Kanka zamanı belli değilSelamlar bu yıl üniversiteye geçeceğim inşallah bu RTE'nin söylediği vergi muafiyeti hakkında bilgisi olan var mı? Ne zaman olur, hangi cihazlar için geçerli olur, belli bir para sınırı olur mu?
Kanka zamanı belli değil
50k şık cihaz 25kya düşecek
Hangi cihazlar için bilmiyoruz ama sürekli iPhone gösteriliyor belli değil
Tahminimce 20K üstüne gelmeyecekFiyat sınırı ve hangi cihazlar için geçerli olur bilemiyorum ancak şundan eminim ki alış sonrası bazı politikalar uygulanacaktır.Örneğin o telefona sadece o telefonu satın alan öğrenci hattını takıp kullanabilecek ve/veya telefonu(ya da cihazı) aldıktan sonra atıyorum 3 yıl satamaz tarzı kurallarla satılacaktır.
Öyle olacağına ihtimal dahi vermiyorum. Öyle olsa başta söylerler , beklentiyi yükseltip böyle bir şey yapmaları yarardan çok zarar olur. Yani öyle bir şey olmazYerli markalar ya da Türkiye'de üretilen cihazlar dışında olacağını düşünmüyorum.
20k olmaz sınırTahminimce 20K üstüne gelmeyecek
Alacaksanız 20K altına veriyorum diyecekler gibime geliyor
Burası Türkiye knk her an her şey olabilirÖyle olacağına ihtimal dahi vermiyorum. Öyle olsa başta söylerler , beklentiyi yükseltip böyle bir şey yapmaları yarardan çok zarar olur. Yani öyle bir şey olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:
20k olmaz sınır
Bunu yaparken parti çıkarlarına göre yapıyorlar. Sizin dedikleriniz daha çok tepkiye neden olacak şeyler. O yüzden yapılmaz.Burası Türkiye knk her an her şey olabilir
Knkkkkk bak anlamadın her an her şey olabilir tak diye şeriat bile gelebilirBunu yaparken parti çıkarlarına göre yapıyorlar. Sizin dedikleriniz daha çok tepkiye neden olacak şeyler. O yüzden yapılmaz.
Ben de 30 40k civarı bir sınır bekliyordum,20k biraz düşük demişsiniz ancak olmaz da diyemiyorum malum sağları solları hiç belli olmaz 10-15k falan deseler bile şaşırmam yaniTahminimce 20K üstüne gelmeyecek
Alacaksanız 20K altına veriyorum diyecekler gibime geliyor
Ve üzücü kısmı,halkın şu anki düşünce ve kafa yapısına bakılırsa parti çıkarına negatif etkiden ziyade pozitif etki bile yaratma ihtimali var şakasız.Ancak neyse,teknoloji forumunda siyaset doğru kaçmaz.Bir lise 4 öğrencisi olarak bu vergisiz cihaz meselesinin sadece ünilere özel olması (her ne kadar bu tarz bir şey bekliyor olsam da) beni üzdü.Umarım herhangi saçma sapan bir sınır, engel konmaz da ünili abi-ablalarım adam gibi faydalanabilir bu uygulamadan.Knkkkkk bak anlamadın her an her şey olabilir tak diye şeriat bile gelebilir
Laptopta KDV dışında bir şey yok. Bu indirim gelene kadar :d2024den önce de getireceklerini zannetmiyorum ben ya seçim öncesi yapılacak gibi duruyor, bende laptop alacağım o yüzden beklemeyi düşünmüyorum ne yapacakları hiç belli olmaz param deger kaybetmesin bari