Neler Yeni

Yardım 1.ram mi 2. ram mi? 2.'si uyumlu mu sizce?

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Ömer Alameşe
Hocamlar merhaba, Ram almayı düşünüyorum da vatan'da indirime girenlere bakıyorum. Çipleri vs. pek bilmiyorum sizce alınır mı bu ramler? Marka olarak iyiler. Anakart destek sayfasından da baktım ilkinde sorun yok. İkincisi gözükmüyor sadece emin olamadım. İkinciyi almak istiyorum, görsel olarak daha çok hoşuma gidiyor.

Son düzenleme:

Babapiro_

80+
Anakartınızın sitesinden destek kısmına girin uyumluluk diye bir kısım olacak oradan da ram i seçin arama kısmına bu ram leri aratın

zPastwL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
zPastwL
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199092456241/
Steam ID
76561199092456241
Discord
zpastwl
Twitch
zPastwL
YouTube
zPastwL
riske atmayıp zaten bakmayacağın için destekli ram almakta fayda var ve rgb ramler fazla pahalı

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Tayfun Balım
Hocam ddr5 platformu ddr4 kadar sağlam değil. Ddr5 anakartlar biraz nazlı oluyor. Destek listesindeki bir modele yönelmeniz ve sisteminize göre xmp veya expo destekli bir model almanız iyi olur.

Xpg lancer blade rgb siz düşük profilli ramleri kullanıyorum. 6000 mhz cl30 expo 1 stabil çalışıyor. Xpg ramler genel olarak stabil çalışıyor. Forumda da uyumsuzluk yaşayan birine denk gelmedim. Fakat yine de eşeği sağlam kazığa bağlayıp anakart sitesinden kontrol etmenizi tavsiye ederim.

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Ömer Alameşe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ddr5 platformu ddr4 kadar sağlam değil. Ddr5 anakartlar biraz nazlı oluyor. Destek listesindeki bir modele yönelmeniz ve sisteminize göre xmp veya expo destekli bir model almanız iyi olur.

Xpg lancer blade rgb siz düşük profilli ramleri kullanıyorum. 6000 mhz cl30 expo 1 stabil çalışıyor. Xpg ramler genel olarak stabil çalışıyor. Forumda da uyumsuzluk yaşayan birine denk gelmedim. Fakat yine de eşeği sağlam kazığa bağlayıp anakart sitesinden kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Cevabınız için teşekkürler. Aynı markanın Ram'i olduğundan çalışır diye düşündüm, tasarımı da hoşuma gittiğinden şansımı denedim biraz.
Bir arkadaş vatan bilgisayar yorumunda "MSI MAG b650 tomahawk wifi ile uyumlu çalışıyor" yazmış. Fakat gidip bu anakartın uyumluluğunu kontrol ettiğimde yine listede yer almıyor. Biraz da buna güvendim açıkçası. Tomahawk aldığım anakarta benzer olduğundan muhtemelen bende de çalışır.
Ama doğru olan uyumlu olanı almak tabii, haklısınız.
Bir de anakart ATX zaten fakat soğutucu ile ramler temas eder mi sizce?

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Tayfun Balım
Cevabınız için teşekkürler. Aynı markanın Ram'i olduğundan çalışır diye düşündüm, tasarımı da hoşuma gittiğinden şansımı denedim biraz.
Bir arkadaş vatan bilgisayar yorumunda "MSI MAG b650 tomahawk wifi ile uyumlu çalışıyor" yazmış. Fakat gidip bu anakartın uyumluluğunu kontrol ettiğimde yine listede yer almıyor. Biraz da buna güvendim açıkçası. Tomahawk aldığım anakarta benzer olduğundan muhtemelen bende de çalışır.
Ama doğru olan uyumlu olanı almak tabii, haklısınız.
Aslında anakart üzerinde test edilmiş olup listede yer almayan modeller de mevcut. 6000mhz in üzerine çıkmadığınız sürece özellikle xpg markasında sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Son olarak kule tipi soğutucu alacaksanız yüksek profilli ramler sıkıntı çıkarabilir. (Sıvı soğutma alacaksanız sorun olmaz)

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Ömer Alameşe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında anakart üzerinde test edilmiş olup listede yer almayan modeller de mevcut. 6000mhz in üzerine çıkmadığınız sürece özellikle xpg markasında sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Son olarak kule tipi soğutucu alacaksanız yüksek profilli ramler sıkıntı çıkarabilir. (Sıvı soğutma alacaksanız sorun olmaz)
Kule tipi kullanıyorum. ID Cooling SE224-XT. Ramler de RGB olunca bilemedim. Şu an mATX bir anakart ile TUF gaming ddr4 ramleri kullanıyorum. Temas ediyor ama çok sorun değil.
RGB ramler daha yüksek oluyor ama anakart da ATX. Yani üst üste gelirse temas eder muhtemelen, ama üst üste gelir mi yoksa ramler biraz daha uzakta mı olur anakart büyüyünce onu bilmiyorum. Öğrenmenin yolu var mıdır bunu?

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Tayfun Balım
Kule tipi kullanıyorum. ID Cooling SE224-XT. Ramler de RGB olunca bilemedim. Şu an mATX bir anakart ile TUF gaming ddr4 ramleri kullanıyorum. Temas ediyor ama çok sorun değil.
RGB ramler daha yüksek oluyor ama anakart da ATX. Yani üst üste gelirse temas eder muhtemelen, ama üst üste gelir mi yoksa ramler biraz daha uzakta mı olur anakart büyüyünce onu bilmiyorum. Öğrenmenin yolu var mıdır bunu
Anakartın boyutunun bir önemi yok.

İlk önce kasanızın desteklediği maksimum soğutucu yüksekliğine, sonra almak istediğiniz ramlerin yüksekliğine bakıp soğutucu fanının ramlerin kaç cm üzerinde başladığına bakarsanız sorun çözülür.

Size fikir vermek açısından soğutucunuz yüksekliği 15.5 cm kasanız 16.5cm destekliyorsa en az 1cm pay kalır. Yüksek ramlerin standart ramlerden ne kadar uzun olduğuna bakıp hesaplar ona göre tercih yaparsınız.

Ben rgb çok sevmediğimden düşük profilli ram tercih ettim. Kasam da 17.5 cm destekliyor. Fanları hiç oynatmak zorunda kalmadan monteledim. 2 3 cm pay kaldı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,822
Üyeler
168,203
Son üye
weadsy
Top Bottom