Neler Yeni

Üniversite okumaya gerek var mı?

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Anıl Aykın
Meslek lisesinde ağ işletmenliği ve yönlendirme bölümü okumaktayım bu sene son. Okulun sınav ile vermiş olduğu cisco sertifikalarım var. Ayrıyetten genel olarak bilgili ve öğrenime açık birisiyim.
Üniversite okumasam iş imkanım olur mu? olursa nasıl olur?
Açıktan bu bölümle alakalı bir bölüm var mı?
Meslek lisesi mezunuyum diye bir önyargı olur mu?
Açıkçası üniversite okumayı düşünmüyorum.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Meslek lisesinde ağ işletmenliği ve yönlendirme bölümü okumaktayım bu sene son. Okulun sınav ile vermiş olduğu cisco sertifikalarım var. Ayrıyetten genel olarak bilgili ve öğrenime açık birisiyim.
bence oku eğer bu istek içinde varsa.
Üniversite sana değer üstü değer katar ama ortalamanın üstü bir yerde okursan yoksa okuma daha iyi

noyan123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
noyanz12
Mühendislik okursan, senden bir şey eksilmez daha da değer katar sana mesleki açıdan. O ortamı görmek o kültürü yaşamak ayrı bir şeydir hayatına yeni şeyler katar sana yeni deneyimler kazanırsın.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
Sinan
Çalışanlar bilir dostum eğer üniversite mezunu değilsen her işte 1-0 geriden gelirsin. Bakma sen burda ne gerek var ya diyenlere okulunu oku bitir. Tüm hayatın boyunca yaşıyacağın pişmanlık olur üniversite okumamak.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Anıl Aykın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bence oku eğer bu istek içinde varsa.
Üniversite sana değer üstü değer katar ama ortalamanın üstü bir yerde okursan yoksa okuma daha iyi
Mühendislik okursan, senden bir şey eksilmez daha da değer katar sana mesleki açıdan. O ortamı görmek o kültürü yaşamak ayrı bir şeydir hayatına yeni şeyler katar sana yeni deneyimler kazanırsın.
Çalışanlar bilir dostum eğer üniversite mezunu değilsen her işte 1-0 geriden gelirsin. Bakma sen burda ne gerek var ya diyenlere okulunu oku bitir. Tüm hayatın boyunca yaşıyacağın pişmanlık olur üniversite okumamak.
1 sene mezuna bırakıcam o zaman çünkü staj vesaire ile zaman ayıramıyorum ve matematiğe baştan başlamam gerekecek. Tabii o ortamın içerisinde değilim fakat 4 sene aynı şeyi göreceksin, üniversite ortam için gidilir derlerdi bende 4 sene boşa geçeceğine iş yerinde tecrübe kazansam daha iyi olmaz mı diye düşünüyordum.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
Sinan
1 sene mezuna bırakıcam o zaman çünkü staj vesaire ile zaman ayıramıyorum ve matematiğe baştan başlamam gerekecek. Tabii o ortamın içerisinde değilim fakat 4 sene aynı şeyi göreceksin, üniversite ortam için gidilir derlerdi bende 4 sene boşa geçeceğine iş yerinde tecrübe kazansam daha iyi olmaz mı diye düşünüyordum.
Kazandığın tecrübeyle asgari ücretli çalışan olursun artık.
Bu yorumu okuyup üniversiteye gitmeye tereddüt eden arkadaşlar yapmayın etmeyin yakmayın geleceğinizi okuma imkanınız varsa aileniz sizi okutabiliyorsa okuyun yoksa çok pişman olucaksınız.
Eskiden zordu paran yoksa lise bile okumak zordu ama şimdi öyle değil sıkın dişinizi okuyun o arada yine yapıcağınız işede zaman ayırıp tecrübe edinin dünya değişiyor eskidendi o ilkokul mezunu ustalar falan devir okuma devri.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
ben yazılım şirketi sahibi ile konuşmuştum 8 yılda bitirmiş 2. sınıfta dondurup yazılım işlerine girmiş sonra bitirmiş yani yaş olayları fenan sorun değil .
Ortam için gideceğin bölümden hayır , gelecek için gideceğin bir bölümden öyle ortam beklenmez.

noyan123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
noyanz12
Mesleki alanlarda üniversite okumak mantıklı bir şey çünkü sen 4 sene tecrüben olduğunda evet alanında sen uzman olursun yöneldiğin niş bir alandır gayet güzel ücretler alabilirsin ama o niş alanı tutturamazsan takıldığın yerden yukarı gidemezsin. 4 senelik deneyimli bir mühendisin altında kalırsın onun üstüne çıkamazsın. Evet onun üstünde çıkabilirsin tek taraflı bakmamak lazım ama hayat ne getireceği bilemeyiz. Okulu okurken gayet güzel deneyim kazanabilirsin. Çalışabilirsin yazılım alanında. Üniversite ortamı ve kültürü derken partilemek bahsetmiyorum. Yurtdışına çıkmak gibi düşünülebilir, sadece oraya gidip selfi çekmek için gitsen bile oraya gittiğinde farklı ortamlar farklı kültürler görürsün ve bakış açın gelişir. Bunun gibi sana farklı alanlarda farklı bakış açıları getirir.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
ben yazılım şirketi sahibi ile konuşmuştum 8 yılda bitirmiş 2. sınıfta dondurup yazılım işlerine girmiş sonra bitirmiş yani yaş olayları fenan sorun değil .
Ortam için gideceğin bölümden hayır , gelecek için gideceğin bir bölümden öyle ortam beklenmez.
Dostum bunlar şans işidir.
Dayım da torna bölümünden bir endüstri çıkışlı biri olarak mezun oldu fakat zekası ve çevresi onu yükseltti şimdi ankarada uçak parça ticareti yapan bir şirketi var...
O şanslıydı.
Fakat üniversite okusaydı çevresi ve ortamı daha geniş olacaktı.
Üniversite sana yeni iş imkanları açabilir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dostum bunlar şans işidir.
Dayım da torna bölümünden bir endüstri çıkışlı biri olarak mezun oldu fakat zekası ve çevresi onu yükseltti şimdi ankarada uçak parça ticareti yapan bir şirketi var...
O şanslıydı.
Fakat üniversite okusaydı çevresi ve ortamı daha geniş olacaktı.
Üniversite sana yeni iş imkanları açabilir.
yok hocam dediğiniz bölüm gözümde gene boş değil ama cidden bazı bölümler çok boş dediğiniz bence boş değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Şafak Şahin
Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Mühendislik kavramı ülkemizde çok yanlış anlatılıyor. Şuan ilerideki kariyer planlarımı tamamen değiştirmiş durumdayım. Ülkemizde bilgisayar mühendisliği okuyanların %90'ı yazılımcı oluyor. Yazılımcı olmak demek mühendis olmak demek değildir. Ki zaten üniversite okumak gereksiz kavramına sebep olan şeyde budur. Yazılımı her yerden öğrenirsin mantığı var insanlarda. Fakat yazılım bir mühendislik değildir, durum çok farklı. Bu sebeple kesinlikle okulu okumalısın. Mühendislik olmasa bile ön lisans kesinlikle okumalısın. Bunların yanında lisede aldığın cisco sertifikan çok iş yapmaz. Ağ alanında ilerlemek istiyorsan sertifikanı geliştirmelisin. Ağ mühendisi olmak ile IT personeli olmak arasında çok farklı durumlar var. Okul gereksiz diyen kişi okulun ne olduğu bilmeyen kişidir.

Top Bottom