Yardım Vatan Bilgisayardan Aldığım Sistem Çöküyor. Yardım

Demoizm

80+
Reaksiyon skoru
67
Vatan bilgisayardan rx 9070xt + ryzen 7 7800x3dli sistemi satın aldım ama çok kötü bir sorun ile karşı karşıyayım. Oyun oynarken sistem çöküyor. Oyun farketmeksizin çöküyor. Cs2 de bile çöktüğü oldu. Şuan bu konuyu yazarken bile error verip restart attı. Hiçbişey yapamıyorum. Neyden kaynaklıdır? Yardımcı olabilir misiniz? Sıcaklıklar ortalamanın hafif üstünde geziyor. Bunun dışında hava sogutucu montajını kendim yaptım ama işlemci backpletini çıkardım. Kıskac olan bacplet. Ters çevirsen işlemci düşer gibi düşünün yoksa hava soğutucu montajı olmuyordu. Ekran kartının üstünde siyah switchi kaydırmıştım ondan kaynaklıda olabilir mi? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Vatan bilgisayardan rx 9070xt + ryzen 7 7800x3dli sistemi satın aldım ama çok kötü bir sorun ile karşı karşıyayım. Oyun oynarken sistem çöküyor. Oyun farketmeksizin çöküyor. Cs2 de bile çöktüğü oldu. Şuan bu konuyu yazarken bile error verip restart attı. Hiçbişey yapamıyorum. Neyden kaynaklıdır? Yardımcı olabilir misiniz? Sıcaklıklar ortalamanın hafif üstünde geziyor. Bunun dışında hava sogutucu montajını kendim yaptım ama işlemci backpletini çıkardım. Kıskac olan bacplet. Ters çevirsen işlemci düşer gibi düşünün yoksa hava soğutucu montajı olmuyordu. Ekran kartının üstünde siyah switchi kaydırmıştım ondan kaynaklıda olabilir mi? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
PSU modeli nedir?
@yusuf7878

12V kanalından 650W veriyor yetersiz PSU. Ryzen 7 7800X3D en çok güç çeken işlemcilerden birisi ve RX 9070 XT spike canavarı.
Devamlı çökmesi nasıl engelleyebilirim? Amdnin uygulamasından ekran kartı wattı düşürsem olur mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

OCCT power testi yapar mısınız?
Kurdum hemen yapıyorum.

OCCT power testi yapar mısınız?
Power testi yapıyorum. Bilgisayarın çökmesini mi bekliyeceğim?

Devamlı çökmesi nasıl engelleyebilirim? Amdnin uygulamasından ekran kartı wattı düşürsem olur mu?

Kurdum hemen yapıyorum.

Power testi yapıyorum. Bilgisayarın çökmesini mi bekliyeceğim?
Voltaj değerlerinin fotoğraflarını atın. 12V 5V ve 3.3V olur.

Voltaj değerlerinin fotoğraflarını atın. 12V 5V ve 3.3V olur.

image.webp

12V kanalı bayağı düşük. Neredeyse sınıra yapışık. Muhtemelen sistem PSU dolayısıyla kapanıyor. UV yapıp ekran kartının tükettiği watt miktarını azaltarak belki önlenebilir.
Çok sağol hocam. Düşürdüm bakalım. Sorun olmaz umarım.

12V kanalı bayağı düşük. Neredeyse sınıra yapışık. Muhtemelen sistem PSU dolayısıyla kapanıyor. UV yapıp ekran kartının tükettiği watt miktarını azaltarak belki önlenebilir.
Hala devam ediyor. Yük altında olmadan bile donuyor.

Ramlerden de kaynaklanıyo olabilir, expo açık mı? Expo açık ise biostan bi kapatıp öyle dene hala kapanma devam edicek mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,124
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri