ESTAROSSA58
80+ Bronze
üniversite aşırı önemli ama yazılım nühendisi olucaksan alaylı ol gerek yok bazı bolumler için saçma
Kanka üniversite çok farklı ve eğlenceli seni anlıyorum ama Türkiye'de ki eğitim sistemi berbat ve buna bir çözüm yok malesef ki bu arada o kadar yüksek tutturmasan bile aynı meslek alanında bir yere kapak atman çok önemli çünkü bu hayatı görmelisin gerçekten çok farklı*Mabadımı yırtarak, koca yılımı kitap yiyerek ve amacımı dahi bilmeden çok iyi bir liseye geldim fakat bir şey farkettim "Aga iyi lise ne işime yarayacak". Evet tüm yıl sadece babamın amaçları için çalıştığımı farkettim. Şimdi TR'de bana düzgün üniversite sayın... Aa... 2 elin parmaklarını geçmiyor değil mi koca ülkede? Şimdi bunların yazılım mühendisi bölümlerinin puanlarına bakın... Min 10K civarı... 10K için benim varoluş sebeplerimden vazgeçip kitap yemek değil kitaplardan beynime protez yapmam gerek. Tamam hadi, tamam tamam... Yapılır varsayalım... Fakat 1 yılımı harcadığım için kalmayan pişmanlığım kalmadı ve bana 9. sınıfta üniversite sınavı hazırlıklarına yavaştan başlamam gerektiği gerçeği olunca ben bir error veriyorum yani. Şimdi düşünün 1 yıl yaşadın ve "bir daha mabadımın içinden geçseler yapmam." dediğiniz aktivitenin 4 katını daha hard bir şekilde yapmanız söyleniyorsa "Sen bir orada dur kardeşim." Sen ve eğitim sistemi orada dur. Dur knk. Şaka mı bu? Ben sınav için mi yaşıyorum? Sınav ne için var: Zeka ve azmini ölçmek için. Şimdi düşününce eğer bu kadar ağır elemeler yapılıyorsa top 2000 öğrenci Hardverd, MIT derecesinde öğrenciler. Zaten giden Türkler sık sık birincilik taşıyorlar o ayrı bir konu. Sen böyle ağır bir eleme sistemini yaptın ve nirvana öğrencileri buldun. Şimdi bu öğrencilerin böyle üniversitelerde eğitim görmesi haksızlık değil mi? Sık sık Boğaz içi 1. üniversite oluyor ve eğitimde 100 - 150. sıralarda dünyada. Ben sırf bu kelime yüzünden ban yedim ama "ÇÜŞŞŞ". Bana en verimli zamanlarımı sınavlarda ölü gibi geçirmem isteniyor ve bana böyle üniversiteler sunuluyor.
Ben arada kaldım. Daha da yazarım ama dertleşmek isteyen varsa daha anlatacaklarım var. Kısaca soru başlıktaki gibi.
Ya kardeşim devlete bağlı bir kurum her yeri boşver okulda yazılım mı öğreticekler. Türkçe kaynak bile önermiyorum profesyonel olsa bile sen devlet diyorsun kaydımı aldırayım falan diyorsun. Okulun yanında yt den yabancı kaynak araştır ingilizcen varsa (minimum b2) ingilizce kaynaklardan bakabilirsin yoksa veya uğraşmak istemiyorsan ilk Türkçe ile başla.Teşekkürler, dediklerini araştırıp değerlendireyim. Harbi harbi bana yazılım eğitimi verilebiliyorsa anında girerim.
daha basitçe söyler misinYa kardeşim devlete bağlı bir kurum her yeri boşver okulda yazılım mı öğreticekler. Türkçe kaynak bile önermiyorum profesyonel olsa bile sen devlet diyorsun kaydımı aldırayım falan diyorsun. Okulun yanında yt den yabancı kaynak araştır ingilizcen varsa (minimum b2) ingilizce kaynaklardan bakabilirsin yoksa veya uğraşmak istemiyorsan ilk Türkçe ile başla.
Mesaj otomatik birleştirildi:
mesleğe gidilmez eğer çok eminsen git açığa al okulu diyecem de ortada bir şey yok daha sadece bi heves var. Halihazırda bir projen olsa , yazılım dili bilsen açığa alıp geliştir evden derim de sırf söz şuan.
Dediğim şey yazılımı sonradan öğrendiğin zaman tr de olduğundan dolayı işe alımda cv bakarken hala bi önyargı oluyor garanti bbva teknolojide cv bakarken hala ilk üniye bakıyorlar sonra projelere. Çünkü iyi bi üniden mezun olduğun zaman önyargı olmamış oluyor yani adam boğaziçi mezunu bilgisayar mühendisliğinden işe alırken adamı tanımıyor sadece onu bilmesine ramen oraya gittiyse iyidir vs deniliyor ama diğer üniversite okumamışa bakıldığı zaman adamdan o işi yapabileceğine dair birsürü kanıt , önceki müşteriler , projelerini , github hesabını falan filan her şeyi göstermesini söylüyorlar çok daha iyi olsa bile boğaziçi mezunundan önyargı ile yaklaşıyorlar.daha basitçe söyler misin