Neler Yeni

UEFI format atarken CSM kapalı mı yoksa açık mı?

Reaksiyon skoru
35
Merhaba arkadaşlar , başlıkta da söylediğim gibi UEFI Windows 10 format atarken CSM disable yapıp format mı atmalıyız yoksa enable mı kalması gerek ?
Amacım öğrenmektir ve format atmaya çalışmıyorum . Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• IMG_20200706_180802_N.jpg
    IMG_20200706_180802_N.jpg
    2.6 MB · Hit: 137
Önemli değil. Eğer UEFI seçmene rağmen boot edemiyorsan CSM kapatmayı dene. Yaşayacağını sanmıyorum ama olursa diye dedim.
Hocam , yok format atarken CSM açıktı ve UEFI kurulumu yaptım sorunsuz . Sadece bir kanal dan izlemiştim CSM açıkken Windows legacy olarak kurar demişti . Sistem bilgisinden ben kendi yüklediğim Windows 10 UEFI baktım UEFI yazıyordu .

Hocam , yok format atarken CSM açıktı ve UEFI kurulumu yaptım sorunsuz . Sadece bir kanal dan izlemiştim CSM açıkken Windows legacy olarak kurar demişti . Sistem bilgisinden ben kendi yüklediğim Windows 10 UEFI baktım UEFI yazıyordu .
Onu kim dediyse güzel sallamış. UEFI seçili olmadan kurulum yapılamaz, neticede UEFI olarak yazılmış, Legacy boot olmaz.

Ben windows 10 veya windows 11 kurarken uefi kurulumda csm devre dışı bırakırsam kurulabiliyor ama windows 7 özellikle csm etkinken uefi kurulum yapabiliyorum ama csm kapalı iken kurulum başlıyor son windows başlıyor kısmında takılıp kalıyor ilerlemiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,842
Üyeler
173,270
Son üye
OBEZ PATLICAN
Geri