- Konu Sahibi Konu Sahibi
Neyitakipteyim...
Neyitakipteyim...
konuyu.
Bir yerden başlamak lazım orda zaten kimse seni izlemiyor hocalar seni anlayışla karşılar zaten spor aletlerini hocalar sana anlatırMerhaba arkadaşlar, dediğim gibi spor salonuna bile gidip sormaya utanan, çekinen bir insanım, hiçbir fikrim yok ama disiplinli ve kararlı bir insanimdir. 180 boyunda 68 kilo civarlarinda 25-30 yaş arası biriyim. Fiziğimin kötü olmadığına inanıyorum aslında ama spora gidip kol, bacak, sırt gibi kaslarimi geliştirmek, daha şekilli ve düzgün bir vücuda sahip olup daha özgüvenli birisi olmak istiyorum ama mesela o kadar utangacim ki... Spor salonunda ne giyeceğimi düşünüyorum daha şimdiden gitsem bile, doğru düzgün giyecek şeylerim yok, rezil olurum diye çekiniyorum... Ya da oraya kötü vücudumla gidip böyle sormak, bi şeyler yapmaya çalışmak filan o kadar korkunç geliyo ki... Ya da mesela spor aletlerini hiç bilmiyorum, hangisi nasıl çalışır, ne yapmam gerekir filan. Bunları yenebilsem çalışıyo olmama rağmen bütün spor programima kararlilikla uyarim eminim ama nasil bir programım olacak yeni başlayacağım için onu da bilmiyorum. Çok istiyorum yani kısaca, asla bıkmadan ve birakmadan yapacağımı da biliyorum bir kere kendimi rahat hissedince ve bilinmezlikleri kafamda yok edince ama çok çekiniyorum her şeyden
dostum ekonomik durumun iyiyse kendine yeni birşeyler al ve deodarant parfümvb al utanma git çok utanıyorsan ilk koşu bandı dambıl ile baila gerisi gelir zatenYırtık bazen, kendimi rahat hissettiğim yerlerde olabiliyorum işte onun dışında çekindiğim, rezil olacağımı falan hissettiğim bi şey varsa çekingen kalıyorum. Psikolojik sorunlarim var biraz, öyle yaşımdan taniyan filan çıkar belki diye vermek istemedim. Eşofman altı ve tshirt olur mu gerçekten her gidişimde mesela havlu da alırım tamam. Spordan çıkıp toplu taşıma kullanmayi bile kuruyorum su an kafamda ya ter kokup milleti rahatsız edersem diye... Gitsem ve yeni başlicam desem gerçekten bana öğretirler ve böyle yapcaksin derler mi her şeyi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tamam sağol, moral verdin biraz gidip öğrenicem, yapicam
Aslında hiç çekincek birsey yok bende spora başlamadan önce pek ozguvenli deildim doğru soyelemk gerekirse baslarda yabancılık çektim ama gittikçe vücudumun geliştiğini gördükçe ozguvenim artmaya başladı ordan arkadaşlar edin benden büyük oldukları için bikactane abiyle sohbetim var sorum olduğunda gidip soruyorum yardimcida oluyolar doğrusunu yapana kadar gösteriyorlar bazen hocalık bile yapıyorlar üst konusuna gelince pek takılma kimse umursamıyor bile herkes kendi sporunda kendi vücudunda oluyo genelde yani diyeceklerim bukadar aklıma gelen bunlarMerhaba arkadaşlar, dediğim gibi spor salonuna bile gidip sormaya utanan, çekinen bir insanım, hiçbir fikrim yok ama disiplinli ve kararlı bir insanimdir. 180 boyunda 68 kilo civarlarinda 25-30 yaş arası biriyim. Fiziğimin kötü olmadığına inanıyorum aslında ama spora gidip kol, bacak, sırt gibi kaslarimi geliştirmek, daha şekilli ve düzgün bir vücuda sahip olup daha özgüvenli birisi olmak istiyorum ama mesela o kadar utangacim ki... Spor salonunda ne giyeceğimi düşünüyorum daha şimdiden gitsem bile, doğru düzgün giyecek şeylerim yok, rezil olurum diye çekiniyorum... Ya da oraya kötü vücudumla gidip böyle sormak, bi şeyler yapmaya çalışmak filan o kadar korkunç geliyo ki... Ya da mesela spor aletlerini hiç bilmiyorum, hangisi nasıl çalışır, ne yapmam gerekir filan. Bunları yenebilsem çalışıyo olmama rağmen bütün spor programima kararlilikla uyarim eminim ama nasil bir programım olacak yeni başlayacağım için onu da bilmiyorum. Çok istiyorum yani kısaca, asla bıkmadan ve birakmadan yapacağımı da biliyorum bir kere kendimi rahat hissedince ve bilinmezlikleri kafamda yok edince ama çok çekiniyorum her şeyden
eve dambıl al abi kendini bi geliştir hâl alır zaten vücudun sonra özgüvenli bir şekilde gitmiş olursun hani dedin ya kötü vucudumla gitmek falan ona diyorumMerhaba arkadaşlar, dediğim gibi spor salonuna bile gidip sormaya utanan, çekinen bir insanım, hiçbir fikrim yok ama disiplinli ve kararlı bir insanimdir. 180 boyunda 68 kilo civarlarinda 25-30 yaş arası biriyim. Fiziğimin kötü olmadığına inanıyorum aslında ama spora gidip kol, bacak, sırt gibi kaslarimi geliştirmek, daha şekilli ve düzgün bir vücuda sahip olup daha özgüvenli birisi olmak istiyorum ama mesela o kadar utangacim ki... Spor salonunda ne giyeceğimi düşünüyorum daha şimdiden gitsem bile, doğru düzgün giyecek şeylerim yok, rezil olurum diye çekiniyorum... Ya da oraya kötü vücudumla gidip böyle sormak, bi şeyler yapmaya çalışmak filan o kadar korkunç geliyo ki... Ya da mesela spor aletlerini hiç bilmiyorum, hangisi nasıl çalışır, ne yapmam gerekir filan. Bunları yenebilsem çalışıyo olmama rağmen bütün spor programima kararlilikla uyarim eminim ama nasil bir programım olacak yeni başlayacağım için onu da bilmiyorum. Çok istiyorum yani kısaca, asla bıkmadan ve birakmadan yapacağımı da biliyorum bir kere kendimi rahat hissedince ve bilinmezlikleri kafamda yok edince ama çok çekiniyorum her şeyden
çok teşekkür ederim desteğin ve güzel düşüncelerin için abi. maalesef kaygılarımı dize getiremedim ve başlamadım :') inşallah her şey senin dilediğin gibi olur@echoes , arkadaşım yaşın, kıyafetin, ayakkabının çok önemli olmadığını spora 2 ay önce başladığımda anladım. Yaşım 44. Bende çok girişken biri sayılmam. Spora başlamadan ayakkabı alınca başlarım, eşofman alınca başlarım gibi 3-4 ay bekledim. Fitness salonuna giden çevremden insanlarda vardı. Düşündüm ki,kimseye ihtiyacım yok. Uygun fiyata ayakkabı ve eşofman alıp başladım. Eğer spor salonunda pt(personel trainer) hizmeti almayacaksanız muhtemelen hocanın keyfi gelirse program veya beslenme konusunda yardımcı olacak. En iyisi spor salonuna kendiniz başlayın. Varsa, bir kulaklık takıp müzik dinlerseniz kimse umurunuzda olmayacaktır. Ben YouTube da arda_build kanalını takip ediyorum. İsterseniz spora yeni başlayanlar için 7-8 serilik videosu var . İşinize yarayacaktır. Kendinize iyi bakın