ışıkcan26
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 53
- İsim
- Işıkcan Çuhadar
Merhaba, ben 19 yaşındayım, yakında 20 olacağım ama hala üniversite sınavına hazırlanıyorum. İlk seferinde girdiğim üniversiteden hiç memnun kalmadım ve tekrar denedim ama olmadı. Şimdi bu sene son kez daha deneyeceğim, yani 3. kez sınava hazırlanıyorum. Ben güzel sanatlara hazırlanıyorum, bu yüzden resimlerime özen göstermeli ve onları geliştirmeliyim. Ancak TYT yüzünden sadece 2-3 saat ayırabiliyorum. TYT'yi çok anlayabildiğim söylenemez. Bu seneyi de sayarsak, 3 yıldır bütün hobilerimi sadece istediğim okulu tutturabilmek için bir kenara attım, ailemle ve akrabalarımla aram açıldı. Çoğu arkadaşım ilk defa sınava gireceği için onlar mental olarak daha iyi durumda ve daha fazla çalışıyorlar, ama ben artık herhangi bir TYT konusu gördüğümde sadece yılan görmüş kedi gibi tepki veriyorum. Matematik dersinde hoca artık A veya B dediğinde kusasım geliyor. Beni bekleyen 5 tane test kitabı var ve dokunmadım bile. Geceleri uyumak yerine sadece sessiz ve karanlık odamda oturup hayatımın neden bu duruma geldiğini sorgulamaktan başım ağrıyor. Geri dönülemez kadar fazla risk aldım ama devamını getiremiyorum. Millet ilk TYT denemesinden 260'lar 280'ler alıyor, ben 3. kez giriyorum olmama rağmen 200'ü zor görüyorum. Her günüm aynı ve odaklanma sorunları yaşıyorum. Tek isteğim, bu senenin son olması, ama artık devam etmek için kendimi her gün zorluyorum, ama asla istediğim kadar verimli geçmiyor. Ne yapacağımı ya da nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Öfkeme hakim olamıyorum ve çevremdeki nerdeyse herkesin kalbini kırıyorum yada kendimi küçük düşürüyüorum. Bi akıl bişey verin lütfen.