hasanmerkit
80+
- Reaksiyon skoru
- 58
(Recep Baltaş'ın isteği ile tasarlanan bu eklenti, T.Web() Browser Detection kütüphanesi kullanarak kaliteli bir deneyim sunar.)
Forumunuzun içerisinde bulunan mesajların hangi işletim sistemi ve tarayıcı ile gönderildiğini gösterir.
Bu forum eklentiyi kullanmaya karar verirse nasıl görünür?:
(Görsel, örnek olması açısından HTML düzenlemeleri ile oluşturulmuştur.)
SVG formatı ile kaliteli simgeleri forumlarınızda gösterin!
XML kodları ile tasarlanan simgeler sayesinde hem daha az trafik ile daha kaliteli simgeler gösteriyoruz. Çözünürlük kaynaklı bozulmaların önlerine geçmiş oluyoruz. Diğer resim uzantıları gibi tarayıcılar tarafından önbelleklendiği için aynı ziyaretçiler ikinci kere sunucunuzdan simgeyi indirmez. Cloudflare Cache kullanıyor iseniz de bu uzantı elbette önbelleklenebilir.
Daha iddialı kütüphane sayesinde rakiplerine göre çok daha fazla avantajlıdır.
Sadece "User-Agent" başlığını değil, SEC_CH_UA ve X-Request başlıklarını da değerlendirerek daha fazla işletim sistemi ve tarayıcı destekler.
"Windows NT 10.0" dizesi, Windows 10 olarak değil Windows 10/11 olarak değerlendirilir. Sec_CH_UA başlığına sahip tarayıcı kullanıyor iseniz Windows 10 veya Windows 11 tam olarak tespit edilebilir. "User-Agent" başlığında kendini sadece Chrome olarak gösteren Brave tarayıcısını Sec_CH_UA ile tespit eder.
Opera'nın çeşitli sürümlerini tespit edebilen kütüphane sayesinde tüm Opera tarayıcıları sadece "Opera" olarak görünmez. Linux konusuna gelince, PiluX, Ubuntu, Fedora dağıtımlarını tespit edebildiği gibi mümkün oldukça kendi dağıtımını gösteren dağıtım geliştiricilerinden geri bildirim toplayacağız ve kütüphanesini zenginleştireceğiz.
Apple'a ait olmayan işletim sistemlerinde kullandığınız WebKit tarayıcılar, Safari olarak algılanmaz. Bu, diğer kütüphanelerin yaptığı çok yaygın hatadır.

Güvenlik açıklarına karşı test edilmiştir.
XSS açıklarına karşı yoğun önlemler alınmıştır. Tarayıcı başlıkları için belirli şartlar belirlenmiş ve anormal başlıkların işlenmemesi sağlanmıştır.
Ayrıca, eklentiyi hataya düşürebilecek olağanüstü durumlarda mesaj gönderilmesi engellenmez ve geçici olarak gönderilen mesajda eklenti işlev görmez.
("Ben şimdi bunu patlatamıyor muyum?" şaşkınlığı.)
Satın almak için;
1. Seçenek: (Bu forumun yönetimi için tavsiye edilir): @hasanmerkit kullanıcısına DM atın.
2. Seçenek: XenForo sayfasına uğrayın: https://xenforo.com/community/resources/os-browser-detection.10013/