Günde en az 5 sistem topluyorum yılda kaç pc elimden geçiyor sen düşün Yanıltıcı bir durum yok Zaten videoda da bahsedildiği üzere 5600 mhz den sonra problem çıkma olasığılı yükseliyor 6000 mhz düşük bir seviye olduğu için sorun olmamış olabilir ama daha üst Frekanslarda stabilite diye bir şey yok DDR4 te 2400 mhz ram 4000 mhz e overclock yapıp stabil kullanabiliyorsun ddr5 te bunu yapamıyorsun SOrun tamda bundan ibaret. VE CL değerleri yüksek olduğunda SAdece oyun amaçlı sistem toplanıyorsa DDR5 mantıksız Çünkü Gecikme değeri yüksek olduğundan FPS ddr4 e oranla Büyük farklar getirmiyor. Sadece İşlemci tarafı güçlü ona bişey dediğim yok AM5 tarafında işlemcilerin gücü zaten tartışmaya kapalı AMA uygun fiyattlı oyun PC toplanacaksa BU ddr4 olmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
AMD işlemcilerin kendi sitesinde spec kısmına bakarsan max memory speed bölümünde yazan kısım stabil şekilde sistemi kullanmak istiyorsan bu değeri aşma diyor. 9950x modelinde bile durum bu şekilde.
Ram 6400 e kadar sıkıntısız kullanılıyor. Bundan sonrası için stabilite sorunları var bu doğru. Fakat günün sonunda sıfır pc alacak birine am4 platformunu önermek yine saçmalık. Çünkü 7600x gibi başlangıç seviyesi bir işlemci am4 ün en iyi işlemcisi 5800x3d gibi üst düzey bir işlemciyle neredeyse aynı sonuçlar alıyor. 7800x3d ile aralarında farka hiç girmiyorum bile. Fiyat kısmına baktığında yine 2-3 sene maks götürebilecek bir sisteme yatırım yapmanın hiç bir akıllı mantığı yok. Zaten öyle ya da böyle am4 dönemi kapandı. DDR5 ramler 6400 üstünde daha stabil hale geldikçe aradaki farkta epey açılacaktır.(Kaldıki 6000mhz tüm oyunlarda yeterli oluyor şu an)
Ram 6400 e kadar sıkıntısız kullanılıyor. Bundan sonrası için stabilite sorunları var bu doğru. Fakat günün sonunda sıfır pc alacak birine am4 platformunu önermek yine saçmalık. Çünkü 7600x gibi başlangıç seviyesi bir işlemci am4 ün en iyi işlemcisi 5800x3d gibi üst düzey bir işlemciyle neredeyse aynı sonuçlar alıyor. 7800x3d ile aralarında farka hiç girmiyorum bile. Fiyat kısmına baktığında yine 2-3 sene maks götürebilecek bir sisteme yatırım yapmanın hiç bir akıllı mantığı yok. Zaten öyle ya da böyle am4 dönemi kapandı. DDR5 ramler 6400 üstünde daha stabil hale geldikçe aradaki farkta epey açılacaktır.(Kaldıki 6000mhz tüm oyunlarda yeterli oluyor şu an)
Peki sorun yok diye inat edeceğine sorun var ama ddr5 daha mantıklı yazsan olmaz mı adamı aşağılamak yalancı çıkarmak için söylemediğin şey kalmamış son mesaja kadar sorunsuz olduğunu idda ediyorsun kanıtlarla belgelerle konuşunca evet aslında sorun var diyorsun. şu bir şeyi körü körüne savunmayı bırakın her şeyin en doğrusunu bilemezsiniz bazı yerlerde de kabullenmeyi öğrenin yani. hocam seni de tebrik ediyorum sakinliğini koruyarak tane tane açıklamışsın helal olsun @hakan32
Birincisi ucuz dediğin am4 sistem ile ddr5 arasında maks 4-5k fark var. Sırf 4k ucuz olacak diye 20-25k eski sisteme verilmez. Benim görüşüm bu yönde bence başlangıçta olsa sonda olsa bundan sonra alınacak tek sistem AM5 tir.
Peki sorun yok diye inat edeceğine sorun var ama ddr5 daha mantıklı yazsan olmaz mı adamı aşağılamak yalancı çıkarmak için söylemediğin şey kalmamış son mesaja kadar sorunsuz olduğunu idda ediyorsun kanıtlarla belgelerle konuşunca evet aslında sorun var diyorsun. şu bir şeyi körü körüne savunmayı bırakın her şeyin en doğrusunu bilemezsiniz bazı yerlerde de kabullenmeyi öğrenin yani. hocam seni de tebrik ediyorum sakinliğini koruyarak tane tane açıklamışsın helal olsun @hakan32
Öncelikle tabiri caizse yırtık dondan fırlar gibi konuya dalmışsın. Yukarıda yazdıklarımda kimseyi aşağılayıcı bir durum söz konusu değil. 2 medeni insan gibi farklı olan fikirlerimizi söylüyoruz. Seni bu kadar rahatsız eden şeyin ne olduğunu çözemedim. Diyaloğa kapalı bir insan olabilirsin fakat kendi sorunlarını çözüp, uslubuna dikkat etmeni öneririm.
Kaldıki şu forum da 6400 MHZ üstü ram kullanan kaç kişi var bir araştır. Sonrasında 6400 mhz üstünde sorun yaşayan stabilite sorunları yaşayan kimler onu da bir bak istersen. Adam asus prime ya da msi pro b650 anakarta 7000 mhz üstü ram taktım stabil değil diyor. Bir zahmet başlangıç seviyesi anakart alıyorsan bu tarz sorunlar yaşayabileceğini kabul et. Üst düzey anakart ve ramlerde sorun yaşayan sayısı çok fazla değil. 1 yıl öncesi videolarıyla, son bios güncellemelerini yaptıktan sonraki farka bakman gerekir. Yine söylüyorum 6400 mhz üstünde stabilite sorunları herkes tarafından kabul edilen bir durum değil bazı kullanıcılarda oluşan bir durumdur. Evet bir şeyleri bilip konuşmak gerek ticari kaygı ile pc toplamak değil bu forumun amacı yardımlaşmak ve fikir paylaşmak. Ayrıca AMD benim babamın firması değil, yarın intel iyi bir sistem yapsın onu da savunurum.