kara para denilen ne oluyor? ve çalıntı kredi kartları nasıl oluyor internetten mi buluyorlar?
Kara para işte çalıntı para. Kullanamadığın para senin değildir. Elinde 1 milyon dolar var diyelim, bu parayı şak diye banka hesabına koyup kafana göre harcayamazsın. Nerden geliyor bu değirmenin suyu diye sorarlar adama. Aklama yöntemlerinden biri de bir paravan şirket kurmaktır. Bu örgüt ise Twitch yayıncılarına bit üzerinden bağış yöntemiyle aklamayı bulmuş.
Çalıntı kredi kartları deep web'de birkaç cent'e geziniyor. Defalarca Trendyol veri sızıntısı, Yemeksepeti veri sızıntısı gibi haberler okuduk. Ben de dahil birçok kişinin banka hesapları boşaltıldı. O paralar nereye gitti? Dolandırıcılara. İşte o paranın aklanmasında da yayıncılarla ortak olmuşlar, ben sana 10.000$ dolar bağış atayım %50'si senin olsun %50'sini bana geri bitcoin olarak gönder şeklinde bir tezgah kurmuşlar. 30-40 izlenen, adı sanı duyulmamış yayıncıların kazançları Twitch'in database'inden sızdırılan 125GB'lık veriyle bir ortaya çıktı ki binlerce dolar.
Ee bu mızrak bu çuvala sığmadı, Jahrein başta olmak üzere birçok insan sorgulamaya başladı. Twitter hesapları o kazançları ifşalamaya başladı. Yargılanma korkusuyla hepsi teker teker dökülüyor, EasterGames "hesabıma gelen birkaç bin doları fark etmemişim" gibi çocuğun bile inanmayacağı bir açıklama yaptı, bu eleman "arkadaş yüzünden bulaştım" diye mağdura yattı. Bakalım daha neler göreceğiz.