Upgrade’e Açık PC Toplama Tavsiyesi

bosmang

80+
Reaksiyon skoru
8
Bütçe
100000
Selamlar, bilgisayarı şu an için ağırlıklı olarak ofis işleri, yazılım, internet, günlük kullanım amaçlı kullanacağım. Arada sırada Age of Empires oynarım. Yüksek performans beklentim yok ama sistemin ileriye dönük olmasını istiyorum.

Monitör olarak elimde 2K ekran var onu kullanacağım.
2-3 sene sonra bu bilgisayarı oğluma vermeyi düşünüyorum, o yüzden ileride ekran kartını yükseltebileceğim, RAM’i artırabileceğim ve uzun vadede sorun çıkarmayacak bir anakart istiyorum.
Anakartın mutlaka Wi-Fi destekli olmasını istiyorum, evde kablo çekme imkanım yok.

Kısacası, bugün işimi görecek ama yarın kolayca upgrade edilebilir bir sistem arayışındayım.

Bütçe olarak belli bir şe yyok kafamda bazı parçaları yurt dışından getirmeyi düşünüyorum duruma göre.

Şimdiden teşekkür ederim yarıdmlarınız için.

Şöyle bi sistem alcam bende yarın, monitörü klavye kulaklıkla 122 bin oldu ama ana kart x870p alabilirsin

Ekler

• 1000036837.webp
    1000036837.webp
    91.8 KB · Hit: 31
Yıl sonuna hazır sistem gelir mi ya bütçem 50yle 80 bin arası ekran kartını sonra da alabilirim üniversite için aldığım laptopu satarak

Şöyle bi sistem alcam bende yarın, monitörü klavye kulaklıkla 122 bin oldu ama ana kart x870p alabilirsin
1-pc toplama sihirbazından pc toplanmaz en az %20 kazık yersiniz
2-asus tuf yazıyor diye 40klık ekran kartına 55k vermek iyi olmaz az daha üstüne 5080 geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar, bilgisayarı şu an için ağırlıklı olarak ofis işleri, yazılım, internet, günlük kullanım amaçlı kullanacağım. Arada sırada Age of Empires oynarım. Yüksek performans beklentim yok ama sistemin ileriye dönük olmasını istiyorum.

Monitör olarak elimde 2K ekran var onu kullanacağım.
2-3 sene sonra bu bilgisayarı oğluma vermeyi düşünüyorum, o yüzden ileride ekran kartını yükseltebileceğim, RAM’i artırabileceğim ve uzun vadede sorun çıkarmayacak bir anakart istiyorum.
Anakartın mutlaka Wi-Fi destekli olmasını istiyorum, evde kablo çekme imkanım yok.

Kısacası, bugün işimi görecek ama yarın kolayca upgrade edilebilir bir sistem arayışındayım.

Bütçe olarak belli bir şe yyok kafamda bazı parçaları yurt dışından getirmeyi düşünüyorum duruma göre.

Şimdiden teşekkür ederim yarıdmlarınız için.
hocam hala bakıyorsanız anakartınızı ve kasa psunuzu güncel ve kaliteli bir model alın ekran kartınızı bütçeye göre 5070 veya 5070ti yapın her işinizi görür

1-pc toplama sihirbazından pc toplanmaz en az %20 kazık yersiniz
2-asus tuf yazıyor diye 40klık ekran kartına 55k vermek iyi olmaz az daha üstüne 5080 geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam hala bakıyorsanız anakartınızı ve kasa psunuzu güncel ve kaliteli bir model alın ekran kartınızı bütçeye göre 5070 veya 5070ti yapın her işinizi görür
Hocam bakıyorum bana bir kaç öneri yapabilir misiniz?

Bütçe sıkıntınız olmadığını varsayarak birkaç parça atayım
işlemci 9700x/7800x3d bütçeye göre 9950x3d ye kadar çıkar
ekran kartı yine bütçeye göre 5070 veya 5070ti
anakart
b850
b650
SSD 2TB
En babası
bir tık altları ama kaliteli ve güçlüdür
f/p olarak https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-2-tb-m-2-fiyati,965938379.html
ram fiyatları facia stok da yok
kasa zevk işi biraz
psu

Bütçe sıkıntınız olmadığını varsayarak birkaç parça atayım
işlemci 9700x/7800x3d bütçeye göre 9950x3d ye kadar çıkar
ekran kartı yine bütçeye göre 5070 veya 5070ti
anakart
b850
b650
SSD 2TB
En babası
bir tık altları ama kaliteli ve güçlüdür
f/p olarak https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-2-tb-m-2-fiyati,965938379.html
ram fiyatları facia stok da yok
kasa zevk işi biraz
psu
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,284
Üyeler
187,176
Son üye