VA Panel Mi Yoksa IPS Panel Mi ?

Ali koç güzel açıklamış fps oyuncusu değilsen VA

Sebebini söyleyebilir misiniz? Bende monitör bakıyorum o aoc ile lg arasında kalmıştım.
Aoc & Lg Hakkında Şikayetler Duymuştum Hocam O Yüzden .

Yoksa Marka Olarak Önyargım Yok .

İkisi Arasından Bütçeni Zorlamıyorsa Phillips Alabilirsin F/P Kalmak İstiyorsanda Gigabyte İyidir .

üstteki amazon'da mevcut üstelik bonus'a 9 taksit diğerlerine 6

Evnia 27" 27M2N3501PA/00

Monitör panelleri bana göre sıralaması, alan kişiye kalmış bu sıralama bütçesine göre.
(Sıralama genel kullanımı baz aldım)
1. OLED
2. İyi bir İPS
3. iyi bir VA
4. kötü bir İPS
5. kötü bir VA
6. TN

Bu iki monitör arasındayım ve kararsız kaldım. Biri VA biri IPS sizin öneriniz ne olur ?
Mantıklı cevap olursa iyi olur, nedenli şekilde. Sadece aoc deyip geçilmeyip teknik yorumunu Rica ediyorum
Bende msi mag256f var masaustunden ve film izlemesinden memnun değilim.
IPS daha iyi, bütçeden dolayı genelde VA kullanıyorum görüntü olarak da güzel IPS den çok eksiği yok ama dehşet ghosting oluyor çok göze batıyor bir yerden sonra.

300cd bence az o yüzden Philipsi eledim,
IPS daha iyi, bütçeden dolayı genelde VA kullanıyorum görüntü olarak da güzel IPS den çok eksiği yok ama dehşet ghosting oluyor çok göze batıyor bir yerden sonra.
Hangi VA'yı kullanıyorsunuz ve ne yaparken göze batıyor ?

300cd bence az o yüzden Philipsi eledim,

Hangi VA'yı kullanıyorsunuz ve ne yaparken göze batıyor ?
Monitörü üretildiği Hz nin altında kullanınca çok kötü gösteriyordu mesela bende PS4 var onu bağlıyorum ekrana 60Hz görüntü veriyor oyun bildiğin grafik hatası var gibi hissettiriyor FC oynuyorum adamların arkasında siyah başka adamlar oluyor TLOU oynuyorum hareket edersen grafik bozulması gibi garip gölgeler siyahlıklar yapıyor. Eskiden Acer monitör kullanıyordum baya kullanılmayacak gibiydi 60Hz modunda o yüzden şuanki monitörü özellikle 60Hz olarak aldım bu VA olmasına rağmen o kadar berbat bir gölge yapmıyor.

Monitörü üretildiği Hz nin altında kullanınca çok kötü gösteriyordu mesela bende PS4 var onu bağlıyorum ekrana 60Hz görüntü veriyor oyun bildiğin grafik hatası var gibi hissettiriyor FC oynuyorum adamların arkasında siyah başka adamlar oluyor TLOU oynuyorum hareket edersen grafik bozulması gibi garip gölgeler siyahlıklar yapıyor. Eskiden Acer monitör kullanıyordum baya kullanılmayacak gibiydi 60Hz modunda o yüzden şuanki monitörü özellikle 60Hz olarak aldım bu VA olmasına rağmen o kadar berbat bir gölge yapmıyor.
TLOU berbat bir örnek olmuş o oyunun dosyaları bozuk ben pcde oynadım msi pro mp243x ips ile monitörde normalde ghosting yok o oyunda hayvan gibi ghosting oluyor çünkü oyun bozuk.İnternetten dlss dosyası bul farklı sürümlerde oyun dosyalarındaki dlss dosyası ile değiştir sorun çözülüyor. Geri kalanı bilemiyorum.

Geri