Upgrade düşünüyorum, yardım istiyorum.

YoungYaso

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese iyi geceler diliyorum. Yakında bir işlemci alıcam. Şuan ki kullandığım Ryzen 3 200G işlemci artık beni yormaya başladı. Sistemimi 2020 yılında topladım ve güncel sistemim şöyle
İşlemci: Ryzen 3 2200G (Stok soğutucu)
Ekran Kartı: Asus Rog Strix RX 570 4GB
Ram: 2X8 GB
Anakart: B 450M A PRO MAX

Güncel sistemim böyle ve almak istediğim işlemci Ryzen 5 7500F. Ayrıca yanında hava soğutucu, termal macun da almayı düşünüyorum.
https://listelerim.hepsiburada.com/...uencer&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate (Abdullah abi'nin bir videosunda görmüştüm)

Gene birkaç ay içinde Inno 3D RTX 5060 16GB ekran kartı da almayı düşünüyorum. Bu sistem, bana darboğaza sebep olur mu ? Anakartım ile uyumlu çalışır mı ? Herkese şimdiden teşekkürlerimi iletirim.

Anakart probleme sebep olmaz ama işlemci çok düşük kalmış, 1080p de oynayacaksan cpu ekran kartından biraz daha önemlidir. İşlemci upgrade etmeni de öneririm ama AM4 platform için sıfır ürün var mıdır bilmem olsa da fiyatı pahalıdır. İkinci el sitelerine bakmanız gerekir diye düşünüyorum. Hal böyle olunca bir am5 sisteme de geçebilirsiniz diyebilirim normalde 5k anakart 5k işlemci, 5k 32gb ram orta halli her işi hallederdi. 1080 de rahat her şey max fln. Ancak ramler x2 oldu. 32gb ram için bir 8-9k ödemeniz lazım (bilinmeyen markalardan uzak durmak isterseniz) O yüzden işlemci değiştirmek ryzen 5 5600 gibi + 16 gb daha + 5060 ti 16 gb sizi bir 5 yıl daha götürür. Anakart 2 slotlı o yüzden elinizdekini de satmanız lazım. Kabaca 8-9k maliyette oradan çıkar.

Anakart probleme sebep olmaz ama işlemci çok düşük kalmış, 1080p de oynayacaksan cpu ekran kartından biraz daha önemlidir. İşlemci upgrade etmeni de öneririm ama AM4 platform için sıfır ürün var mıdır bilmem olsa da fiyatı pahalıdır. İkinci el sitelerine bakmanız gerekir diye düşünüyorum. Hal böyle olunca bir am5 sisteme de geçebilirsiniz diyebilirim normalde 5k anakart 5k işlemci, 5k 32gb ram orta halli her işi hallederdi. 1080 de rahat her şey max fln. Ancak ramler x2 oldu. 32gb ram için bir 8-9k ödemeniz lazım (bilinmeyen markalardan uzak durmak isterseniz) O yüzden işlemci değiştirmek ryzen 5 5600 gibi + 16 gb daha + 5060 ti 16 gb sizi bir 5 yıl daha götürür. Anakart 2 slotlı o yüzden elinizdekini de satmanız lazım. Kabaca 8-9k maliyette oradan çıkar.
öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Ryzen 5 5600 işlemciyi birkaç sene önce duymuş olmalıyım yada öyle hatırlıyorum. Cidden performansı yüksek bir işlemci. Ryzen 5 7500F daha yeni bir işlemci diye biliyorum. Önermenizde ki kriter nedir ? Bilmediğim için soruyorum.

öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Ryzen 5 5600 işlemciyi birkaç sene önce duymuş olmalıyım yada öyle hatırlıyorum. Cidden performansı yüksek bir işlemci. Ryzen 5 7500F daha yeni bir işlemci diye biliyorum. Önermenizde ki kriter nedir ? Bilmediğim için soruyorum.
7500 alırsanız anakartta değiştirmeniz gerekicek

Hazır sistem satın alın daha uyguna gelir. AM4 platformunda kalmak isteseniz bile işlemci ram takviyesi adam akıllı soğutma ve anakart değişimiyle neredeyse aynı fiyata gelecek bir de ekran kartı var tabii. Paranızı biriktirip 5060 ti'lı sistemlere bakabilirsiniz.

Önerimdeki kriter çoğunlukla fiyatla alakalı AM4 için en iyi CPU 5800x3d ondan sonra 5800x ancak stok sorunları fln bir de normal de fiyatlarının da yüksek olması gereğinden pahalı bir yükseltme olmasına sebep olur. Ryzen 5 5600, ryzen 7 5700x veya başka bir orta seviye cpu işinizi görecektir. Gpu yükseltmeniz tabii ki fark yaratacak ama dediğim gibi 1080p de işlemci de önemli hatta gpu dan biraz daha önemli.

AM5, yeni sokete geçerseniz daha fazla tutacak ancak daha güncel bir sistem/geliştirmeye açık/daha iyi bir sistem olacaktır. Karar sizin.

Edit: hazır sistem de mantıklı 5060 16gb ayrı alırsanız 22k fln tutar, hazır sistemde iyi fırsat yakalarsanız 40m tutsa fena değil. Eskiyi satarsınız.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,965
Üyeler
184,248
Son üye
psilive
Geri