Neler Yeni

Üst segment ama FP odaklı parça önerisi

goku010203

80+ Bronze
Sıvı soğutma isterseniz kesinlikle bunu alın lianli nin en iyi sıvı soğutması bu
Diğer modellere fazladan para dökmeyin iyi soğutucu. Ben ya phantom spirit 120 se argb alın derim yada bunu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet duymuştum

Açıkçası fazla bilmiyorum 1 hafta oldu araştırmaya başlayalı ssd tarafında kingston popüler gibi ama ram, anakart konusunda takıldım
Ram oc yapmayacaksanız çok iyi bişey almaya gerek yok yani patriot alabiliriz tam f/p ram 6k cl30 ideal. marka diye ekstra para vereceğime kaliteli çipe sahip ürün alırım mesela gskill almam.

Anakart konusunda üzecek bişey çıkmaz bu tamamen size bağlı kaç tane USB girişi var kaç M2 slotu var vs. Switchine bakarsın, konfigürasyonları hepsinin datasheetinde yazıyor. Yani anakart kafaya takmaya gerek yok x870 çipe sahip bişey alırız hepsi iyi zaten gigabyte aorus alınabilir ona bakarız.

• Beğen
Reaksiyonlar: ish?

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yapma
Sıvı soğutma isterseniz kesinlikle bunu alın lianli nin en iyi sıvı soğutması bu
Diğer modellere fazladan para dökmeyin iyi soğutucu. Ben ya phantom spirit 120 se argb alın derim yada bunu.

Ram oc yapmayacaksanız çok iyi bişey almaya gerek yok yani patriot alabiliriz tam f/p ram 6k cl30 ideal. marka diye ekstra para vereceğime kaliteli çipe sahip ürün alırım mesela gskill almam.
Gskill bilmiyorum ramlerde pek araştırma yapmadım sadece mhz ve cl önemliymiş sanırım birde kapesite... 4 slot yerine 2 slot kullanırsak daha verimli oluyormuş onuda söylediler sanırım 32 Gb 2 adet ram almak yeterli olur

goku010203

80+ Bronze
Gskill bilmiyorum ramlerde pek araştırma yapmadım sadece mhz ve cl önemliymiş sanırım birde kapesite... 4 slot yerine 2 slot kullanırsak daha verimli oluyormuş onuda söylediler sanırım 32 Gb 2 adet ram almak yeterli olur
Evet dual en iyisi ram patriot 6k cl30 SSD kc3k renegade fury hangisini ucuza bulursanız onu alın. (64gb patriot ara sıra 7ye düşüyor güzel fiyat)

Ben size datasheet atayım inceleyin

Alayı güzel sonuçta en son çıkan üst segment seriden bahsediyoruz

• Beğen

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yapma
Evet dual en iyisi ram patriot 6k cl30 SSD kc3k renegade fury hangisini ucuza bulursanız onu alın. (64gb patriot ara sıra 7ye düşüyor güzel fiyat)

Ben size datasheet atayım inceleyin

Teşekkürler peki monitör önerin var mı? 540 hz belki 480 hz de olabilir geçenlerde gezinirken 60-70k civarında bir monitör görmüştüm 480hz di alınır mı

xTURANN

80+ Silver
ssd ve ram pek anlamadım neden o kadar fazla gerekiyor ki
Gerekmiyor, 16'da 32'de iş görür fakat o bütçede almışken tek seferde alın, ileride daha fazlası lazım alıyım, sökeyim takayım ile uğraşmazsınız. Evet 10 dakikalık bir iş ram değiştirmek ama ne gereği var.
SSD için de aynı şekilde, almışken tam alın. HDD gibi ölü teknoloji değil SSD, Bozulma ihtimalleri daha az.

goku010203

80+ Bronze
Teşekkürler peki monitör önerin var mı? 540 hz belki 480 hz de olabilir geçenlerde gezinirken 60-70k civarında bir monitör görmüştüm 480hz di alınır mı
Hocam siz bence qhd oled alın 540 Hz oynayacağınız 360hz oynayın oled cam gibi görüntü veriyor ve oled akıcılığı ile oynayacaksınız farkı hissetmezsiniz. Oled yanığı sorunu eninde sonunda ortaya çıkar ama bunu geciktirebilirsiniz iyi kullanılırsa 4-5 sene götürür diye düşünüyorum kaliteli bişey alırsanız çok daha iyi olur hem oled yanığı pek rahatsız etmez.

Monitör bunu önerebilirim gayet kaliteli monitör %10 iyzico ile 1000 TL cashback gelir alacağınız zaman ona katılarak alın. Bu arada discordunuz var mı? Varsa oradan da yardım edebilirim benim için daha iyi olur.

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yapma
Hocam siz bence qhd oled alın 540 Hz oynayacağınız 360hz oynayın oled cam gibi görüntü veriyor ve oled akıcılığı ile oynayacaksınız farkı hissetmezsiniz. Oled yanığı sorunu eninde sonunda ortaya çıkar ama bunu geciktirebilirsiniz iyi kullanılırsa 4-5 sene götürür diye düşünüyorum kaliteli bişey alırsanız çok daha iyi olur hem oled yanığı pek rahatsız etmez.
Evet oled istiyorum görsel roman oyunları oldukça fazla oynuyorum renkler ne kadar canlı ve doğru olursa o kadar iyi

goku010203

80+ Bronze
Evet oled istiyorum görsel roman oyunları oldukça fazla oynuyorum renkler ne kadar canlı ve doğru olursa o kadar iyi
Hocam benim attığım oled monitör zaten kalitelilerinden, gayet iyi monitör. Parlak kaplama bir ekran olmazsa olmazin degilse daha ucuz olan OLED G6 da alinabilir ama ekrani mat oldugu icin AW2725DF kadar canli ve doygun durmuyor. Benim attığımı alıp geçersiniz.

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yapma

Monitör bunu önerebilirim gayet kaliteli monitör %10 iyzico ile 1000 TL cashback gelir alacağınız zaman ona katılarak alın. Bu arada discordunuz var mı? Varsa oradan da yardım edebilirim benim için daha iyi olur.
aa klavyeyide buradan almıştım sıkıntı çıkmadı ama monitörde herhangi bir sıkıntı çıkarsa sorun yaşamam değil mi değişim gibi konularda

goku010203

80+ Bronze
Açıkçası sizin için en iyi seçenek oled qhd 360hz monitör bence. Bütçeniz fazla ve yüksek Hz ile oynamak istiyorsunuz (360hz monitör ve oled olduğu için daha da akıcı olacak). 4k alsanız bu sefer daha fazla masrafa gireceksiniz ve bence gerek yok, zaten sisteminiz 4k da 240 fps zor verir. 1080p alsanız overkill olacak hiç gerek yok bu yüzden benim attığım monitörü yapıştırın derim.

aa klavyeyide buradan almıştım sıkıntı çıkmadı ama monitörde herhangi bir sıkıntı çıkarsa sorun yaşamam değil mi değişim gibi konularda
Gaminggen büyük firma sorun çıkarmaz diye düşünüyorum çıkarırsa zaten hakkınızı savundugunuzda size yardımcı olmaya çalışırlar sonuçta marka kötülensin istemezler.

Psu konusuna gelelim, enermax güzel marka bu psu sunu alın derim kaliteli psu a tier 1350w olduğu için kafanız rahat olur ve ömürlük olur fiyat uygun ve gayet kaliteli diye öneriyorum başka bişey almaya gerek yok.

He bide ch560 850w önerebilirim içindeki psu kaliteli ama siz bilirsiniz tabi.

Ekran kartı olarak f/p almanızı şiddetle öneririm. Uygunlardan iyi performans veren bi model alın geçin. Kötü model almayın ama, uygun fiyata kötü olmayan, iyi performans veren bi model alın. Mesela galax olabilir 58e zotac vermişti vatan o olabilir.

Anakart için şuan bişey diyemiyorum fiyatlar sürekli olarak değişiyor 11e düşen steel legend iyidi mesela

Son düzenleme:
  • Beğen

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yapma
Açıkçası sizin için en iyi seçenek oled qhd 360hz monitör bence. Bütçeniz fazla ve yüksek Hz ile oynamak istiyorsunuz (360hz monitör ve oled olduğu için daha da akıcı olacak). 4k alsanız bu sefer daha fazla masrafa gireceksiniz ve bence gerek yok, zaten sisteminiz 4k da 240 fps zor verir. 1080p alsanız overkill olacak hiç gerek yok bu yüzden benim attığım monitörü yapıştırın derim.

Gaminggen büyük firma sorun çıkarmaz diye düşünüyorum çıkarırsa zaten hakkınızı savundugunuzda size yardımcı olmaya çalışırlar sonuçta marka kötülensin istemezler.

Psu konusuna gelelim, enermax güzel marka bu psu sunu alın derim kaliteli psu a tier 1350w olduğu için kafanız rahat olur ve ömürlük olur fiyat uygun ve gayet kaliteli diye öneriyorum başka bişey almaya gerek yok.

He bide ch560 850w önerebilirim içindeki psu kaliteli ama siz bilirsiniz tabi.
Tamamdır teşekkür ederim uygun bir zamanda almayı düşünüyorum öncelikle merkezi odayı biraz kişiselleştirmem lazım uzun sürecek gibi son sorum ise mouse önerin var mı?

goku010203

80+ Bronze
Ekran kartı 5080 işlemci 9800x3d (oyun içinse bunu alın, 24 fazla 21-22ye düşsün bari öyle alın) anakart x870 SSD kc3k/fury renegade, ram patriot, psu enermax revulation, kasa (objektif bi konu onun için ayrı konu açarsınız bir sürü model var sonuçta sizin isteğinize bağlı), soğutucu lianli lite ii. Sistem böyle. Monitör attığım Dell oled monitörü alın. Şuan almayacaksanız söylediğim parçalar uygun fiyata gelince alın hocam. 9800x3d 21e inmişti 22ye yine alınabilir de 24 verilmez. Patriot 7ye geldi güzel indirim. SSD konusunda itopya ara sıra kingston renegade fury i 5.5e getiriyo güzel fırsat, 2 hafta önce gaminggecesinde de 5400e düşmüştü cuma günü İncehesap sitesi saat 22.00 oraya da bi 5 dk bakın derim.(X870 steel legendde gaminggecesinde düşmüştü o fiyata güzel anakart)

Tamamdır teşekkür ederim uygun bir zamanda almayı düşünüyorum öncelikle merkezi odayı biraz kişiselleştirmem lazım uzun sürecek gibi son sorum ise mouse önerin var mı?
Bütçe nedir? El ölçüsü ve tutuş şeklinizi söyler misiniz bir de

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,818
Üyeler
170,418
Son üye
BlackSmith1864
Top Bottom