Ukrayna’da üniversite okumak?

Smtakm

80+
Reaksiyon skoru
154
Ukrayna da üniversite okumak mantıklı mıdır, okumuş veya bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Yıllık ücreti okuduğunuz bölüme göre değişiyor ortalama 2000 - 3000$. Fiyatları cok makul ama Türkiye’de denkliği var mıdır?

Türkiye'den iyidir birkaç kızda düşürürsün efsane ortamda olur aşırı mantıklı bence

Son düzenleme:
Somali bile tr den mantıklı kanka.
İmkan varsa kesinlikle gidilir.

Dili bildikten sonra çorap söküğü gibi gelir

Babamın Ukrayna’da okuyan bir öğrencisi vardı tanıyorum da kendisini her geldiğinde yüzü gülüyordu, sen de oku senin de yüzün gülsün😃

Babamın Ukrayna’da okuyan bir öğrencisi vardı tanıyorum da kendisini her geldiğinde yüzü gülüyordu, sen de oku senin de yüzün gülsün😃
Ortam olarak cok iyi olduğunu duydum. Ama orda mezun olup Türkiye’de iş bulamamaktan korkuyorum

Kız zaten banko :D. Onu geçtim eğitimini merak ediyorum
Benim kuzenim Ukrayna da okuyor. Mangal yapmak ateş yakmak yasakmış. Hava yazın bile çok soğuk. Öğrenciyken aynı anda çalışmadan geçinmek zor. Dilini de öğrenmen lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tabi bunları Türkiye ile karşılaştırırsan çok kolay 🥲
Benim kuzenim Ukrayna da okuyor. Mangal yapmak ateş yakmak yasakmış. Hava yazın bile çok soğuk. Öğrenciyken aynı anda çalışmadan geçinmek zor. Dilini de öğrenmen lazım.

Her ülkenin kendine göre zorlukları var.
Orada okumak istiyorsan dil bileceksin, yaşamak için hem okuyup hem çalışacaksın... Bu daha uzar da gider.
Eğer imkanın varsa gitmeni tavsiye ederim. Gittiğinde dilini de öğrenirsen senin için büyük bir artı olur.
Fakat sadece kızlar için gideceksen hiç gitme daha iyi.

orada iş bulursun Avrupa’ya açılırsın iş imkan kovalarsın ne işin var Türkiye’de?
Ukrayna Doğu Avrupa ülkesi olduğu için batıda kolay kolay işe giremiyorsun.

Geri