Neler Yeni

Çözüldü✓ VGA ve BOOT hatası acil yardım lütfen.

Mrt3358

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mert aktaş
GOODRAM 16GB IRDM BLACK 5600MHz CL30 DDR5 Siyah Single Kit Ram
Hocam şuan 4. Slotta 1.2. yide denedim
aynı marka 6000mhz ram aynı anakart sorun yaşadım dram hatası verdi iade ettim gskill aldım sorun yaşamadım son çare bios pilini çıkartın 5dk bekleyin rami 2. slota takın çalıştırın 5-10 dk bekleyin ekran gelmezse ram uyumsuz.

Yusuf_68

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf
aynı marka 6000mhz ram aynı anakart sorun yaşadım dram hatası verdi iade ettim gskill aldım sorun yaşamadım son çare bios pilini çıkartın 5dk bekleyin rami 2. slota takın çalıştırın 5-10 dk bekleyin ekran gelmezse ram uyumsuz.
Hocam uyumsuz ram olsa Abdullah hoca önermez benim hata dram değil VGA hatası ekran kartım eski lakin bunun sorun olacağını sanmıyorum çalışan PC den söktüm taktım uyumlu mu değil mi onu bilmiyorum ama. Pili söktüm taktım CMOS yaptım olmadı, lakin aklıma takılan bir şey var bu anakart bana direk kapalı kutu geldi ama hiçbir yapıştırıcı laylona falan sarılı gelmedi güvenlik açısından bir tane yapıştırılı bir şey yoktu sizinki de var mıydı?

Mrt3358

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mert aktaş
Abdullah hocanın önerdiği aslında benim aldığım modeldi belki bendeki ramler sorunlu geldi bilemiyorum. ama ram değişimde sorun çözüldü. anakartlar bu şekilde geliyor zaten statik poşetin içinde koruyucu bant olmadan. içindeki kabloların paketleri kapalı ise sorun yoktur. anakart arızası olan bir duruma benzemiyor sizinki. farklı ram kullanma imkanınız varsa bir deneyin. yoksa ekran kartı arızalanmış olabilir. bu arada dram hatası olduğunda ilk görüntü veremediği için vga ışığı yanabiliyor. son olarak bios güncellemesi yapın usb belleğe atıp anakart üzerindeki tuşla güncelleyin.

Yusuf_68

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf
Abdullah hocanın önerdiği aslında benim aldığım modeldi belki bendeki ramler sorunlu geldi bilemiyorum. ama ram değişimde sorun çözüldü. anakartlar bu şekilde geliyor zaten statik poşetin içinde koruyucu bant olmadan. içindeki kabloların paketleri kapalı ise sorun yoktur. anakart arızası olan bir duruma benzemiyor sizinki. farklı ram kullanma imkanınız varsa bir deneyin. yoksa ekran kartı arızalanmış olabilir. bu arada dram hatası olduğunda ilk görüntü veremediği için vga ışığı yanabiliyor. son olarak bios güncellemesi yapın usb belleğe atıp anakart üzerindeki tuşla güncelleyin.
Eski PC deki ram leri deneye bilirim bakalım flas belleğe en son güncellemeyi mi atıyoruz isim değişikliği falan yapıyor muyuz biraz denemeye çalıştım baskalarının kartında ışık falan yanıyor bende olmadı. Zaten bundan sonra yapacak bir şey kalmıyor anakartı servise yollayacağım herhalde orda güncellemeler yapılır ama tabii ki uzun bir süreç olur.

Aykut D.

80+ Gold
Ekran kartının uefi desteği yoksa hataya düşüyor olablir .

Yusuf_68

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf

Ekler

• IMG_20241201_111812.jpg
    IMG_20241201_111812.jpg
    3.5 MB · Hit: 10
Son düzenleme:

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Hala uğraşıyorum path devreye almaya çalışıyorum daha uefi ye gelemedim. Az kaldı benzin döküp yakacağım hocam sinir etti beni.
Hocam çevreniz de yeni nesil ekran kartı denemek için alabileceğiniz biri var mı?.

Ekran kartı UEFI olmasa bile görüntü gelmesi ama UEFI windows kurulum yapmaması gerekli tahminimce

Yusuf_68

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf
Hocam çevreniz de yeni nesil ekran kartı denemek için alabileceğiniz biri var mı?.

Ekran kartı UEFI olmasa bile görüntü gelmesi ama UEFI windows kurulum yapmaması gerekli tahminimce
Araştırdım ama yok maalesef, Recep hocam anlatmış uefi yapmaya çalışıyorum oda çok zor Python var hata alıyorum coloroma derken kafam yandı yabancı videolardan yapmaya çalışıyorum. İlgilendiğiniz için sağolun ama şu anlık yok bulursam bir çözüm yazacağım.

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Araştırdım ama yok maalesef, Recep hocam anlatmış uefi yapmaya çalışıyorum oda çok zor Python var hata alıyorum coloroma derken kafam yandı yabancı videolardan yapmaya çalışıyorum. İlgilendiğiniz için sağolun ama şu anlık yok bulursam bir çözüm yazacağım.
Hocam anakarta ssd veya hdd bağladınız mı hiç

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,836
Üyeler
164,389
Son üye
Azamat
Top Bottom