VALORANT FPS DROP SORUNU

Vurallame

80+
Reaksiyon skoru
30
Selamlar dostlar
Bugün rx6400 aldım taktım driverları güncelleyip valoranta girdim 250 300 fps veriyor iyi güzel hoş ancak fps drop yiyorum sizce sorun nedir ne yapmam gerekiyor?
Post automatically merged:

CPU KULLANIMIMIN %100'e çıktığını farkettim. Ne yapmalıyım?

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    26.7 KB · Hit: 83
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    24.5 KB · Hit: 74
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    5.9 KB · Hit: 74
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    111.4 KB · Hit: 86
Son düzenleme:
Selamlar dostlar
Bugün rx6400 aldım taktım driverları güncelleyip valoranta girdim 250 300 fps veriyor iyi güzel hoş ancak fps drop yiyorum sizce sorun nedir ne yapmam gerekiyor?

CPU KULLANIMIMIN %100'e çıktığını farkettim. Ne yapmalıyım?
işlemcin yeterli gelmiyor dostum %100 lere çıktığın için drop yiyorsun
birde ramın kaç gb dostum

Oyun çözünürlüğünü ve grafik ayarlarını max yap işlemcinden yükü alıp ekran kartına ver dropun tamamen veya kısmen azalır. 144 hz monitör kulanıyorsan fps ni 200e sabitle veya 180e kullanım yüzdeni düşürür.

Oyun çözünürlüğünü ve grafik ayarlarını max yap işlemcinden yükü alıp ekran kartına ver dropun tamamen veya kısmen azalır. 144 hz monitör kulanıyorsan fps ni 200e sabitle veya 180e kullanım yüzdeni düşürür.
60 fps monitör ancak dönüştürücü kullanıyorum

Arka planda ss te chrome açık gözüküyor oyun esnasında arka planda bir şey açık bırakma drop yemek istemiyorsan..

60 fps monitör ancak dönüştürücü kullanıyorum
120 ye bile sabitleyebilirsini 60 ve üstünü görmüyorsun fakat 120 fps yaparsan ik katı kare olacağı için daha akışkan bir ekran olacaktır 60 fpsye sabitlemeye nazaran.

Hocam Valorant işlemci bazlı bir oyun. İşlemci iyi değilse fps drop yemen normal.

hocam ffanı bozuk gt 730 kullanıyordum fps drop yemiyordum bunda neden böyle oldu anlamadım?
730a göre 6400xt çok daha güçlü bir kart işlemcin yetmiyor şuan ki ayarlarda fps değerlerinde arkadaş çok güzel anlatmış dediklerini uygula drop sorunun muhtemelen düzelir

730a göre 6400xt çok daha güçlü bir kart işlemcin yetmiyor şuan ki ayarlarda fps değerlerinde arkadaş çok güzel anlatmış dediklerini uygula drop sorunun muhtemelen düzelir
Deneyeceğim şimdi ancak bu kartı almadan önce 50 tane konu açtım hepsinde bir sorun yaşamazsın dediler.

Deneyeceğim şimdi ancak bu kartı almadan önce 50 tane konu açtım hepsinde bir sorun yaşamazsın dediler.
ayarları yükselt işlemci kullanımın düşerse öyle oynarsın yok düşmedi fpsini düşür

Geri