UPS Gerekir mi ? m2 ssd ve anakart uyumu ?

Art is GC

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba. yeni bir pc topluyorum parçalar kargoda 1 haftaya toplamış olurum. 3 adet sorum var sizlere.

1 Yaşadığım yerde uzun süredir bir elektrik problemi var özellikle kış aylarında yağmurlu günlerde gün içerisinde 3-4 kere elektrik gidebiliyor yazın bu kadar olmasada ara sıra oluyor.
ben psu olarak araştırmalar ve öneriler üzerine XPG PYLON 650W 80+ tercih ettim. bilgisayara zarar gelsin istemiyorum bu elektrik problemi yüzünden ve UPS alsan iyi olur mu dersiniz
yoksa tek başına PSU yeterli olur UPS'e gerek yok mu dersiniz. ayrıca akım koruma priz alsam fayda sağlar mı ? (bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.)

2 Anakart olarak indirimden ''Msı tomahwak max'' aldım. ve ssd olarak ''Samsung 970 Evo Plus 250GB 3500MB-2300MB/s NVMe M.2 SSD'' tercih ettim ama bu 2 parçanın birbirine uyumsuzluk ile ilgili bir sorunu olur mu acaba bilgili arkadaşlar fikir verirse sevinirim ona göre sipariş iptali yapabilirim.. Ayrıca 1 tb HDD daha olacak sistemde.

3 max 2200 tl'ye IPS panel ve 27 ınc bir monitör tavsiyesi lazım freelance grafik çalışmaları ve oyun amaçlı kullanılacak. (pivot özelliği olursa iyi olur )

yardımcı olacak kim varsa şimdiden teşekkür ederim.

Geri