Neler Yeni

VATAN i5 12400F / Zotac 4060 / 1 TB SSD / 20.999₺

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kerem Özbey
am5 soketi ddr5 ile uyumsuz bir sürü bios güncellemesi aldı hala problemler devam etmekte çift slot ile 5600mhz üzer stabil değil anlık donmalar kitlenmeler donmalar devam etmekte Quadro takarsan zaten iş orada kopuyor ddr5 ram 3600 mhz üzeri kullanamıyorsun. Bunlar bilinen sorunlar bunların dışında zaten CL değerleri çok yüksek olduğundan ddr4 3200 mhz cl14 bir ram ile aldığın performans fps yi 6000 mhz cl40 ram ile alıyorsun. CL değeri çok düşmediği sürece Frekans yüksek olmasının Rekabetçi oyunlarda heleki FPS artışı pek olmuyor.
Bunları duyunca iyi ki DDR5 almamışım diyorum

Abi sıfır sistem alanlardaki DDR4 alma olayını anlamıyorum. Ben sıfır almadım elimdeki DDR4 sistemi yükselttim ekran kartı vs. Neden 21 bin TL'ye DDR4 alıyorsunuz ona o parayı vereceğinize bekleyin 23 civarına düşüyor DDR5 sistemler DDR5 alın yani gelecekte DDR5 geçme derdiniz olmaz. Ben mesela 1-2 sene içinde DDR5 geçmeyi planlıyorum.
Bende Haqqus gen xx 23K sistemi alacaktım bazı özelleştirmelerle https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-5600-rtx-4060-8g-b450m-500gb-ssd-16gb-ram.html

bu sistem çıkınca nasip oldu hemen aldım fiyatı çok cazip geldi. 1300 TL'ye Thermalright Pearless Assassins de aldım bi de monitör alacam nasipse tamam bu iş. AOC 24G4X almayı düşünüyorum bakalım.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,489
İsim
Hakanbey
DDR5 Tamamen kötü yada sorunlu diyemeyiz ben oyun tarafından bahsettim yoksa program arayüz tarafında okuma yazma olarak baktığımızda ddr4 ten kat kat üstün ramlar ama bana kalırsa 2-3 yılı daha var ddr5 sistemlerin.

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Kağan UĞURLU
am5 soketi ddr5 ile uyumsuz bir sürü bios güncellemesi aldı hala problemler devam etmekte çift slot ile 5600mhz üzer stabil değil anlık donmalar kitlenmeler donmalar devam etmekte Quadro takarsan zaten iş orada kopuyor ddr5 ram 3600 mhz üzeri kullanamıyorsun. Bunlar bilinen sorunlar bunların dışında zaten CL değerleri çok yüksek olduğundan ddr4 3200 mhz cl14 bir ram ile aldığın performans fps yi 6000 mhz cl40 ram ile alıyorsun. CL değeri çok düşmediği sürece Frekans yüksek olmasının Rekabetçi oyunlarda heleki FPS artışı pek olmuyor.
Ddr5 in neresi stabil değilmiş bir anlat bakalım. Bende kullandığım sistemin sorunlarını anlayayım. 1 buçuk yıldır ddr5 kullanıyorum ne takılma ne de bir donma yaşıyorum. Geç açılma desen content restore ayarı ile çözülüyor. Yanında aldığın fps te cabası. Am5 sistem varken intel önermek mantıksızlıktan başka bişey değil bana göre.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,489
İsim
Hakanbey
Ddr5 in neresi stabil değilmiş bir anlat bakalım. Bende kullandığım sistemin sorunlarını anlayayım. 1 buçuk yıldır ddr5 kullanıyorum ne takılma ne de bir donma yaşıyorum. Geç açılma desen content restore ayarı ile çözülüyor. Yanında aldığın fps te cabası. Am5 sistem varken intel önermek mantıksızlıktan başka bişey değil bana göre.
Polemiğe gerek yok gerçekler ortada Buyur video izle anlarsın.

xFxem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Cem
videodaki adam kadar boş eleman yok, sıvı sogutmanın pazar ürünü oldugunu hicbir vasfı olmadıgını anlatıyordu.Bunun sözde gaming kasalarında fan bile yok nasıl oluyorsa, biraz youtube yorumlarına ve cevaplarına ver mahalle bakkalı gibi cevap veriyor.ddr4-5 sorunludur iyidir ona bişey diyemem ben yıllardır ddr4 sistem kullanıyorum memnunum 5 deneyimim yok.

Artarof

80+ Bronze
Hocam bu yazdığınızın bir kaynağı var mı? İhtiyacım olduğu için istiyorum yanlış anlamayın :)

NaysTry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir Timur Alp
Hocam parçalar elbette iyi ancak bu fiyata artık neredeyse kimse Intel tercih etmiyor. 32mb önbelleği olan Ryzen 5600 gibi bir işlemci varken Intel almak gerçekten büyük bir saçmalık. Özellikle Valorant gibi oyunlarda 200 FPS'i çöpe atmak demek.
eyw bende Ryzen 5600 li sistem almıştım, daha gelmedi ama intel i5 daha iyi miydi diye kafam karışıktı

HDogus

80+ Bronze
Amd düşük bütçeli arkadaşlar için bence biçilmiş kaftan. Yalnız intel / nvidia ikilisi bence her zaman daha iyi bende tercihimi öyle yaptım.

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Kağan UĞURLU
Boş konuşmuş, imzamdaki DDR5 sistemi kullanıyorum gayet stabil. Yalandan ilgi çekmek için konuşmuş. Bence sende kullanmadığın sistem için yorumda bulunma yanıltıcı oluyor.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,489
İsim
Hakanbey
Boş konuşmuş, imzamdaki DDR5 sistemi kullanıyorum gayet stabil. Yalandan ilgi çekmek için konuşmuş. Bence sende kullanmadığın sistem için yorumda bulunma yanıltıcı oluyor.
Günde en az 5 sistem topluyorum yılda kaç pc elimden geçiyor sen düşün Yanıltıcı bir durum yok Zaten videoda da bahsedildiği üzere 5600 mhz den sonra problem çıkma olasığılı yükseliyor 6000 mhz düşük bir seviye olduğu için sorun olmamış olabilir ama daha üst Frekanslarda stabilite diye bir şey yok DDR4 te 2400 mhz ram 4000 mhz e overclock yapıp stabil kullanabiliyorsun ddr5 te bunu yapamıyorsun SOrun tamda bundan ibaret. VE CL değerleri yüksek olduğunda SAdece oyun amaçlı sistem toplanıyorsa DDR5 mantıksız Çünkü Gecikme değeri yüksek olduğundan FPS ddr4 e oranla Büyük farklar getirmiyor. Sadece İşlemci tarafı güçlü ona bişey dediğim yok AM5 tarafında işlemcilerin gücü zaten tartışmaya kapalı AMA uygun fiyattlı oyun PC toplanacaksa BU ddr4 olmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu yazdığınızın bir kaynağı var mı? İhtiyacım olduğu için istiyorum yanlış anlamayın :)
AMD işlemcilerin kendi sitesinde spec kısmına bakarsan max memory speed bölümünde yazan kısım stabil şekilde sistemi kullanmak istiyorsan bu değeri aşma diyor. 9950x modelinde bile durum bu şekilde.

1724784198032.png

Ramlerin performans konusuna gelecek isek Onuda şöyle göstereyim 2 ram arasındaki fps farkını kendin gör

Son düzenleme:

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Kağan UĞURLU
Günde en az 5 sistem topluyorum yılda kaç pc elimden geçiyor sen düşün Yanıltıcı bir durum yok Zaten videoda da bahsedildiği üzere 5600 mhz den sonra problem çıkma olasığılı yükseliyor 6000 mhz düşük bir seviye olduğu için sorun olmamış olabilir ama daha üst Frekanslarda stabilite diye bir şey yok DDR4 te 2400 mhz ram 4000 mhz e overclock yapıp stabil kullanabiliyorsun ddr5 te bunu yapamıyorsun SOrun tamda bundan ibaret. VE CL değerleri yüksek olduğunda SAdece oyun amaçlı sistem toplanıyorsa DDR5 mantıksız Çünkü Gecikme değeri yüksek olduğundan FPS ddr4 e oranla Büyük farklar getirmiyor. Sadece İşlemci tarafı güçlü ona bişey dediğim yok AM5 tarafında işlemcilerin gücü zaten tartışmaya kapalı AMA uygun fiyattlı oyun PC toplanacaksa BU ddr4 olmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD işlemcilerin kendi sitesinde spec kısmına bakarsan max memory speed bölümünde yazan kısım stabil şekilde sistemi kullanmak istiyorsan bu değeri aşma diyor. 9950x modelinde bile durum bu şekilde.

Alıntıyı görüntüle

Ramlerin performans konusuna gelecek isek Onuda şöyle göstereyim 2 ram arasındaki fps farkını kendin gör

Ram 6400 e kadar sıkıntısız kullanılıyor. Bundan sonrası için stabilite sorunları var bu doğru. Fakat günün sonunda sıfır pc alacak birine am4 platformunu önermek yine saçmalık. Çünkü 7600x gibi başlangıç seviyesi bir işlemci am4 ün en iyi işlemcisi 5800x3d gibi üst düzey bir işlemciyle neredeyse aynı sonuçlar alıyor. 7800x3d ile aralarında farka hiç girmiyorum bile. Fiyat kısmına baktığında yine 2-3 sene maks götürebilecek bir sisteme yatırım yapmanın hiç bir akıllı mantığı yok. Zaten öyle ya da böyle am4 dönemi kapandı. DDR5 ramler 6400 üstünde daha stabil hale geldikçe aradaki farkta epey açılacaktır.(Kaldıki 6000mhz tüm oyunlarda yeterli oluyor şu an)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,215
Üyeler
159,740
Son üye
MinikKk
Top Bottom