Güvenli önyükleme durumu kapalı yazıyor orda kardeşim nasıl secure boot hala enabled o halde?
Bios güncel ve secure boot oradan açıksa işin windows ve güvenlik anahtarlıyla ilgili birimleri kapalı demekki windows içerisinden ve biostan anahtar sıfırlama müdahelesi gerekebilir
Eğer bios güncel değil ama orada enabled yazıyorsa yeni tpm 2.0 anahtarlıyla uyumlu değildir. Bios güncellemek ilk iş gözüküyor şu an;
Güvenli önyükleme durumu kapalı yazıyor orda kardeşim nasıl secure boot hala enabled o halde?
Bios güncel ve secure boot oradan açıksa işin windows ve güvenlik anahtarlıyla ilgili birimleri kapalı demekki windows içerisinden ve biostan anahtar sıfırlama müdahelesi gerekebilir
Eğer bios güncel değil ama orada enabled yazıyorsa yeni tpm 2.0 anahtarlıyla uyumlu değildir. Bios güncellemek ilk iş gözüküyor şu an;
1. Adım: Fabrika Anahtarlarını Yeniden Yükleyin (En Keskin Çözüm)
Anakartınıza Güvenli Önyükleme sertifikalarını tanıtmanız gerekir: [1]
Tekrar BIOS menüsüne girin ve Secure Boot ayarlarının olduğu sekmeyi açın.
Orada yer alan Secure Boot Mode seçeneğini Custom (Özel) olarak değiştirin.
Hemen altında veya yakınında açılacak olan "Install Default Secure Boot Keys" veya "Restore Factory Keys" (Fabrika Anahtarlarını Geri Yükle) seçeneğine tıklayın ve gelen uyarıya "Yes" (Evet) deyin.
Bu işlemden sonra Secure Boot Mode ayarını tekrar Standard konumuna getirin.
F10
bu dediğini yaptım düzeldi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
zaten normalde sıkıntı yoktu bi anda oyundan attı böyle olmuştu hallettim dediğim gibi
1. Adım: Fabrika Anahtarlarını Yeniden Yükleyin (En Keskin Çözüm)
Anakartınıza Güvenli Önyükleme sertifikalarını tanıtmanız gerekir: [1]
Tekrar BIOS menüsüne girin ve Secure Boot ayarlarının olduğu sekmeyi açın.
Orada yer alan Secure Boot Mode seçeneğini Custom (Özel) olarak değiştirin.
Hemen altında veya yakınında açılacak olan "Install Default Secure Boot Keys" veya "Restore Factory Keys" (Fabrika Anahtarlarını Geri Yükle) seçeneğine tıklayın ve gelen uyarıya "Yes" (Evet) deyin.
Bu işlemden sonra Secure Boot Mode ayarını tekrar Standard konumuna getirin.
F10
bu dediğini yaptım düzeldi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
zaten normalde sıkıntı yoktu bi anda oyundan attı böyle olmuştu hallettim dediğim gibi
Gemini değil gpt kullanmaya özen gösterin. Son 3/4 ayda gemini aşırı sapıttı ve gemini bana az kala sertifika anahtarlarını sildirecekti. Aynı soruyu hem gptye sordum hem gemini’a ikisi farklı cevap verdi ve gemini’ın verdiği cevap az kala windowsu boot ettirmeyecekti bozacaktı gpt ise “hayır delete olmaz” diye açıkça belirtmişti. Şimdilik herhangi bir yardımda gpt önde öyle yan bilgi veriyim