- Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistem fredos yeni kurdum bütün parçalar sıfır ekran kartı hariç.İçinde windows var mı peki boş ssd mi
Sistem fredos yeni kurdum bütün parçalar sıfır ekran kartı hariç.İçinde windows var mı peki boş ssd mi
Destekliyor diyor ama diğerleri gibi değil flasha hangi dosyayı atacağımı bulamadım.Bios flashback ile güncel bios attınız mı sisteme sizin anakart bios flashback destekliyor arka panel Type-C hemen altında ki usb yuvası
1. First prepare a USB drive in FAT32 format, and copy the (1) BIOS file and (2) “BIOSUBU.BIN”Destekliyor diyor ama diğerleri gibi değil flasha hangi dosyayı atacağımı bulamadım.
Bios flashback ile güncel bios attınız mı sisteme sizin anakart bios flashback destekliyor arka panel Type-C hemen altında ki usb yuvası
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şu ssd yi söküp denermisiniz sistem de HDD ve SSD olma
Ssd söktüm olmadı aynı hataBios flashback ile güncel bios attınız mı sisteme sizin anakart bios flashback destekliyor arka panel Type-C hemen altında ki usb yuvası
Şu ssd yi söküp denermisiniz sistem de HDD ve SSD olmasın
Burdaki hangi dosyayı indireyim hocam son günceli mi yoksa kurtarma olanı mi link atarsanız sevinirim1. Öncelikle FAT32 formatında bir USB sürücü hazırlayın ve (1) BIOS dosyasını ve (2) “BIOSUBU.BIN”i kopyalayın.
aracını USB sürücüsüne yerleştirin.
2. BIOS'u güncellemek için (1) BIOS dosya adını “PSPBIOS.IMG” olarak değiştirin.
3. BIOS'u güncellemek için anakartın güç kaynağına bağlanması gerekir ve
CPU'nun takılması ve güç kaynağı anahtarının KAPALI konuma getirilmesi gerekiyor.
4. Hazırlanan dosyanın (1) “PSPBIOS.IMG” bulunduğu USB sürücüsünü belirtilen USB bağlantı noktasına takın
(AKILLI BIOS USB Bağlantı Noktası).
5. Güç kaynağı anahtarını AÇIK konumuna getirin, “AKILLI BIOS GÜNCELLEME” düğmesini basılı tutun, ardından
sistem güç düğmesine basın. 3-5 saniye sonra, “SMART BIOS UPDATE”i serbest bırakmak için
butonuna basın ve güncellemeyi bekleyin.
6. Bir süre sonra anakart sistemi doğrudan kapanacak ve yeniden başlatılacaktır.
4-5 saniye.
7. Normal önyükleme işleminden sonra BIOS sürümünün güncellenip güncellenmediğini kontrol edebilirsiniz
KURULUM'da.
8. Sistemin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için varsayılan BIOS ayarlarını yüklemek üzere <F3> tuşuna basmanızı öneririz.
uyumluluk ve kararlılık'ı seçin ve kaydedip çıkmak için <F10> tuşuna basın.
[otomatik birleştirme]1733056892[/otomatik birleştirme]
İngilizce buldum
Ssd söktüm olmadı aynı hata
Bence olay tamamen ekran kartı ile alakalı hocam bios flashback te çözüm olmayacak.Ssd söktüm olmadı aynı hata
Burdaki hangi dosyayı indireyim hocam son günceli mi yoksa kurtarma olanı mi link atarsanız sevinirim
Ondaki eski sata ekran kartı bulamadım en yakın bilgisayar tamircisi 40 km uzakta maalesef kime sorsam ekran kartı varmı diye one ki diyorlar. Ya en yakın tamirciye götürüp kontrol ettireceğim yada servise yollayacağım.Bence olay tamamen ekran kartı ile alakalı hocam bios flashback te çözüm olmayacak.
Yapacaksanız sitesinde ki en son çıkan bios sürümünü indirin. Telefon dan girdiğim için tam göremedim anakart sürümlerini ama bence gerek yok.
Eski pc niz hdd varmı peki onu takıp denediniz mi
Şimdi şöyle durum var sistemlerde bazen bios ekranı hiç gelmiyor direk windows ekranı açılarak geliyor.Ondaki eski sata ekran kartı bulamadım en yakın bilgisayar tamircisi 40 km uzakta maalesef kime sorsam ekran kartı varmı diye one ki diyorlar. Ya en yakın tamirciye götürüp kontrol ettireceğim yada servise yollayacağım.
Anlamadığım servis bunu ne yapacak nasıl düzeltecek anakart sağlam olduğundan emin olsam atarım kenara ekran kartı aldıktan sonra kullanırım ama bozuksa iade tarihim de geçmiş olur. Hiçbir hak talep edemem. Bir yandan da sağlam kartı servise gönderip kurcalatmak istemiyorum.Şimdi şöyle durum var sistemlerde bazen bios ekranı hiç gelmiyor direk windows ekranı açılarak geliyor.
Son olarak aklıma gelen İmkanın varsa bir tane windows kurulum USB hazırla ama ssd veya hdd takmadan direk onu takarak pc yi aç ve bekle biraz bakalım direk windows kurulum ekranı gelecek mi.
Aklıma gelen başka bir şey kalmadı