Undervolt Hakkında Teknik Bilgi

Sunstorm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
733
Uv konusunda cahilliğimi bağışlayın.
Oc yaptığımızda frekans arttırıp doğal olarak stabilite sağlamak için voltaj vermemiz gerek. Peki undervolt yaptığınızda neden frekans arttırıyorsunuz? "Dengelemek için" filan cevabı yerine teknik olarak bunu anlatacak varsa memnun olurum.

Son düzenleme:
Undervoltcu arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yok mu?

Uv konusunda cahilliğimi bağışlayın.
Oc yaptığımızda frekans arttırıp doğal olarak stabilite sağlamak için voltaj vermemiz gerek. Peki undervolt yaptığınızda neden frekans arttırıyorsunuz? "Dengelemek için" filan cevabı yerine teknik olarak bunu anlatacak varsa memnun olurum.
sistem işlemciye gereksiz voltaj veriyor oda işlemciyi ısınmasına sebep oluyor uv yapmanın amacıda voltajı düşürüp oc yapmak yani hala işlemciye yeterli miktarda güç gidiyor ve işlemciye overclock yapmasına yetecek kadar voltaj veriyorsun

sistem işlemciye gereksiz voltaj veriyor oda işlemciyi ısınmasına sebep oluyor uv yapmanın amacıda voltajı düşürüp oc yapmak yani hala işlemciye yeterli miktarda güç gidiyor ve işlemciye overclock yapmasına yetecek kadar voltaj veriyorsun
Sorum bu değildi!

Sorum bu değildi!
pardon hocam ben yanlış anladım ben şey dediniz sandım işlemciye oc yaparken voltaj arttırıyoruz neden voltaj azalttığımız halde oc yapıyoruz dediniz sandım

UV yapınca güç küketimi ve sıcaklık düşüyor. Bunun yanındada frekans ile performansı arttırıyoruz

Var olan stok voltaj değerini daha aşağıya çekip performans kaybetmemek için Mhz'i arttırıyoruz. Stabil değeri bulana kadar voltajı düşürüyoruz.

Performans kaybetmemek için.
Tane tane yazayım yani diyorum ki frekans arttırmak istediğin zaman voltaj vermek zorundasın doğru mu!
Peki voltajı azalttığın zaman frekans arttırmanın teknik karşılığı nedir yada stabilitenin azalmamasındaki rolü nedir?
Frekans arttırdığında voltaja ihtiyaç duyan işlemci voltajı düşürdüğünde de aynı şekilde frekans düşürme ihtiyacı hisseder mantıken böyle olması gerekir bunun bir teknik açılımı varsa onu öğrenmek istiyorum.

umarım açık olmuştur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

UV yapınca güç küketimi ve sıcaklık düşüyor. Bunun yanındada frekans ile performansı arttırıyoruz
iyide frekans arttırmak için daha yüksek voltaja ihtiyaç var işlemcinin yada gpu nun kuralı bu

Tane tane yazayım yani diyorum ki frekans arttırmak istediğin zaman voltaj vermek zorundasın doğru mu!
Peki voltajı azalttığın zaman frekans arttırmanın teknik karşılığı nedir yada stabilitenin azalmamasındaki rolü nedir?
Frekans arttırdığında voltaja ihtiyaç duyan işlemci voltajı düşürdüğünde de aynı şekilde frekans düşürme ihtiyacı hisseder mantıken böyle olması gerekir bunun bir teknik açılımı varsa onu öğrenmek istiyorum.

umarım açık olmuştur
Her işlemci aynı kalite ile gelmez. Bu yüzden üretici işlemciye stok olarak 1.45v verir mesela. 3.9 için. Ama sen bunun çok fazla olduğunu düşünürsün ve düşürürsün. 1.2V yaparsın 3.9 için mesela baktın ısınmıyor. O zaman iyi lan ben bu hüdük işlemcinin voltajını düşürdüm de hadi biraz da GHz arttırıyım dersin.

umarım açık olmuştur
uv yapılırken zaten işlemciyi oc ile besleyebilecek en minimum voltajı buluyorsun

Geri