Üniversite Bölüm Seçimi Hakkında

Şu an sadece 10. sınıf konuları olan deneme (TYT değil) netleri 120 sorudan 95 civarı.
TYT denemeleri (120 soru) ise 9. sınıf dahil olduğundan 84lerde.
Bu yaz TYT'yi bitirip TYT netlerini 100 üstüne çıkarmayı planlıyorum.
Benim için ne iş yaptığım değil o işin çalışma koşulları, geliri ve saygınlığı önemli.

Ben bölümden ziyade direk sıralama hedefliyordum hata mıdır?
Hata değil. Doğru yoldasın.

Yani tam bir bilgim yok bilgi toplama çalışıyorum :)
Fizik bölümü tamamen fizik bilimine odaklı bir bölüm.
Fizik mühendisliği de iş bulabilsinler diye fizik bilimi ile uğraşanlar için.

Geri kalan o saydığım elektrik elektronik, bilgisayar, mekatronik vb gibi bölümler de fizikle uğraşan bölümler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geri kalan o saydığım elektrik elektronik, bilgisayar, mekatronik vb gibi bölümler de fizikle uğraşan bölümler
Devre kuruyorum ben elektrik elektronik mühendisliğinde daha ne olsun xd

Örnek olarak veriyorum:
Nvidia'da çalışan ekran kartı mühendisleri hangi bölümlerden okuyup orada yer edindiler?

.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu tarz bölümler birbirine yakın o konularda elektrik elektronik de okusa girebilir yani
Tamamdır dediğiniz bölümleri araştıracağım teşekkürler.

Selamlar. Başlıkta belirttiğim gibi üniversite bölüm seçimi hakkında sizden yardım istiyorum. Neye ilgiliysen, neyi seviyorsan ona git falan fişman onu geçtim artık ben ileride işsiz kalmayacağım, geliri yüksek saygın bir meslek seçeceğim. İlgi alanlarım ise hobi olarak kalacak.
(Direk Tıp yazmayın)

Şimdi 5 farklı varyasyona göre sizden öneri istiyorum. (Sayısal)

X- Üniversite sınavında ilk 9.999 - 8.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Y- Üniversite sınavında ilk 7.999 - 6.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Z- Üniversite sınavında ilk 5.999 - 4.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

Q- Üniversite sınavında ilk 3.999 - 2.000 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri

T- Üniversite sınavında ilk 1.999 - 1 arası sıralamaya göre en iyi bölüm tercihleri
Ben şahsen sevmediğim ve ilgili duymadığım Bir işi parası ne kadar iyi olursa olsun yapamam ama siz orasını boş ver diyorsanız "Yapay Zeka Mühendisliği" tam size göre

İlk 10.000’e girersen ve de ilgiliysen en iyi Bilgisayar Mühendisliğine, 10K ile 20K arasında kalırsan da Tıp’a gitmen en mantıklısı olur. (Her ikisi de Devlet Üniversitesi zaten.)

Geri