Vatan Bilgisayar'dan aldığım hazır sistem 26 Temmuzda elime geçti. Ana karttaki ekran kartı mandalı kırık şekilde geldi fakat iade etmekle uğraşmak istemediğim ve sistemin çalışmasında problem olmayacağı için iade etmedim. Sisteme ekran kartını taktım ve çalıştırdım. Sistem ilk saatlerde sorunsuz çalışıyordu fakat bir süre sonra sistem kendini kendini kapatmaya başladı. Sistem kendini kapatıyordu, sadece kasa ışıkları geliyordu fakat fanlarda dönme durumu gerçekleşmiyor ve PC açılmıyordu. Bu problemi yaşadıktan sonra kasayı açıp baktım RAM slotuna tam oturtulmamıştı. Rami slotuna tam taktıktan sonra tekrar denedim fakat problem devam etti. Ardından Vatan Topkapı Müşteri hizmetlerine gittim ve sorunun ısınmadan kaynaklı olabileceğini söylediler ve soğutucu takıp sorun çözüldü dediler. Fakat ardından çözüm yine devam etti. Sistem kapandıktan sonra sistemi kapandığı gibi Vatan Toptaki Müşteri Hizmetlerine götürdüm. Gözleri önünde sistem açılmadı ve görevli ana karttaki bir tuşa basıp sistemi başlattı. Sonra ise problemin ya PSU ya da ana kart kaynaklı olduğunu söylediler. 1-2 İş günü içinde çözeceklerini söylediler. Kasayı teslim ettikten 1 gün sonra beni aradılar ve onlarda kapanma durumunun gerçekleşmediğini ve sistemin montajını baştan aşağı tekrar yaptığını söylediler. Kasayı aldım tekrar eve geldim ve sorun devam ediyor. İade için vatanla görüştüğümde ise sistem açıldıktan sonra iade almadıklarını belirttiler. Sistemdeki sorunu sistemi kullanmadan nasıl anlayacağım o da bambaşka bir soru zaten.
PSU'nun ana karta bağlanan kablosunu söküp bir daha taktığım zaman pc açılıyor fakat sorun PSUda mı yoksa anakartta mı bilmiyorum tabi. Vatan bilgisayardaki acemiler sorunu bulabilse 14 gün boyunca parça değişim hakkım var fakat bulamyorlar ben evde deneyerek buldum...
Videoda var fakat buraya video atamıyorum
PSU'nun ana karta bağlanan kablosunu söküp bir daha taktığım zaman pc açılıyor fakat sorun PSUda mı yoksa anakartta mı bilmiyorum tabi. Vatan bilgisayardaki acemiler sorunu bulabilse 14 gün boyunca parça değişim hakkım var fakat bulamyorlar ben evde deneyerek buldum...
Videoda var fakat buraya video atamıyorum