Yardım Undervolt Nasıl Anlaşılır ?

YusufG06

80+
Reaksiyon skoru
73
Selamlar, ben bugün ikinci el bir ekran kartı satın aldım. RX 6650 XT. Gelip furmark testlerine baktığım zaman kartın normal verilerinde maksimum güç 180W yazarken Testte 165W gözüküyor. Bu Undervolt yapıldığı anlamına gelir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlar, ben bugün ikinci el bir ekran kartı satın aldım. RX 6650 XT. Gelip furmark testlerine baktığım zaman kartın normal verilerinde maksimum güç 180W yazarken Testte 165W gözüküyor. Bu Undervolt yapıldığı anlamına gelir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Hayır, kartın çektiği gücü limitlemiş. Muhtemelen daha soğuk göstermek için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece TGP'yi de gösteriyor olabilir hemen adamın günahını almayalım şimdi.

Ekler

• fur2.webp
    fur2.webp
    393.8 KB · Hit: 23
  • fur1.webp
    fur1.webp
    648.1 KB · Hit: 23
Kart pump out yapmış olabilir (olabilir değil büyük ihtimal yapmış) hotspotu çok yüksek fanlar da hızlı kart kendini soğutamıyor bu sebeptende w kısıyor olabilir tam performans verse hotspot 100 görebilir .

hotspotun olması gerektiğinden çok daha yüksek

Hwinfo'dan görsel atsana bir.

Biraz araştırma yaptım başka 6650xt lerde furmaktda yakın w lar çekiyor kartının max hatta senin modelini bilmiyorum ama saphire nitro + kartlar 150 155 w çekiyordu furmarkta büyük ihtimal w değerin normal birde kartın oc versiyonu galiba .

Biraz araştırma yaptım başka 6650xt lerde furmaktda yakın w lar çekiyor kartının max hatta senin modelini bilmiyorum ama saphire nitro + kartlar 150 155 w çekiyordu furmarkta büyük ihtimal w değerin normal birde kartın oc versiyonu galiba .
evet kart oc versiyon ama bu hotspot olayını çözmenin yolu nedir termal macun mu yenilemeliyim ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hwinfo'dan görsel atsana bir.
istediğiniz görüntü bu mu?

Ekler

• hwinfo.webp
    hwinfo.webp
    79.9 KB · Hit: 8
bir çözümü var mı peki ne yapmak gerekir?
Diğer 6650xt lerden fazla w ve gpu mhzsi daha yüksek kartının .
Termal macun yenilemesi iyi olur hotspot 90 derece çok çok kötü değil ama zamanla dahada yükselir birde kartın soğutma bakımından iyi bir model galiba normal gpu sıcaklığın 54 derecede kartını açıp bi termal macun yenilemesi yapmalısın kendimde 1 2 hafta önce aynı sorundan muzdariptim bende hotspot 110 kart 90 dereceydi . Kartını furmarkda bi elinle kontrol et soğutma bloğu iyi ısınıyormu yoksa blok soğukmu .
evet kart oc versiyon ama bu hotspot olayını çözmenin yolu nedir termal macun mu yenilemeliyim ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,456
Üyeler
190,752
Son üye
emyralways
Geri