girince sence o para umursamazca aklına gelmiyor olabilir mi ?
Abi yapma İbanına para göndersem bilmezmisin düşünmez misin aaa cebimde 6k dolar varmış dur harcamayam mı dersin.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
fake bit veren bu elemanları nerden bulurum ?

FERRUM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
LEGO yu bilmem de Easter'ın yaptığına inanmak istemiyorum

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Videoyu izledim olay çok fenaymış, ama bazı yayıncılar cidden bu para nerden geliyor diye sorgulamadan bilmeden tuzağa düşmüş de olabilir
Bence paranın kokusu tatlı geldi hepsine.
Bu tür şeyleri her aklı başında insan ilk önce araştırır,çevresine sorar.
Küçümsenmeyecek kadar ciddi bir durum çünkü.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
LEGO yu bilmem de Easter'ın yaptığına inanmak istemiyorum
Adam ben cüzdanıma bakmıyorum hesabımı kontrol etmiyorum ne kadar para giriyor ne kadar cıkıyor bakmam diyor.
Salağa anlatıyor sanki 20k dolar bit girmiş hesaba ta o zaman dolar 5tl olsa 100k para eder nasıl bilmiyorsun bu parayı ***** var karsında.

Akiran

80+ Silver
Ne tantana yaptınız arkadaş. (!) BTK'dan Twitch'e erişim engeli gelir, olay da böylece kapanır.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
kara para denilen ne oluyor? ve çalıntı kredi kartları nasıl oluyor internetten mi buluyorlar?
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde eastergamerstv ye de atılmış ama kendisi istememiş bunu bu nasıl oluyor?
çeşitli yollar ile milletin kartları klonlanıyor yada sitelerden falan çalınıyor ardından bazı forum sitelerinde bu kartlar satılıyor yada ücretsiz şekilde dağıtılıyor bu arkadaşlar kartları alıp bit satın alıyor sanırım 3d varmı twitchde bilmiyorum varsa nasıl aşıyorlar onuda bilmiyorum her neyse işte bit alıp yayıncıya atıyorlar ve parayı yayıncı ile arasında bölüşüp yiyorlar pasif gelir oluyor hem yayıncı suçlu duruma düşmüyor çünkü paranın nerde geldiğini bilemez diye hemde bu parayı çalan elemanlar yayıncıdan aldığı için daha az riske girmiş oluyor ortada 1 yetim hakkı ve 5-6 kişinin cebine giren kara para

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
kara para denilen ne oluyor? ve çalıntı kredi kartları nasıl oluyor internetten mi buluyorlar?
Kara para işte çalıntı para. Kullanamadığın para senin değildir. Elinde 1 milyon dolar var diyelim, bu parayı şak diye banka hesabına koyup kafana göre harcayamazsın. Nerden geliyor bu değirmenin suyu diye sorarlar adama. Aklama yöntemlerinden biri de bir paravan şirket kurmaktır. Bu örgüt ise Twitch yayıncılarına bit üzerinden bağış yöntemiyle aklamayı bulmuş.

Çalıntı kredi kartları deep web'de birkaç cent'e geziniyor. Defalarca Trendyol veri sızıntısı, Yemeksepeti veri sızıntısı gibi haberler okuduk. Ben de dahil birçok kişinin banka hesapları boşaltıldı. O paralar nereye gitti? Dolandırıcılara. İşte o paranın aklanmasında da yayıncılarla ortak olmuşlar, ben sana 10.000$ dolar bağış atayım %50'si senin olsun %50'sini bana geri bitcoin olarak gönder şeklinde bir tezgah kurmuşlar. 30-40 izlenen, adı sanı duyulmamış yayıncıların kazançları Twitch'in database'inden sızdırılan 125GB'lık veriyle bir ortaya çıktı ki binlerce dolar.

Ee bu mızrak bu çuvala sığmadı, Jahrein başta olmak üzere birçok insan sorgulamaya başladı. Twitter hesapları o kazançları ifşalamaya başladı. Yargılanma korkusuyla hepsi teker teker dökülüyor, EasterGames "hesabıma gelen birkaç bin doları fark etmemişim" gibi çocuğun bile inanmayacağı bir açıklama yaptı, bu eleman "arkadaş yüzünden bulaştım" diye mağdura yattı. Bakalım daha neler göreceğiz.

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Çalıntı kredi kartlardan elde edilen kara paraların aklanması işinde Twitch yayıncılarıyla ortak olmuşlar, bu ifşa olunca da tek tek dökülüyorlar işte olay bu. Haksız kazanç elde etmişler, konu meclise kadar taşındı, inşallah yargılanma süreci başlayacak.
hepsi hak ediyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,289
Üyeler
161,834
Son üye
Darius
Top Bottom