Neler Yeni

Çözüldü✓ V2 Sistem Yenilemek.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
V2 Sistemim var ve biraz yavaşlamaya başladı. Termal macun falan yenilemeyi bilmiyorum ama yakın zamanda ona el atıcam. Yardım almak istediğim konu SSD. HDD kullanıyorum 1TB ama daha hızlı bir windows daha hızlı oyunlar için SSD alıp windows ve oyunlarımı oraya kurmak istiyorum. Bu işlerden çok anlamıyorum. Marka model falan hiç anlamıyorum. İleriyi de düşünerek öneri alabilirim tekrar tekrar değiştirmek zorunda kalmıyım. İleride sistemi komple yeniliycek olursam SSD yi falan tekrar kullanmak isterim. Bütçe konusunda kesin bişi diyemem. Windows + oyunlar toplasak 200 300GB kaplar diye düşünüyorum ama ileriye dönük almak istiyorum.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat GH
Windows + R tuşlarına bas.
Bu komutu oraya yaz msinfo32

çıkan ekranın fotoğrafını buraya ekle ne var ne yok öğrenelim.

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
999 TL'ye gigabyte ın ssdsi indirimdeydi onu alın

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows + R tuşlarına bas.
Bu komutu oraya yaz msinfo32

çıkan ekranın fotoğrafını buraya ekle ne var ne yok öğrenelim.
Al kanka bak bakalım ne var ne yok öğrenelim.

Ekler

• resim_2022-09-23_192250481.png
    resim_2022-09-23_192250481.png
    96.5 KB · Hit: 37

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat GH
Giriş seviye bilgisayar toplaması. Upgrade edeceksen en başta hdd çıkart yerine hızlı ssd kullan. Anakartın üstündeki tüm parçaları sök güzelce basınçlı hava tut tozdan arındır. Sonra kasanı topla. Termal macun yenile. İşlem tamam.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Giriş seviye bilgisayar toplaması. Upgrade edeceksen en başta hdd çıkart yerine hızlı ssd kullan. Anakartın üstündeki tüm parçaları sök güzelce basınçlı hava tut tozdan arındır. Sonra kasanı topla. Termal macun yenile. İşlem tamam.
Donanım arşivi V2 2017 de falandı sanırım bu sistem toplandığında. O zamandan beri iş görüyor. Tozdan arındırma temizleme açısından sıkıntı yok fön makinem var soğuk ayarında güzel basınçlı hava veriyor. Sadece SSD kapasitesi bana yetersiz gelicektir. SSD ye windows + oyunları kurmayı düşünüyorum. Diğer şeyler için HDD yi D sürücüsü olarak falan kullanabilirim. Ama sadece güzel bir SSD modeline ihtiyacım var.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat GH
Kardeşim. Hdd pc yi yavaşlatır. Şunu dene kendin gör ki daha iyi anlayasın. Hdd kablolarını çıkart. Pc aç daha hızlı açıldığını göreceksin. Windows ssd ve hdd tararken hemen ssd tamamlanıyor ancak hdd yavaş olduğu için uzun sürüyor.
Ssd alacaksan https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...20mb-okuma-450mb-yazma-fiyati,2081180525.html uzun bir süre işini görür ben sandisc ssd ultra 1tb modelini kullanıyorum. https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...3-1t00-g25-2-5-sata-3-0-fiyati,102405627.html

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Kardeşim. Hdd pc yi yavaşlatır. Şunu dene kendin gör ki daha iyi anlayasın. Hdd kablolarını çıkart. Pc aç daha hızlı açıldığını göreceksin. Windows ssd ve hdd tararken hemen ssd tamamlanıyor ancak hdd yavaş olduğu için uzun sürüyor.
Ssd alacaksan https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...20mb-okuma-450mb-yazma-fiyati,2081180525.html uzun bir süre işini görür ben sandisc ssd ultra 1tb modelini kullanıyorum. https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...3-1t00-g25-2-5-sata-3-0-fiyati,102405627.html
Eğer tek başına SSD kullanıcaksam yeterli alan olması için 1TB falan almam gerek. Yanlış bilmiyorsam SSD de düzgün çalışabilmesi için %20 %30 luk alan boş olması daha sağlıklı diye duydum. Windows'u SSD ye kurduğum sürece açılma konusunda yavaş olacağını düşünmüyordum ama eğer öyle diyorsan öyledir.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat GH
Eğer tek başına SSD kullanıcaksam yeterli alan olması için 1TB falan almam gerek. Yanlış bilmiyorsam SSD de düzgün çalışabilmesi için %20 %30 luk alan boş olması daha sağlıklı diye duydum. Windows'u SSD ye kurduğum sürece açılma konusunda yavaş olacağını düşünmüyordum ama eğer öyle diyorsan öyledir.
Sadece dene diyorum yada google dede ye sor bakalım ne diyecek. %20 %30 boşluk derken bunu kim uydurdu anlamıyorum bende ki ssd artık kırmızı oldu 5 gb kadar yer kaldı. Okuma yazma sadece 25mb düştü. Çok çok önemli bir durum değil.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Sadece dene diyorum yada google dede ye sor bakalım ne diyecek. %20 %30 boşluk derken bunu kim uydurdu anlamıyorum bende ki ssd artık kırmızı oldu 5 gb kadar yer kaldı. Okuma yazma sadece 25mb düştü. Çok çok önemli bir durum değil.
M2SSD mi yoksa normal SSD mi kullanmalıyım sence? Bunların kurulumunu yapmayı bilmiyorum ama onu elbet öğrenirim ya da yaptırırım. Bazı M2 SSD lerle SSD arasında çok büyük fiyat farkı yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,538
Üyeler
159,634
Son üye
eren78
Top Bottom