Neler Yeni

Üst segment ama FP odaklı parça önerisi

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yapma
İlk defa bir sistem toplayacağım verdiğim paranın karşılığını üzmeyecek şekilde almak istiyorum. Genelde 2D Görsel Roman tarzı ve CS, valorant gibi fps tabanlı oyunlar oynuyorum. Önceliğim fps oyunlarında +500 fps verebilecek bir sistem toplamak.
Aklınıza gelen herhangi bir bileşen var mı? F/P oranı yüksek üst segment bileşenler arıyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler 💖

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
bugra
İlk defa bir sistem toplayacağım verdiğim paranın karşılığını üzmeyecek şekilde almak istiyorum. Genelde 2D Görsel Roman tarzı ve CS, valorant gibi fps tabanlı oyunlar oynuyorum. Önceliğim fps oyunlarında +500 fps verebilecek bir sistem toplamak.
Aklınıza gelen herhangi bir bileşen var mı? F/P oranı yüksek üst segment bileşenler arıyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler 💖
F/P parçalara pek ihtiyacın yok gibi duruyor, 300k ya en iyi sistemi toplarsın :D

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
289
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
bütçe doğrumu?

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yapma
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
289
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Parayı boşa harcamayı sevmiyorum sadece +500 fps vermesi yeterli lükse kaçmaya gerek yok

Bütçe değişir ama evet bu civarlara kadar açık, önerdiğiniz bileşen fiyatını hakediyorsa alırım
bu paraya 1 kere toplayacağınıza parayı değer kaybetmeyecek bir şekilde saklayın ve 5 yılda bir olcak şekilde 3 kere sistem değiştirin daha mantıklı olur

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yapma
bu paraya 1 kere toplayacağınıza parayı değer kaybetmeyecek bir şekilde saklayın ve 5 yılda bir olcak şekilde 3 kere sistem değiştirin daha mantıklı olur
Gerek yok istediğim zaman en iyi sistemi toplayabilirim şu anda bütçem fazla değil sadece aşırıya kaçmadan üst segment parça önerebilir misiniz? Daha öncede söylediğim gibi eğer 500 fps 100K civarında bir sistemle alabiliyorsam 700 fps için 200-300k vermek istemiyorum

goku010203

80+ Bronze
Gerek yok istediğim zaman en iyi sistemi toplayabilirim şu anda bütçem fazla değil sadece aşırıya kaçmadan üst segment parça önerebilir misiniz? Daha öncede söylediğim gibi eğer 500 fps 100K civarında bir sistemle alabiliyorsam 700 fps için 200-300k vermek istemiyorum
Toplarsın hocam 5090 gereksiz 5080 al. Paran varsa x090 alma x080 al. 5 yılda bir de değiştirirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: ish?

xTURANN

80+ Silver
2D İşlerle de uğraşacaksanız Intel'e yönelmenizi öneririm ama FPS oyunlarında 500 FPS ve üstü için AMD Tarafından 9800X3D'yi şiddetle öneririm.

Kısacası ;
9800x3D + 5090'lı bir sistem toplayın.
Kasa, 5090 sığacak bir şey olsun yeter. Tabii birde hoşunuza gitmesi gerek :)
PSU Tarafında ise 80+ ve 1000 - 1500W Arası bir şey olsun.
Anakartta bunlara uygun, üst segment bir şey olur tabii ( anakart tarafında hiç bilgim yok, öneri yapamam ama ASUS ROG Serileri çok "güzel" gözüküyor. )
RAM olarak 128, SSD Olarak 4 - 8 öneririm.

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yapma
2D İşlerle de uğraşacaksanız Intel'e yönelmenizi öneririm ama FPS oyunlarında 500 FPS ve üstü için AMD Tarafından 9800X3D'yi şiddetle öneririm.

Kısacası ;
9800x3D + 5090'lı bir sistem toplayın.
Kasa, 5090 sığacak bir şey olsun yeter. Tabii birde hoşunuza gitmesi gerek :)
PSU Tarafında ise 80+ ve 1000 - 1500W Arası bir şey olsun.
Anakartta bunlara uygun, üst segment bir şey olur tabii ( anakart tarafında hiç bilgim yok, öneri yapamam ama ASUS ROG Serileri çok "güzel" gözüküyor. )
RAM olarak 128, SSD Olarak 4 - 8 öneririm.
Sadece eğlence amaçlı evimde kullanmak için topluyorum 2D proje vb. için değil 2D görsel roman oyunları için. Rtx 5090 gereksiz geldi Rtx 5080 kararlaştırdım. İşlemci olarak dediğiniz güzel fakat ssd ve ram pek anlamadım neden o kadar fazla gerekiyor ki

goku010203

80+ Bronze
Hocam sormam pek doğru değil ama ne işle uğraşıyorsunuz?

goku010203

80+ Bronze
Sadece eğlence amaçlı evimde kullanmak için topluyorum 2D proje vb. için değil 2D görsel roman oyunları için. Rtx 5090 gereksiz geldi Rtx 5080 kararlaştırdım. İşlemci olarak dediğiniz güzel fakat ssd ve ram pek anlamadım neden o kadar fazla gerekiyor ki
Gerekmiyor hocam günümüz için 32gb rahat yetiyor 64gb fazlasıyla yeter 5 sene sonra ddr6 çıkmış olur onu alırsınız gerek yok 128gb Rama. SSD size bağlı 2 tb yeterli üst segment anakart alırsanız en az 2-3 M2 SSD slotu olur istediğiniz zaman takarsınız. Ram patriot 64gb 6k cl30 öneririm SSD kc3k yada renegade fury öneririm ikiside kingstonun ürünleri high - end SSD ler

ish?

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yapma
Gerekmiyor hocam günümüz için 32gb rahat yetiyor 64gb fazlasıyla yeter 5 sene sonra ddr6 çıkmış olur onu alırsınız gerek yok 128gb Rama. SSD size bağlı 2 tb yeterli üst segment anakart alırsanız en az 2-3 M2 SSD slotu olur istediğiniz zaman takarsınız. Ram patriot 64gb 6k cl30 öneririm SSD kc3k yada renegade fury öneririm ikiside kingstonun ürünleri high - end SSD ler
Evet duymuştum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkçası fazla bilmiyorum 1 hafta oldu araştırmaya başlayalı ssd tarafında kingston popüler gibi ama ram, anakart konusunda takıldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,995
Üyeler
170,446
Son üye
osmansait
Top Bottom