Tearz
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Bizde ilk başladığımızda bilmiyorduk. Araştırarak veya sorarak öğrendik. Spor salonu ortamı çok değişik. Çok cins tiplerde var, sana yardımcı olmak isteyen insanlarda var. Başlangıçta kalabalık olmayan saatleri tercih edersin ve ben aletlerin kullanımını bilmiyorum şeklinde söylersen her spor salonu bu konuda sana yardımcı olur. Zaten başlayıp 1-2 ay gittikten sonra fikir yapın değişir ve çekinmezsin.Merhaba arkadaşlar, dediğim gibi spor salonuna bile gidip sormaya utanan, çekinen bir insanım, hiçbir fikrim yok ama disiplinli ve kararlı bir insanimdir. 180 boyunda 68 kilo civarlarinda 25-30 yaş arası biriyim. Fiziğimin kötü olmadığına inanıyorum aslında ama spora gidip kol, bacak, sırt gibi kaslarimi geliştirmek, daha şekilli ve düzgün bir vücuda sahip olup daha özgüvenli birisi olmak istiyorum ama mesela o kadar utangacim ki... Spor salonunda ne giyeceğimi düşünüyorum daha şimdiden gitsem bile, doğru düzgün giyecek şeylerim yok, rezil olurum diye çekiniyorum... Ya da oraya kötü vücudumla gidip böyle sormak, bi şeyler yapmaya çalışmak filan o kadar korkunç geliyo ki... Ya da mesela spor aletlerini hiç bilmiyorum, hangisi nasıl çalışır, ne yapmam gerekir filan. Bunları yenebilsem çalışıyo olmama rağmen bütün spor programima kararlilikla uyarim eminim ama nasil bir programım olacak yeni başlayacağım için onu da bilmiyorum. Çok istiyorum yani kısaca, asla bıkmadan ve birakmadan yapacağımı da biliyorum bir kere kendimi rahat hissedince ve bilinmezlikleri kafamda yok edince ama çok çekiniyorum her şeyden