Yardım Valorant'da Yüksek Kullanılma ve Yüksek Derece Sorunu

Yvzhn24

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
128
Valorant Oynarken 7 GB Ram Kullanılıyo , CPU 65-72 Derece Arası Oynuyo %65-%95 Kullanılıyor , GPU'da Buna Benzer Şekilde Bence Hiç Normal Değil , PC'im İmza'da Var , Ne Yapmalıyım?

95 kullanımlara çıkması bana da biraz garip geldi derece normal olabilir soğutucuya bağlı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valorant Oynarken 7 GB Ram Kullanılıyo , CPU 65-72 Derece Arası Oynuyo %65-%95 Kullanılıyor , GPU'da Buna Benzer Şekilde Bence Hiç Normal Değil , PC'im İmza'da Var , Ne Yapmalıyım?
Aynı mesajı bir kere daha atma

95 kullanımlara çıkması bana da biraz garip geldi derece normal olabilir soğutucuya bağlı

Atmadım Zaten?

Sen mesaj yazarken yükseltirse öyle gözüküyor

kaç fps alıyorsunuz? 3500 olduğu için normal karşılanabilir, 6/6 bir işlemci sonuçta darboğaz olması normal. şahsen 3600 ile bende darboğaz yaşıyorum.

kaç fps alıyorsunuz? 3500 olduğu için normal karşılanabilir, 6/6 bir işlemci sonuçta darboğaz olması normal. şahsen 3600 ile bende darboğaz yaşıyorum.
Yüksek Ayarlar 150 190 Arası , Düşük Ayarlar 190 220 Arası

İmzanda göremedim.Sistemini belirtirsen yardimci oluruz.

İmzanda göremedim.Sistemini belirtirsen yardimci oluruz.
CORSAIR Carbide SPEC-DELTA RGB 550W 80+ + AMD RYZEN 5 3500 + Asus B450M DRAGON 4400MHz(OC) + Asus Dual 1660 Super + XPG 16GB(8×2) Gammix D30 3000MHz CL16 DDR4 + SANDISK Ultra 3D 500GB NVMe M.2 SSD

bende de var o sıkıntı 5500xt kullanıyorum , valorantı açınca ekran kartı deliriyor :D , boşta ana sayfada dursa bile anlamadım

CORSAIR Carbide SPEC-DELTA RGB 550W 80+ + AMD RYZEN 5 3500 + Asus B450M DRAGON 4400MHz(OC) + Asus Dual 1660 Super + XPG 16GB(8×2) Gammix D30 3000MHz CL16 DDR4 + SANDISK Ultra 3D 500GB NVMe M.2 SSD
Sistem baya iyi sorun yazılımsal olabilir. Usb den format atabiliyorsaniz temiz win 10 kurun . Sakın kms ile etkinleştirmeyin. Deneme sürümü kullanın daha iyi. 30 tl lisans alıp etkinleştirmenizi tavsiye ederim.

Sistem baya iyi sorun yazılımsal olabilir. Usb den format atabiliyorsaniz temiz win 10 kurun . Sakın kms ile etkinleştirmeyin. Deneme sürümü kullanın daha iyi. 30 TL lisans alıp etkinleştirmenizi tavsiye ederim.
CMD üzerinden Kod'la Etkinleştirmiştim

Sorun'u Tespit Nasıl Ederim Ki?

CMD üzerinden Kod'la Etkinleştirmiştim

Sorun'u Tespit Nasıl Ederim Ki?
Peki bu sorun o islemi yaptiktan sonra mı oldu ? Öyle ise sorunun nedeni bellidir. Sorun işleminize aşırı yük binmesi ( 70-90) ve gerektiğinden daha fazla kullanılmasıydi değil mi ? Bunun icin görev yöneticisinden işlemciyi kullanan programlara bakarak anlayabiliriz. Eger gözükmüyor ise dediğimi yapabiliyorsaniz yapin temiz kurulum birsey kaybettirmez aksine kazandırır. Yedek almayı unutmayın.

Valorant normal ram tüketiyor. İslemciniz ve ekran kartınız normal ısınıyor. Ekran kartınıza binen yük normal ama işlemci % 65-95 yükte çalışıyor bu anormal. Pc drop yiyorsa kesinlikle bilgisayarınızda ya virüs var yada ayni oyunu 2-3 defa açmışsıniz. İkinci seçenek olmadığına göre temiz kurulum yapın. Cmdden kod ile etkinlestirip win10 kullanmanızı önermiyoruz. Her türlü zararlı yazılımı göz ardi ediyorsunuz demektir.

Geri