Mr.White
80+ Bronze
Son dönemde forumda sıkça "Windows'u veya Office'i ücretsiz nasıl etkinleştiririm?" gibi sorular geliyor. Bu rehberle, herkesin kolayca uygulayabileceği açık kaynaklı bir çözümü paylaşmak istiyorum. Ayrıca, GitHub sayfasını da ekliyorum girip repo'ya bakabilirsiniz.
Microsoft Activation Scripts (MAS) Nedir?
Açık kaynaklı bir Windows ve Office etkinleştirici olan MAS, HWID, Ohook, KMS38 ve Online KMS gibi etkinleştirme yöntemlerini destekler. Ayrıca gelişmiş sorun giderme özellikleri sunar. Windows 11 Iot LTSC sürümünü bile bununla etkinleştirdim henüz bir sorun da olmadı.
1. Yöntem - Powershell (2. Yöntem de aynı şekilde ilerliyor ama dosya indiriyorsunuz ona gerek yok uğraşmayın)
Microsoft Activation Scripts (MAS) Nedir?
Açık kaynaklı bir Windows ve Office etkinleştirici olan MAS, HWID, Ohook, KMS38 ve Online KMS gibi etkinleştirme yöntemlerini destekler. Ayrıca gelişmiş sorun giderme özellikleri sunar. Windows 11 Iot LTSC sürümünü bile bununla etkinleştirdim henüz bir sorun da olmadı.
GitHub - massgravel/Microsoft-Activation-Scripts: Open-source Windows and Office activator featuring HWID, Ohook, KMS38, and Online KMS activation methods, along with advanced troubleshooting.
Open-source Windows and Office activator featuring HWID, Ohook, KMS38, and Online KMS activation methods, along with advanced troubleshooting. - massgravel/Microsoft-Activation-Scripts
github.com
Nasıl Kullanılır?
1. Yöntem - Powershell (2. Yöntem de aynı şekilde ilerliyor ama dosya indiriyorsunuz ona gerek yok uğraşmayın)
- PowerShell’i açın. Bunun için başlat menüsüne sağ tıklayın ve PowerShell’i seçin.
- Aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın.
- Aktivasyon seçenekleri görünecek:
- Windows aktivasyonu için [1] HWID,
- Office aktivasyonu için [2] Ohook
- Hangisine ihtiyacınız varsa numarasını yazarak seçin.
- Ardından Enter'a basın. Hepsi bu kadar.
Kod:
irm https://get.activated.win | iex
Neleri Yapabilir?
Aktivasyon Türü | Desteklenen Ürün | Aktivasyon Süresi | İnternet Gerekli mi? |
---|---|---|---|
HWID | Windows 10-11 | Kalıcı | Evet |
Ohook | Office | Kalıcı | Hayır |
KMS38 | Windows 10-11-Server | 2038 Yılına Kadar | Hayır |
Online KMS | Windows / Office | 180 Gün | Evet |
Son düzenleme: