VDSL/VDSL2 Modem Tavsiyesi 2020 400TL Bütçe

Nikmikyok

80+
Reaksiyon skoru
111
Selamlar.
TürkNet VDSL2 75+Mb. İnternet kullanıyorum ve kullandığım modem TPLink 9970v3.
Hat zayıflama sıkıntısı yaşıyorum, bina girişinden eve kadar gelen kabloyu eski tip kordon kablodan yeni bakır oranı yüksek Cat-6 kablo ile değiştirdim fakat hat zayıflaması halen devam ediyor. Bağlantı kopup geri geliyor özetle gün boyu sürekli. TürkNet yerinde destek ekibi yollayıp sorunu bulup çözmeyi teklif ediyor. Çözüm bulamazlarsa ücret almıyorlar çözüm bulursalar 100TL + yapacakları çözümede ekstra ücret ödersiniz diyorlar, bu da ayrı bir saçmalık sorun bulmayacaklarsa neden gelecekler ki :)
Saha dolabına 15mt. uzaklıktayım evin tesisat yenilendi ve sorun devam ediyor, sanıyorum tek sorunlu görünen modem kaldı, hangi modemi almalıyım konusunda soru işaretlerim var. Max. 400TL bütçe var aklımdaki modemler.

• Keneetic Omni
  • TPLink Archer VR300
  • Asus DSL AC51

Aklımda bu 3 modem var Keneetic kullanım arayüz olarak diğerlerinden yakın geliyor ama teknik özellikler olarak Asus daha iyi. Benim sorunum ile alakalı en iyi çöözüm hangisi olur yada daha farklı bir çözüm önerisi olan BİLGİSİ DONANIMI olan arkadaşlardan bilgi paylaşımı rica ediyorum.
Konuyu yarısına kadar okuyup ya da başlığı okuyup yanıt verecek arkadaşların fikrine ihtriyacım yok lütfen bilgisi olan arkadaşlardan varsa bilgi-öneri bekliyorum.

Selamlar.
Hat zayıflama sıkıntısı yaşıyorum, bina girişinden eve kadar gelen kabloyu eski tip kordon kablodan yeni bakır oıranı yüksek Cat-6 kablo ile değiştirdim fakat hat zayıflaması halen sorun teşkil ediyor. Bağlantı kopup geri geliyor özetle gün boyu. TürkNet yerinde destek ekibi yollayıp sorunu bulup çözmeyi teklif ediyor. Çözüm bulamazlarsa ücret almıyorlar çözüm bularsalar 100TL + yapacakları çözümede ekstra ücret ödersiniz diyor.
Saha dolabına 15mt. uzaklıktayım evin tesisat yenilendi birtek sanıyorum modem kaldı sorunlu olarak, hangi modemi almalıyım konusunda soru işaretlerim var. Max. 400TL bütçe var aklımdaki modemler.

• Keneetic Omni
  • TPLink Archer VR300
  • Asus DSL AC51

Aklımda bu 3 modem var Keneetic kullanım arayüz olarak diğerlerinden yakın geliyor ama teknik özellikler olarak Asus daha iyi. Benim sorunum ile alakalı en iyi çöözüm hangisi olur yada daha farklı bir çözüm önerisi olan BİLGİSİ DONANIMI olan arkadaşlardan bilgi paylaşımı rica ediyorum.
Konuyu yarısına kadar okuyup ya da başlığı okuyup yanıt verecek arkadaşların fikrine ihtriyacım yok lütfen bilgisi olan arkadaşlardan varsa bilgi-öneri bekliyorum.
Eğer hat zayıflaman vb. varsa bu modem işini fazlasıyla görür. anteni yok bunun diyip geçme doğru düzgün çekim gücü olmasaydı adamşar 5GHz için uğraşmazdı bu modemde. ayrıca arayüzü çok yeni ve çok fonksiyonlu. Çift bant genişliğine sahip. Ayrıca G Vectoring özelliği var. bu hat değerlerini iyileştirip zayıflamayı düşürerek otomatik bir hız artışı sağlıyor. mesela 50mbps paketten 47.9mbps alıyorsan bunu taktığında bir iyileştirme oluyor. bu sayede 48-49mbps'lere belki de 50lere çıkabiliyorsun. ayrıca gigabit portları bulunuyor. gerçekten çok iyi bir modem 2-3 hafta sonra ben de bundan almayı düşünüyorum. Bilgili Birisini İstemiştin Aha Buyur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Not: asus modemi de alabilirsin o da iyi onda da aynı g vector özellik var ama 2 adet lan portu olması kötü. bunda hem 4 tane var hem de asus'a göre gigabit portlar var. asus'ta 100mbps max.

Bahsettiğim 3 modemide alıntılamışsın ama hangi modemden bahsettiğini anlamadım @alpolojix eğer Keneetic'ten bahsediyorsan linkini paylaştığım Keneetic Omni Gigabit port ve 5GHz desteği yok onda. Tek seçenek TPLink kalıyor geriye, bilgilendirme için teşekkür ederim ki tercihen bilgili kişilerden yanıt almak benim için önemli.
Bilmediği halde şu modemi al deyip geçilen cevaplar boş oluyor malesef, o yüzden özellikle vurguladım. :)

Bahsettiğim 3 modemide alıntılamışsın ama hangi modemden bahsettiğini anlamadım @alpolojix eğer Keneetic'ten bahsediyorsan linkini paylaştığım Keneetic Omni Gigabit port ve 5GHz desteği yok onda. Tek seçenek TPLink kalıyor geriye, bilgilendirme için teşekkür ederim ki tercihen bilgili kişilerden yanıt almak benim için önemli.
Bilmediği halde şu modemi al deyip geçilen cevaplar boş oluyor malesef, o yüzden özellikle vurguladım. :)
https://ty.gl/z72vw99c attığım bu modeme baktın mı ?
mesela benim tv sehpam daha küçük olduğu için antenli bir şey sığmıyor o yüzden ve fabrikayon olarak hat değerlerini iyileştirmeye ayarlandığı için bunu alacağım.

https://ty.gl/z72vw99c attığım bu modeme baktın mı ?
mesela benim tv sehpam daha küçük olduğu için antenli bir şey sığmıyor o yüzden ve fabrikayon olarak hat değerlerini iyileştirmeye ayarlandığı için bunu alacağım.
Bak bunu gözden kaçırmışım, hiç aklımda yoktu Zyxel. O kadar özelliklerinden bahsetmişsin ki benim sorunumu çözebilecek bir teknolojisi var dediğine göre. Sağolasın.

Bak bunu gözden kaçırmışım, hiç aklımda yoktu Zyxel. O kadar özelliklerinden bahsetmişsin ki benim sorunumu çözebilecek bir teknolojisi var dediğine göre. Sağolasın.
mesela asus'ta da var bu özellik ama asus bundan bahsetmemiş niye sonradan yazılım ile gelen birşeymiş ilk sürümde yokmuş yani. ama bu direk bunun için olan bir modem olduğundan rahatlıkla kullanabilirsin. arayüzü eski zyxel arayüzlerini hiç aratmıyor çok yenilenmiş.

Öncelikle türknet e geçtiğin için işkence çekmeye hazır ol diyebilirim:) modem önerisi için şu videoyu bir inceleyebilirsin .

Öncelikle türknet e geçtiğin için işkence çekmeye hazır ol diyebilirim:) modem önerisi için şu videoyu bir inceleyebilirsin .

Doğrudan ön yargılı olmanın hiç bir anlamı yok, altyapın iyi ise santrale yakın bir konumda oturuyorsan gayet güzel verimli internet kullanabiliyorsun Türknet'te benle beraber 2 arkadaşımı daha Türknet'e yönlendirdim ve 2 ay bedava hizmet aldım. Çok şükür memnunuz, kablo eski tipti ve modem eskiydi onlarıda değiştirdikten sonra Maşallahı var netin 7 aydır kullanıyorum :)
Bilemiyorum Türknet mi kullanıyorsun, altyapın mı zayıf ya da sıkıntımı yaşadın ama kullanmadığı gibi direk önyargı (sağdan soldan duyduklarıyla) ile ürünlere aldığı hizmetin kalitesine sallayan çok var forumda malesef.

Bu hızlardan nasıl memnun olunmaz baksana :)

Ekler

• InkedScreenshot_2020-11-02 İnternet Hız testi Geniş bant bağlantınızı test edin - nPerf com_LI.jpg
    InkedScreenshot_2020-11-02 İnternet Hız testi Geniş bant bağlantınızı test edin - nPerf com_LI.jpg
    1.9 MB · Hit: 154
  • Screenshot_2020-11-02 Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test.png
    Screenshot_2020-11-02 Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test.png
    35.1 KB · Hit: 170
Son düzenleme:
Direkt olarak 9 yıldır sektörde bulunmanın verdiği özgüvenle bir yorumda bulundum aslında eminim benim tecrübe ettiklerimi tecrübe etseydin böyle söylemezdin. Önyargı değil tamamen bilgi ama tabi istisnalar olabilir.

Selamlar.
Hat zayıflama sıkıntısı yaşıyorum, bina girişinden eve kadar gelen kabloyu eski tip kordon kablodan yeni bakır oranı yüksek Cat-6 kablo ile değiştirdim fakat hat zayıflaması halen devam ediyor. Bağlantı kopup geri geliyor özetle gün boyu sürekli. TürkNet yerinde destek ekibi yollayıp sorunu bulup çözmeyi teklif ediyor. Çözüm bulamazlarsa ücret almıyorlar çözüm bulursalar 100TL + yapacakları çözümede ekstra ücret ödersiniz diyorlar, bu da ayrı bir saçmalık sorun bulmayacaklarsa neden gelecekler ki :)
Saha dolabına 15mt. uzaklıktayım evin tesisat yenilendi ve sorun devam ediyor, sanıyorum tek sorunlu görünen modem kaldı, hangi modemi almalıyım konusunda soru işaretlerim var. Max. 400TL bütçe var aklımdaki modemler.

• Keneetic Omni
  • TPLink Archer VR300
  • Asus DSL AC51

ben şuan tyrknet 35 paket kullanıyorum ev 3+1 yaklaşık 120m² her yerde full çekiyor menunum almanı öneririrm hem wpa 3te var

Direkt olarak 9 yıldır sektörde bulunmanın verdiği özgüvenle bir yorumda bulundum aslında eminim benim tecrübe ettiklerimi tecrübe etseydin böyle söylemezdin. Önyargı değil tamamen bilgi ama tabi istisnalar olabilir.
Tecrübeye her zaman saygım var, benzer olmasada 6 yıldır yerel internet servis sağlayıcı elemanı olarak bende çalıştım ve oradaki kaliteye göre (Kablosuz Metro İnternet ) TürkNet'in bana verdiği hizmetten daha çok memnunum, hem bütçe hem hız olarak. Tecrübene göre gözlemlemişsindir ki kendi bölgendeki memnuniyetsizlik oranı yüksek olabilir ama her bölgede aynı memnuniyetsizliğin olmadığını da biliyorsundur diye düşünüyorum, benim gördüğüm kadarı ile altyapısı iyi olanl yerlerde hizmet kalitesi de iyi oluyor. Mesajımda da bireysel olarak bir önyargıdan bahsetmedim, belki de memnun olandan çok memnun olmayan da vardır Türknet'ten.
Tecrübene istinaden, eğer bir tavsiyen var ise internet alacaklara ya da sorun yaşayanlara burada tavsiyede bulunman da bence güzel olur. Ben kendi deneyimlerimi anlattım ve bireysel olarak sana önyargılı demedim, birşeyi kullanmadan sallayan çok var dedim üzerine alındıysan alınma :)
ben şuan tyrknet 35 paket kullanıyorum ev 3+1 yaklaşık 120m² her yerde full çekiyor menunum almanı öneririrm hem wpa 3te var
Ben 6 aydır kullanıyorum tavsiye için teşekkür ederim. Wpa 3 modemin bir özelliği evet güzel.

Tecrübeye her zaman saygım var, benzer olmasada 6 yıldır yerel internet servis sağlayıcı elemanı olarak bende çalıştım ve oradaki kaliteye göre (Kablosuz Metro İnternet ) TürkNet'in bana verdiği hizmetten daha çok memnunum, hem bütçe hem hız olarak. Tecrübene göre gözlemlemişsindir ki kendi bölgendeki memnuniyetsizlik oranı yüksek olabilir ama her bölgede aynı memnuniyetsizliğin olmadığını da biliyorsundur diye düşünüyorum, benim gördüğüm kadarı ile altyapısı iyi olanl yerlerde hizmet kalitesi de iyi oluyor. Mesajımda da bireysel olarak bir önyargıdan bahsetmedim, belki de memnun olandan çok memnun olmayan da vardır Türknet'ten.
Tecrübene istinaden, eğer bir tavsiyen var ise internet alacaklara ya da sorun yaşayanlara burada tavsiyede bulunman da bence güzel olur. Ben kendi deneyimlerimi anlattım ve bireysel olarak sana önyargılı demedim, birşeyi kullanmadan sallayan çok var dedim üzerine alındıysan alınma :)

Ben 6 aydır kullanıyorum tavsiye için teşekkür ederim. Wpa 3 modemin bir özelliği evet güzel.
turknet şikayet hattı var ortayı arayabilirsin 212 li aklıma gelmedi dava açabilirsin tesisat yaparken kablo yanlışlıkla kopmuş yada hasar almış olabilirmi

keenetic i kullananlar genelde öneriyor oolabilir

Geri