Neler Yeni

UEFI Windows kurulumunda hata

Rootz

80+
Zaten başka bir program kullanmadım hep rufus kullanılmıştır.

Kusura bakma o kısmı gözden kaçırmışım. Peki Rufus ile ISO dosyasını seçtikten sonra hiç bir işlem yapmadan direkt yazdırmayı dener misin ? Genelde ISO dosyasını seçtikten sonra UEFI gibi kısımlar Rufus otomatik olarak hazırlar. En azından güncel sürümünde öyle. NTFS/FAT32 gibi ayarlarla uğraşmadan dener misin ?

Edit: En son formatladığımda yalnızca ISO dosyasını seçmiştim ve seçenekler bu haldeydi;
uefi-windows-5-1.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Melih Aydın
Kusura bakma o kısmı gözden kaçırmışım. Peki Rufus ile ISO dosyasını seçtikten sonra hiç bir işlem yapmadan direkt yazdırmayı dener misin ? Genelde ISO dosyasını seçtikten sonra UEFI gibi kısımlar Rufus otomatik olarak hazırlar. En azından güncel sürümünde öyle. NTFS/FAT32 gibi ayarlarla uğraşmadan dener misin ?

Edit: En son formatladığımda yalnızca ISO dosyasını seçmiştim ve seçenekler bu haldeydi;
uefi-windows-5-1.png
Hocam hiç uğraşmadım otomatik ayarlar ekteki gibiydi kendisi fat32 seçti ve yazdırdım

Rootz

80+
Hocam hiç uğraşmadım otomatik ayarlar ekteki gibiydi kendisi fat32 seçti ve yazdırdım

Hocam biraz araştırdım da sorun biraz büyük gibi. EFI bölüm yapılandırması yapanlar bile var. Attığın ekran görüntüsünde "ESC=UEFI Settings" tarzında bir şeyler yazıyor. ESC tuşuna bastığınızda nasıl bir ekranla karışılaşıyorsunuz ?

Seloerdem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Selahattin
Dostum bak usp biçimlendir biçimlendirme kısmında nfts yap biçimlendir daha sonra microsoftun sitesinden İSO dosyasını indirin rufus programına yükleyin hiç bi ayarı elleme otomatik kendi ayarlicak başta de bu kadar

DejavuTN

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar Windows'un sitesinden indirdiğim Windows 10 ISO dosyasını Rufus ile USB belleğe FAT32 olarak yazdırdım. Yeni topladığım PC'ye kurulum için takıp Boot menüsünden UEFI olarak USB belleği seçtiğimde Windows Boot Manager açılıyor ve Windows failed to start, status: 0xc000000f hatası alıyorum. Nedeni nedir?

Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
Gigabyte B450m S2h
2x8GB XPG Gammix D10 3000 MHz
AMD RX 5600 XT Asus Rog Strix
TOSHIBA Ocz Tr200 480GB
Corsair Spec Delta RGB
Corsair VS550 80+ 550W

Aynı hata yüzünden bir gecem gitmişti. Ama en sonunda çözmüştüm. Motherboard ekranında Flash Bio-ulity tarzı bi sekme çıkıyo Boot Menu falan dışında. Önce onda windows'u kuracağın flash'ı (veya ne ise) onu seçmen lazım. Sonra başlıyor kurmaya. Ben böyle çözmüştüm ve tıkır tıkır çalışmıştı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Melih Aydın
Hocam biraz araştırdım da sorun biraz büyük gibi. EFI bölüm yapılandırması yapanlar bile var. Attığın ekran görüntüsünde "ESC=UEFI Settings" tarzında bir şeyler yazıyor. ESC tuşuna bastığınızda nasıl bir ekranla karışılaşıyorsunuz ?
Biosa atıyor şuan denedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı hata yüzünden bir gecem gitmişti. Ama en sonunda çözmüştüm. Motherboard ekranında Flash Bio-ulity tarzı bi sekme çıkıyo Boot Menu falan dışında. Önce onda windows'u kuracağın flash'ı (veya ne ise) onu seçmen lazım. Sonra başlıyor kurmaya. Ben böyle çözmüştüm ve tıkır tıkır çalışmıştı.
Bahsettiğiniz sekmeye ulaşamadım anakart Gigabyte b450m s2h

Son düzenleme:
Top Bottom